Nadpojenie na PPR v stene

Zdravicko, mam v byte, ktory som nedavno kupil taky mensi problem. Rozvody vody v byte (aj v dome) su z PPR. Byt bol kupovany ako mix holobyt/standard - a teda v kuchyni su len vyvody z PPR zo steny ako predpriprava na linku. Problem je, ze tieto vyvody nam nesedia tam, kde by sme chceli mat drez, o cca 40-50cm + vyvodky su PPR GRE (obrazok 1) a su zamurovane dost hlboko, a studena/tepla su opacne. Ako riesenie bol taky napad nadpojit tieto rury pomocou PPR po stene - natiahnut studenu kusok dalej aby bola na spravnej strane, teplu natiahnut kusok menej atd. Vyborne by to vyslo do kuchynskej skrinky, aj na drez, aj na umyvacku. Pozvarane to bolo jednoducho pomocou par fitingov. Problem je ale spoj z tej vyvodky PPR GRE (obrazok 1) - tu sme to chceli nadpojit pomocou prechodky PPR GD (obrazok 2). Zda sa ale, ze aj pri pouziti tekuteho tmelu LOCTITE 5776 tento spoj mikroskopicky tecie? Nie su tam ziadne kvapky vody, ale pri kontrole spoju pomocou papierovej servitky servitka vzdy zvlhne. Otazka teda je - mozu sa vobec tieto dva fitingy do seba zapajat? Ak ano, preco ten spoj slzi/poti (SV aj TV)? Nejake ine napady ako ten spoj urobit? Chapem ze najlepsie riesenie by bolo vysekat a natiahnut vodu tam kam ist ma, no stena je dost pofiderna a nechceli sme ju preto rozbijat. Za vsetky napady dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 07serfdom_raffish:

Zdravicko, mam v byte, ktory som nedavno kupil t…
@07serfdom_raffish treba to spravit s konopou alebo s nitkou a nebude to tiect. To mate najistejsie
Odpovedať
Profilova fotka

Zdravicko, mam v byte, ktory som nedavno kupil t…
@07serfdom_raffish Robil som si nedávno rozvod stlačeného vzduchu v dielni z PPR. Nakúpil som rýchlospojky s 1/2 colovým závitom už namotaným teflonom a natretým nejakým modrým lepidlom či čo to bolo na tom. Nie som zástancom teflonu a tentokrát sa mi to opäť potvrdilo, že to je na figu. Pustil som na to 8 atmosfér a syčal každý jeden spoj. Musel som robiž znova, ale už konopou a fermežou. Teraz to už tesní. Odporúčam tiež
Odpovedať
@prirodokochac @mibrez dakujem, aj ja som rozmyslal nad konope, ale podla toho co viem, a aj podla specifikacie vyrobcu PPR, konope je zakazane davat, nakolko sa roztahuje a potom praska zavit (kovove osadenie v plaste). tak neviem teraz
Odpovedať

@prirodokochac @mibrez dakujem, aj ja som rozmysl…
@07serfdom_raffish tak teflonovu nitku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?