Odpoveď na príspevok od borko300:
Dobry den. Prosim Vas o Vas nazor k tejto teme v… @borko300 chybaju dolezite info- je BD zatepleny? Akou hrubkou? Tie povodne okna su nejako pretesnene resp. Planujete ich vymenu? Je to byt na prizemi/ 1. Poschodi alebo je to byt pod strechou alebo klasicky niekde v strede?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@borko300 chybaju dolezite info- je BD zatepleny?… @sousedekovci89 je to viac ako 100 rocny bytovy dom bez zateplenia, ludia ho zateplovat uz nebudu - obvodove steny su hrube cca50cm. povodne drvene okna budeme samozrejme menit za nove (PVC, dvojsklo) byt je na 2.NP z celkovych 5.NP (pod nasim bytom na 1.NP je tiez byt)Odpoveď na príspevok od borko300:
@sousedekovci89 je to viac ako 100 rocny bytovy … @borko300 v takom pripade rozhodne plyn, o elektrine by som radsej neuvazoval bude to drahe.Odpoveď na príspevok od borko300:
@sousedekovci89 je to viac ako 100 rocny bytovy … @borko300 ak je to vnútorný byt , bude ohrievaný i od susedov ak kúria viac, ináč budeš ty ohrievať susedné, preto je v každom spoločnom dome dvojité faktúrovanie , časť platíš bez ohľadu od vlatnej teploty všade býva iný koeficient, podľa vonkajších strát ceny energií nie su zatiaľ známe , akurát cena plynu má byť vyššia o 30%, elektrina na rovnakej úrovni ako teraz, akurát už má byť adresná pomoc, nebudú sa vykurovať bazény dotovanou cenou ktorú platia všetci, i tí najchudobnejšíOdpoveď na príspevok od duzu:
@borko300 ak je to vnútorný byt , bude ohrievaný … cize ake konkretne riesenie by ste navrhli? chladenie dam klasicky klimatizaciu (vonkajsia a 2-3 vnutorne jednotky) vykurovanie dam radiatory. a teraz zdroj plynovy kotol a este aby to bolo urcene aj na pripravu TUV mam pouzit aky typ? s boilerom ci bolier samostne? mate prosim nejaky konkretny typ zostavy za dobru cenu?Odpoveď na príspevok od borko300:
cize ake konkretne riesenie by ste navrhli? chla… @borko300 ak dáš na chladenie klímu, použi ju aj na kúrenie a máš po probléme.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@borko300 ak dáš na chladenie klímu, použi ju aj … @megdesign a osprchuje sa v čom? :)Odpoveď na príspevok od borko300:
Dobry den. Prosim Vas o Vas nazor k tejto teme v… @borko300 vyzera to na vela roboty, ale zaroven na neobmedzene moznosti ;-) Aku nosnost ma podlaha? Nedal by sactam vyliat anhydrid s podlahovym vykorovanim? Kolko miesta mas v plafone? Dal by som tam 10cm vaty, ako v RD koli odhlucneniu i teplo ti ostane dlhsie "doma" , kym prestupi k susedom :-) Vonkajsiu jednotku klimatizacie mas v plane kam umiestnit?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign a osprchuje sa v čom? :) @kejsix malý bojler. Kľudne aj s TČ.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix malý bojler. Kľudne aj s TČ. @megdesign A dá ho v byte kam? Bude si ním chladiť kúpelňu? :)Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign A dá ho v byte kam? Bude si ním chladi… @kejsix netuším akú má dispozíciu bytu. Možno má kúpeľňu na obvodovej stene... A ak nie, môže dať elektrický bojler. Proste ak dá klímu na chladenie, je blbosť podľa mňa dávať na kúrenie iný zdroj, keď to vie riešiť tou klímou, ktorú plánuje inštalovať tak či tak... Inak, keď kuknes fotku, tak je tam bojler... A aj komín tam má...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix netuším akú má dispozíciu bytu. Možno má … vsetky okna obytnych miestnosti su do ulice kupelna bez okna vstupna predsien (zadverie) ma okno do spolocneho svetlika do ktoreho (ak to spravca dovoli) planujem na konzoly zavesit klimatizacnu jednotku. chladenie tymto sposobom je stale investocne lacnejsie ako stropne chladenie. ide mi o cenu primarnych nakladov a zaroven aj prevadzkovych - kurit klimou je snad len vtip... (aj ked byt je v Bratislave a zimy su zda sa stale teplejsie a teplejsie) strop (resp.podlaha) je tramova, ktora bude mat novu skladu - tazka plavajuca podlaha (cize krocajovka, poter a plavacka = klasika) strop nad nasim bytom detto tramovy, ten zateplime vatou a dame SDK podhlad. stary kotol bol napojeny do komina, neviem ci je ten komin funkcny - to preverim ked najdem kominara. Ak ano, a nebude problem sa do neho napojit tak asi teda plynovy kotol (ten bude v skrini v chodbe) a do kupelne dam len boiler na stenu? pre 4 clennu rodinu kolko litrovy bolier? 100L staci?Odpoveď na príspevok od borko300:
vsetky okna obytnych miestnosti su do ulice kupe… @borko300 sme štyria a máme 120l bojler. Plne postačuje. Prečo si akože myslíš, že kúrenie klímou je vtip? Normálne ľudia klímou kúria. Dokonca aj ja. Načo tam chceš furt pchať nejaký plynový kotol (ďalšie prachy, revízie) keď môžeš využiť klímu, ktorú aj tak plánuješ, na plnohodnotné kúrenie?Odpoveď na príspevok od borko300:
vsetky okna obytnych miestnosti su do ulice kupe… @borko300 kurim na poschodi klimou, co je na tom vtipne?