Tesnenie na oknách

Dobrý deň,potrebovala by som poradiť. V celom byte na oknách aj balkónových dverách máme vyrezané cca 30-50cm tesnenia na vrchnej časti okien. Potrebovala by som radu či s tým nemáte niekto skúsenosť. Či na to existuje nejaký vysvetliteľný dôvod. Pre vysvetlenie byt sme takto kúpili od pani ktorá nám "nevedela podať bližšie informácie"možno nechcela to už neriešim. Byt je na prízemí (nad pivnicami)práve preto zisťujem či to nemôže mať nejaké opodstatnenie že to tesnenie je vyrezané. Stretli ste sa s niečim takýmto? Či môžem kľudne bez obáv vymeniť tesnenia v celom byte?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od romanahudakova:

Dobrý deň,potrebovala by som poradiť. V celom byt…
@romanahudakova to vyzera na nejake samodomo riesenie lebo to nedava zmysel aby to okno tesnilo musi mat logicky tesnenie po celom obdode.
Odpovedať

@romanahudakova ja viem že jeden výrobca okien robil prerušené tesnenie z dôvodu vyrovnania tlakov či tak nejak. Ale to bolo prerušenie na 5cm, nie 50cm. Tiež to bolo v hornej časti. Toto tu malo možno fungovať nejak namiesto mikrovetrania, ak nebola taká funkcia na kľučke.
Odpovedať
volaju to mikrovetranie
Odpovedať
Áno to sa bežne robí, viacerí výrobcovia to tak dávajú, aj na top izolačných oknách.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

volaju to mikrovetranie
@rapidek Kto sú tí čo to volajú mikrovetranie? Asi budeš jediný !
Odpovedať

@romanahudakova Vynechané tesnenie slúži na vyrovnanie tlaku pri otváraní okna. Prudkým potiahnutím krídla vzniká podtlak ktorý spôsobuje vytiahnutie tesnenia z drážky. Ďalej sa tým odvetráva prípadná vlhkosť v uzatvorenom priestore medzi rámom a krídlom. Toto prerušenie býva v dĺžke cca 5 cm takže 30 cm je divnôôô! Doplňte tam kúsok tesnenia a nechajte len tých 5cm...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodok:

@romanahudakova Vynechané tesnenie slúži na vyrov…
@dodok ďakujem za odpoveď aj za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodok:

@romanahudakova Vynechané tesnenie slúži na vyrov…
@dodok v zivote som nepocul o niecom podobnom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?