Čaute. Má niekto skúsenosť s prasknutou obložkou dverí pri hornom pánte ?
Prasklina spolu so špárou sa zväčší vždy po otvorení dverí. Najskôr som skúšal pasovať dvere, ale nepomohlo. Potom som zistil, že všetko je vo vodováhe. Dvere sú 90tky a mám také ešte dvoje, ktorych obložky sú v úplnom poriadku. Tak neviem.
@mildo75 to nie je prasknuta oblozka, to je chyba montaze. Z foto tazko posudzovat, ale bud sa nieco stalo excentru na rohu, alebo to bolo nevyklinkovane a nevypenene a vaha dveri vykonala zvysok. Musi sa to rozobrat, zlepit oblozka a poriadne osadit.
tiez si myslim, ze najjednoduchsie a najschodnejsie bude to prilepit a budes mat po starostiach, lebo davat to cele dolu, to je zbytocne z mojho pohladu, ide o to aby si docielil aby to drzalo.
@mildo75 bez demontaze zarubne to podla mna nezlepis poriadne, vaha dveri urobi toto co je na fotke. Musis sa jednoducho dostat k miestu z vnutra ,aby si spevnil ten uhlovy spoj,nasledne vypenil( aj to je otazne ci to este zachranis kedze je prasklina uz aj na zvislej casti)
Toto nie je vôbec problém dverí alebo teda zárubne. To je problém montáže. Tam je niečo zlé uchytené by som povedal, to by bolo treba nalepiť poriadne a nechať to zatuhnúť, nech sa to opäť nestane, keď sa dvere nahodia.