Zle nalepené obklady - znovupoužitie

Zdravím, Obkladač nám vo wc nalepil na jednu stenu nesprávnu farbu okladov. Mali tam byt druhé a tieto mali byt použité v kúpelni. Nalepil ich včera na večer a dnes ráno volal, že ich dal dole a použije ich tam kde majú byť. Je možné takto použité obklady znovu použiť? Tvrdí, že lepidlo úplne neuschlo a že to z nich ešte oškrabe a obklad bude v pohode držať. Druha otázka - všimli sme si, že začal obkladať na stenu, ktorá je omietnutá a namalovaná(kúpelňa je v novostavbe, tj omietka a malovka je úplne nová, ako sme ju prevzali). Nie je to problém, že to lepí na to? Budú obklady držať? Jedni majstri vraveli, že sa najprv musí dať dole omietka a až potom lepiť. On tvrdí, že takto je to ok. Vopred ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nina365:

Zdravím, Obkladač nám vo wc nalepil na jednu ste…
@nina365 na toto ti nikto neodpovie, kedze nevidime ako tie obklady oskrabal - podla stop po lepidle by sa ale dalo hned zhodnotit, ci ho nebude lepsie rovno poslat kade lahsie. Obklad na sudrznej omietke nie je problem, skor ta farba tam nema byt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@nina365 na toto ti nikto neodpovie, kedze nevidi…
@gashtaan ďakujem za odpoveď. Čiže použiť sa dajú, iba ak na nich neostane žiadne lepidlo? Príp ako to viem zhodnotiť? Tipujem, že úplne oškrabať to nebude vedieť. Čo sa týka tej farby na stene, znamená to, že nebudú obklady držať, keď tam je pod nimi farba?
Odpovedať
Obklady rajbať kefou netreba, stačí keď je lepidlo zoškrabané a na takýchto bude lepidlo lepšie držať. Farbu skús či po navlhčení ide zoškrabať, ak je to stará, viacrstvá hlinka tak zoškrabať, ak je nový, čerstvý náter vsiaknutý do omiekty tak ten nie.
Odpovedať

@gashtaan ďakujem za odpoveď. Čiže použiť sa dajú…
@nina365 ak na nich zostane nejake lepidlo nevadi to, len by ho tam nemalo byt vela aby pri dalsom obkldani nezavadzalo a naopak ak tam budete vidiet miesta bez stop po lepidle, bolo by dobre zhodnotit ci nechat toho obkladaca na tom dalej pracovat. Lepidlo ma byt na celej ploche dlazdice, niektori "majstri" lepia len na buchty, alebo nechavaju pod obkladom dutiny. K tej farbe - obklad bude drzat tak ako drzi farba. Farba je len obycajny akrylatovy film, nema za ulohu udrzat kila obkladu s lepidlom. Moze to udrzat ale nemusi. Za mna, ak je este moznost ju dal dole, je zbytocne riziko to neurobit.
Odpovedať

@nina365 ak na nich zostane nejake lepidlo nevadi…
@gashtaan a prosim vas, tu stenu, z ktorej odstranil tie chybne osadene obklady, ma ako pripravit? Cele lepidlo musi zo steny odstranit? Aby som vedela, ci bude postupovat spravne. Čo sa tyka steny s malovkou, tam je sadrova omietka a farba primalex. Uplne nova. Tipujem, ze odmietne dat dole obklady, ktore uz osadil a zoskrabat farbu zo steny. Asi s tym teda nic uz neurobim..
Odpovedať

@nina365 sam som daval obklad (60x60cm) dole po dvoch dnoch. Lepidlo bolo stale vlhke tak to islo pomerne lahko. Oskriabal som lepidlo spachtlou kolko to islo, ostala jemna vrstva a obklad som pouzil znovu bez problemov.
Odpovedať

@nina365 ak na nich zostane nejake lepidlo nevadi…
@gashtaan Fakt si videl v dnešnej dobe niekoho lepiť obklad na buchty? Prečo, keď každý používa hrebeň??? Zato lepiť zateplenie 200mm na buchty som videl minulý rok, firma z TO jak lusk!!! :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodok:

@gashtaan Fakt si videl v dnešnej dobe niekoho le…
@dodok veď on tu buchtu škrabne lepidlom, no je to na prd, keď nie je po celej ploche. To sú takí tí rýchlo rýchlo majstri.
Odpovedať

@nina365 ako písali budú držať aj mne majster vymenil obklad že je mu sa to tak viacej páčilo a tak dával dole a znova lepil byt som predával po dákych 12r a stále držal. Na farbu nelepí spraviť rýhy napríklad škrabákom na ytong
Odpovedať
Zdravím, tak dal tie obklady na "buchty". Co s tym teraz? Bude to drzat? Tristvrtina obkladov je uz osadena. On sa som mnou hada, ze je to uplne v poriadku. Podotykam, ze ten majster je drahy, cize nevyberali sme najlacnejsich, kedze vsetci vravia, ze to sa stava, lebo ludia si vyberaju lacnych.. A aj tak sme dopadli s buchtami na obkladoch..
Odpovedať
nieje to problem, bude drzat, ak tam aj ostalo nejake lepidlo viac na par kusoch, tak na zvysnych sa pouzije viac lepidla ... vrece hore dole ... na farbu by som nedaval, idealne zoskrabnut ... a povodnu stenu ? zalezi v akom je stave ...moze dat hrubsi hreben a nalepit, alebo znova vyrovat stenu a potom lepit, zas material navyse je to ale otazka par vriec ...par desiatok eur hore dole uz ...ale teda, ak vedel co kam, tak by ich mal kupit z vlastneho
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodok:

@gashtaan Fakt si videl v dnešnej dobe niekoho le…
@dodok ano, stale je to bezne, zla burina nevyhynie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Obklady rajbať kefou netreba, stačí keď je lepidl…
@roman_x :(kúpelňa je v novostavbe, tj omietka a malovka je úplne nová, a...:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?