Rekonštrukcia bytu: cena v roku 2021

Ahoj Modrostrecháči, je tu veľa príspevkoch o cenách rekonštrukcie, dosť mi to pomohlo zorientovať sa, urobiť odhad ceny rekonštrukcie od firmy. Ste super komunita 🙂. Mnohé príspevky sú staršie, rád by som sa poradil, či má môj odhad zmysel alebo som mimo. Môj prípad: Panelák, 80m2, čiastočne zrekonštruovaný. Ešte treba dorobiť nasledujúce práce, ktorých náklady odhadujem takto: - Kúpeľňa + WC, cca 6m2: 6 000 € - Výmena elektroinštalácie: 3 500 € - Kuchyňa aj so spotrebičmi: 7000 € - Stierkovanie: 2 000 € (celá plocha má cca 210m) - Vymaľovanie: 1 000€ - Klíma do obývačky aj s montážou: 1500 € Celkom 20 900 €. V tom odhade počítam so spoľahlivým dodávateľom, materiálmi/spotrebičmi strednej kvality. Dáva vám to zmysel, prosím, nie je nejaká položka mimo reality? Ďakujem.
Odpovedať
Ahoj. Neviem či 3,5k za elektroinštaláciu v panely bude dosť. Tiež stierkovanie 2k mi príde málo keď predpokladám budeš chcieť najskôr všetko do lepidla a sieťky a potom omietka. Tiež ak nebudeš robiť SDK strop tak len málo elektrikárov ti bez toho urobí elektroinštaláciu. Drážkovať do stropu je utrpenie a vyspraviť sa to už nedá dokonale.
Odpovedať
Tá výmena elektroinštalácie to neviem či nebude aj viacej, pretože kamarát pred dvomi mesiacmi takto menil, prerábal a hovoril, že sa to nezdá, že proste výmena elektriny, káblov a všetko, tam niečo, tam niečo a napokon, že platil raz toľko jak na začiatku odhadovali elektrikári.
Odpovedať
Ahojte, ďakujem za reakcie 🙂. Takže zrejme by som mal počítať aj s tým stropom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?