Ahojte, viete mi z pôdorysu U-ckovych bytov napísať, ktoré priečky sú nosné v ľavom a v pravom byte na fotke? Jadro viem, že nie je nosne. Uvažujeme nad kúpou takeho 3i, no chceli by sme ho prerobiť na 4izbak, tak zistujem, či to bude mozne. Dakujem
@aadkag Podľa hrúbky stien sú určite nenosné v obývačke kde sú dvere a komora - tie sú tenké. Ostatné steny sú 15cm - neviem či sú nosné ale asi áno. Jadro bolo pôvodne len unakart.
Bývam v takom byte.
@aadkag Pravý typ. Prerábal som len jadro asi v 2006. Posunul som len záchod dopredu aby za ním vzniklo miesto na práčku. Teraz by som však už urobil asi inak. Z obývačky dvere do predsiene - bola by prechodná obývačka. A z väčšej časti predsiene urobil kúpeľňu. Takže od vstupu do bytu by sa dalo prejsť len do obývačky a z obývačky by bola rovná chodba do kuchyne. Oproti dverám do izby by boli dvere na WC a do kúpeľne.
PS: tú chodbičku čo je 80 cm treba jednoznačne rozšíriť aspoň na 90-95 cm.
Ten aktuálny nápad na zmenu dispozície znie fajn, ak by statik dovolil urobiť otvor na druhe dvere v obývačke.
Len trošku nerozumiem tomu, ako máte teraz urobené wc a práčku, lebo na pôdoryse je wc hneď pri stupackach. Či ste vydvihli (podmurovali) práčku a popod ňu ťahali vývod z wc do stupaviek? A odkiaľ máte teraz prístup do stupaciek?