@helca82 my sme osb dosky pouzili tiez pri stavbe, kupovali sme tie, ktore su urcene do miest s velkou vlhkostou a aj tak nam "napucali"... takze treba popremyslat, aka bude vlhkost v miestnostiach, kde sa pouziju. my sme ich museli vymenit ( pouzili sme ich na vyspravenie okien)
@kejtinka moja teta to ma v zimnej zahrade ako podlahu a v pohode. akurat to bude treba samozrejme nalakovat. co sa tyka omietok, je to asi jedno ci sadrokarton ci osb, ak nechcete aby vam praskali, urcite treba dat sietku ;-)
OSB dosku mozete dat aj ako podlahu ael treba mat od statika nadimenzovane hrady na ktorych bude takata podlaha urobena.
co sa tyka omietok su specialne a dost drahe ale tie potom aj drzia
@kejtinka my máme osb3 dosky pochôdzne na povale domu, hrúbku majú 22mm, sú v pohode, mali sme na nich naložený ytong na štíty, škridlu a chodíme v pohode :-) ...a tiež si na povale nimi vlastne vytvoríme tzv. "sezónne " šatníky, mne bolo povedané, že sa s nimi lepšie pracuje ako so sarokartónom ;-) .
@ryja - dakujem :-) Také niečo som chcela počuť. Takže bez problémov poslúži keď budeme chcieť vyvliecť sezónne haraburdy na povalu a udrží nás to... :-) @amexa - my ju tiež budeme využívať len sezónne...len na ten úložný.. ;-)
@ejco ja som mal osb hrúbky 15mm a nie je s tým problém na podhľadoch. uchytené to bolo cca. na každých 80cm a nie je tam absolútne žiadne prelamovanie a pod.