Ako opraviť chodník

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa dá takýto chodník opraviť, ak ano tak ako? Alebo to treba rozbúrať a celé nanovo. Ja by so to v ideálnom svete chcela len obložiť novou dlažbou. Všetky nápady vítane.
Odpovedať
Nová dlažba by na tejto starej nemala dlhé trvanie. Jedna z možností je túto dlažbu, toto terasso, rozobrať a položiť nanovo. Bez záruky, že sa to pri demontáži nepoškodí. Ďalšia možnosť je, že sa všetko to terasso vyhodí, aj zo schodov sa dá preč a rozbije sa aj ten chodník, ktorý hneď za dverami robí schodík. Potom by bolo treba dobetónovať ešte jeden schod - aj tak je ten najspodnejší vyšší, ako tie ostatné. A na novovybetónované povrchy položiť novú dlažbu. Ale sú aj ďalšie možnosti...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tkdom:

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa dá taký…
@tkdom Opraviť sa dá všetko, chce to len čas a peniaze. Otázne je, čo je pod tým chodníkom. Je tam kvalitný betónový podklad? Ak áno, len vyhodiť dlažbu a nalepiť novú. Ak nie, tak to celé rozbiť, vybetónovať a dať niečo nové navrch. Schody rovnako - obúchať dlažbu a nalepiť novú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@tkdom Opraviť sa dá všetko, chce to len čas a pe…
@chrobak7 pridavam fotku z boku, vyzera ze je kvalitny rozbit by to bolo pracne a dlhe. Z boku to ako keby uz bolo opravovane mozno ma uz poskodenia pod tou dlazbou neviem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Nová dlažba by na tejto starej nemala dlhé trvani…
@dedo758 ja tam chcem inu dlazbu nie tu co tam je. Ake dalsie moznosti ? Este pridam fotku chodnika od brany co by sa dalo s tym ? Ten ma inu stavbu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tkdom:

@dedo758 ja tam chcem inu dlazbu nie tu co tam je…
@tkdom Iný vzor, ale princíp rovnaký - na betónovom podklade nalepené kusy kameňa. V oboch prípadoch dať vrchnú vrstvu preč a majster, čo dá záruku po položení dlažby, posúdi, či je podkladový betón vhodný na kvalitné položenie novej dlažby...
Odpovedať
Zboku to vyzerá rozsypane, zachranovali to betónovou prímurovkou. Škoda do toho viac investovať. Niekto sa natrápi a za 5 rokov to vplyvom vody a vlhkosti bude vyzerať rovnako a vy mu za to narobíte "reklamu". Toto chce úplne iné riešenie, tu nie je čo zachraňovať, pretože to vyjde drahšie a prácnejšie ako nové.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@tkdom Iný vzor, ale princíp rovnaký - na betónov…
@dedo758 Rad by som videl majstra ktorý dá záruku na tento podklad ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?