Horúca
Diskusiu odoberá 1 človek

Sieťkovanie v paneláku

Zdravim, vieme mi prosím poradiť ? Idem prerábať jednu izbu v paneláku . Plánujem oškrabať všetku farbu čo tam za tie roky bola. Je potrebné sa preškrabať až k panelu ? A je tiež potrebné potom pred omietkou presietkovať všetky steny ? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od drought:

Zdravim, vieme mi prosím poradiť ? Idem prerábať …
@drought tie praskliny sú aj inde? z čoho je to postavené?nejaké tvárnice?žeby to niekde viac sadalo?, najskôr zisti či to už nebude postupovať , daj tam lepiacu pásku,na viac miest, ak ju pretrne bude problém
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@drought tie praskliny sú aj inde? z čoho je to p…
@duzu toto vyzera na siporexovu priecku, tie sa hybu a praskaju celkom rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@drought tie praskliny sú aj inde? z čoho je to p…
@duzu neviem to zistím až keď ošúcham starú omietku . mám tam iba túto jednu prasklinu a potom na druhej strane miestnosti o trochu menšiu. Inak vypadá dobre . A tie praskliny sú tam odjakživa pokiaľ viem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od drought:

@duzu neviem to zistím až keď ošúcham starú omiet…
@drought aky panelak to je? Ak prazsky typ a je to vnutorna priecka, tak statika je v poriadku, len sa netreba moc zapierat do tych stien. Ak su to nosne steny v inej konstrukcnej sustave, tak asi je vhodne po oskrabani omietok zavolat statika
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@drought aky panelak to je? Ak prazsky typ a je t…
@zita19 statiky sa určite nebojím, je to klasický výškový panelák , 13 poschodový
Odpovedať
Profilova fotka
sieťkovanie slúži na prekrytie spojov rôznych materiálov alebo konštrukčných prvkov, inak je zbytočné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

sieťkovanie slúži na prekrytie spojov rôznych mat…
@jan45 sieťkuje sa aj Ytong/Porfix/EPS/.. a rozhodne to NIE je zbytočné, ale súčasť technologického postupu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@jan45 sieťkuje sa aj Ytong/Porfix/EPS/.. a rozho…
@gadefox " prekrytie spojov rôznych materiálov alebo konštrukčných prvkov" celoplošné panely to nepotrebujú na ploche, len na spojoch......
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@gadefox " prekrytie spojov rôznych materiálov a…
@jan45 presne to isté mi poradil jeden "Jan", keď som prerábal byt (bol som mladý a neskúsený). Tak som presieťkoval IBA spoje, na ktoré mi otec natiahol stierku. Každá takto realizovaná stena praskala jak divá sviňa, že som sa na to nemohol pozerať. Občas som presieťkoval prasklinu, ale prasklo to zase inde, kde nebola sieťka. Odvtedy zásadne nepočúvam Janov s podobnými zjednodušeniami (bez urážky) a vždy presieťkujem CELÚ plochu. Kamarátom, ktorí stavali celý dom z Ytongu, robili omietky tak, že na CELÚ plochu natiahli kleber a sieťku. Nikde som nevidel, že by sieťkovali len spoje. A ešte jedna vec: videl som veľa fušerov, ktorí si veci radi zľahčujú a len priložia sieťku, na ktorú natiahnú kleber - samozrejme je to špatne..
Odpovedať
..čo sa týka ŽB panelu v panelákoch, zvyknú praskať na jednom mieste - tam je vhodné použiť sieťku, lebo presierkovanie sa mi neosvedčilo (vždy to po čase znova prasklo). Toto leto chcem vyskúšať papierovú pásku na SDK, bo sa na tie vlásočnice už nemôžem pozerať..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

..čo sa týka ŽB panelu v panelákoch, zvyknú prask…
@gadefox praskliny v panelákoch sú konštrukčný problém nezvládnutý pri návrhu. Ale pre ospravedlnenie projektantov, boli to zmeny, ktoré sme nemali pokryté materiálmi a kúsenosťami. Pred 15 rokmi som prišiel do paneláku,( 40 ročná budova)kde sa olupovala omietka prekrývajúca spoj stropných panelov. Južná strana sa zohreje na 60°C, severná na 28°C, Navrhol som úpravu, zahladiť strop, vytvoriť v mieste spoja plytkú ryhu a vymaľovať. dodnes je "riadená spára " bez poruchy . Poznám zo stavby, že pracujúci s praxou navrhnú rýchle riešenie, ale či je správne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?