Kupili sme pred par rokmi byt po ciastocnej rekonstrukcii, ktoru sme postupne svojpomocne dokoncili, az na vchodove dvere. Tie su totiz ocelove, maju niekolko istiacich bodov a celkovo vyzeraju byt velmi pevne, ALE:
- tazko sa zamykaju, je potrebne ich pritlacit pri zamykani a odomykani
- maju zvnutra taky ten makky kozeny povrch, ktory nam deti poskodili
- z vonkajsej strany uz blednu
Daju sa taketo dvere niekde opravit a zrenovovat alebo to podla vas nema vyznam a je lepsie kupit nove? Trochu mi je luto ich vyhodit, lebo keby sa vymenil ich povrch a vyriesilo by sa to zamykanie, vyhovovali by mi. No neviem nikde najst ci by niekto taketo robil a ci by sa to financne oplatilo.
Osobnú skúsenosť nemám, ale myslím, že sa to neoplatí, pretože keď budeš potrebovať toto všetko urobiť, tak podľa mňa sa dostaneš na stovky eur ani nebudeš vedieť ako.
@marek_keram tie dvere maju niekde znacku, skus kontaktovat firmu co ich vyraba, dodava aby ti ich aspon dostelovali. Kozenka sa da zlupat a niecim nahradit,
@marek_keram Ahoj, možno ti to pomôže, skús pozrieť, akej značky je zadlabávací zámok na dverách. Podľa toho zámku a podľa počtu istiacich bodov, si vieš na nete nájsť typ svojich dverí. My sme nedávno menili zámok aj vložku a tiež som sa týmto spôsobom dopátrala k typu dverí 🙂 Držím palce.