V byte je murované jadro z tvárnic YTONG, hrúbka 100mm. Z jednej strany sú prevažne obkladačky. Máme v pláne prerábať jadro, ktoré bude dispozične riešené inak. Napadlo mi, či sa dá šetrne rozobrať aktuálne murované jadro a znova použiť tvárnice na výstavbu nového. Nejde ani tak o úsporu peňazí, ale skôr o to, aby sa toľké množstvo nemuselo vyhadzovať výťahom na x-krát. Ešte sme sa nestretli s majstrami, samozrejme, že potom sa to opýtam aj ich.
rozrezat v sparach a ked tak otocit 🙂
alebo karbosou narezat dlazdice ako su spary a potom rezat
vyrazne menej odpadu a zhanania 🙂
zalezi ako to mate spravene
v jednej kupelni som za zachodom takto rozrezal vymenil ruru a vratil spat na penu a uholniky
spary znova vypnil sparovkou
nebolo vidno, ze sa rozoberalo
ani to nieje problem rezat, kluden obycajna pila aj na drevo
Je rozdiel vyrezat 1 tvarnicu pilou a porezat celu priecku, dat dole obklad, omietku....
Ak sa to zazrakom nerosype, urcite to budu rovne rezy, takze aj murovanie potom kvalitne, lebo 2 cm malty sa na porobeton davno nedava 😄
Majstri budu tymto napadom istotne nadseni 😎, v lepsom pripade chytia zachvat smiechu.
nuz je mi jasne ze majstrom sa to robit nebude chciet ...
ak si to robis sam, usetris ...
nemyslim si ze je problem narezat aj celu stenu ...ide to ako maslo, takze aj keby si to vyburaval, musis to vypratat a vyniest, zabere dost casu a prachov ...
a este ked dlazdice padaju same 😄
orezane tvarnice budu mat kazda iny rozmer. Hlavne vyska potom bude robit problemy. Este by sa dali pouzit na obmurovanie WC, vane ale urcite nie na celu novu stenu.