Zdravím všetkých, vyzerá to tak, že budeme prerábať komplet 72m2 3i byt, ktorý má dosť nešťastne riešené izby. Posielam úplne približný pôdorys, rozmery nesedia, je to len môj amatérsky nákres 🙂 Poraďte ako vymyslieť samostatnosť izieb. Pridávam aj dva príklady ako asi by to mohlo byť, ale keď niekoho niečo lepšie napadne rád si nechám poradiť. Takisto predĺženie kúpeľne a WC na "chodbe". Najväčší problém vidím v tom, že to je nosný múr, verím, že to tak pôjde. Ak má niekto skúsenosti s niečím podobným, bol by som rád za každú radu, ako postupovať. Poprípade ma zaujíma aj ak niekto prerábal 3i byt v približnom rozmere, koľko ho to stálo. Ďakujem za každý dotaz a každú info 🙂
to bude treba riesit so statikom najprv aby si vedel co si mozete dovolit a co nie. pri nosnom mure sa tam isto bude musiet spravit prekladka ak budete chciet nieco burat aby sa to spevnilo, to bude drahsie ale nie je to nemozne. podla mna je ale dobry napad spojit tu miestnost kde bude predpokladam obyvacka a kuchyna bude to vyzerat modernejsie. ak nechcete mat tu jednu miestnost prechodnu tak by som tie dve zvysne asi rozdelil aby boli rovnako velke a tam padom by mozno vzniklo miesto na dvere do nej rovno z chodby ale bola by to tam strasna tlacenica kvoli vchodovym dveram 😬
Ja by som zacal ziskanim projektovej dokumentacie k bytovemu domu al samotnemu bytu. Spravca bytoveho domu by ju mal mat. Na zaklade toho zistit, kt su nie su nosne. Do nosnych stien by som zasah nerobil a ak budete zrejme to budete musiet ohlasit na stav urade a mat aj stanovisko susedov nakolko bytovy dom je vsetkych vlastnikov.
@ernesti4 preco by to musela byt tlacenica? Uplne by stacilo keby sa dvere otvarali do miestnosti a nie do chodby, co je malickost ked sa chystaju prerabat. Nie je to sice idealne ale lepsie ako mat jednu miesnost prechodnu hlavne ako to maju byt spalne. Vo vela panelakovych bytoch to je riesene tak, ze hned za vchodovymi dverami su dvere do miestnosti alebo napriklad na toaletu alebo do kupelne
Uf tak toto je ozaj nestastne jak to urobili, to by ma zaujimalo jak takto fungovali. Ale tak niekomu to mozno nevadilo. Co sa tyka riesenia, tak som skor za to otvorit kuchynu s obyvackou ako to ta nosna stena dovoli, tak ako si to dal ten nakres. Tam zasuvacie dvere a usetris aj priestor.