Bezpečnostné dvere 2024 - Adlo, Sučanský, fornox

Zdravím všetkých Chcel som sa spýtať či si dával niekto v tejto dobe spraviť bezpečnostné dvere do bytu od niektorého z výrobcov.l a ako je veľmi s nimi spokojný a koľko vás vyšli. Zvažujem týchto troch výrobcov III. Trieda Od Adla elite teduo Sučanský ma len III. Triedu jedny dvere Fornox ma tuším 2 typy III. triedy. Ďakujem za odpovede
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od svaty:

Zdravím všetkých Chcel som sa spýtať či si dával …
@svaty Ja mám dvere od ADLA montáž dozadu 3roky cena bola v akcií 1500€...max. spokojnosť čo sa týka aj pozáručného servisu veľmi dobrá komunikácia a ochota..Stalo sa mi že sa mi zámok zasekával /výr.vada po 2 1/2 roku/ zaplatil som iba cenu bezp. vložky ja som si ju montoval priniesli mi ju domov do vl.rúk odovzdali s 5kľúčami a zaplombovaná krabica...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od svaty:

Zdravím všetkých Chcel som sa spýtať či si dával …
@svaty taky mam adlo aduo montaz 3-4 roky zpet. Par drobnosti se napoprve pri montazi uplne nepovedlo. Ale behem tydne se vse upravilo na miste(vymena tesneni prislo nejaky zmuchlany, a zapadka trochu drhla musela se uptavit dira ve futrech). Tim ze mam exterierove trochu me prekvapilo ze dvere nemaj zadny stelovani v pantech ale zima/leto je bez problemu neni nic potreba stelovat... ac se mi dost prici marketing adla (neprekonatelne dvere)... vybral jsem je ze jedny z mala byli ochotni udelat zakazkovy profil coz jsme nakonec nevyuzili protoze nam jeden presne sednul(tim ze jsme rekonstruovali 100 let stary barak tak hladke dvere z madlem nebyla moznost)...
Odpovedať
dva roky dozadu Adlo dvere, zatial max spokojnost. montaž novej zarubne, osadenie dverí, a prahu necelých 5 hod prace. Dala som dorobiť 1 kluč navyše, rezerva u sestry ( už sa aj použil). Fabka emergency odporučam. Kukatko bolo za 16 e, to som už po mesiaci vymenila za ine zakupene u zamočnika za necelých 5 e. z uvedených ponuk by som vybrala Adlo, alebo Sučansky. ponukaju vodorovne aj zvysle istenia ( koliky) .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majina.b:

dva roky dozadu Adlo dvere, zatial max spokojnost…
@majina.b ďakujem. Aké typ od adla máte? Prečo sa vám pozdáva aj Sučanský?
Odpovedať
zdravim. Takties sa pripajam ku Adlo uzivatelom. Moje dvere su na dome, su to exterierove thermo dvere. Maximalna spokojnost, montaz bez zavad a pouzivanie tiez bez zavad. Mozno jedna poznamka - su tazke. Neviem ci nehovorili majstri ze maju cca 100kg. Raz nam ich pribuchol prievan... Rana ako z dela :) Vyhoda je, ze sa nimi pri beznom pouzivani netrieska, otvaraju sa dostojne s kludom. :) https://www.modrastrecha.sk/blog/epto...
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Tuším si všetci dávajú ADLO :D budem ešte dúfať do pondelka, že budem počuť nejakú recenziu aj na Fornox alebo dvere od Sučanského.
Odpovedať
Pripajam sa, na byte sme tiez davali ADLO. Montaz pozostavala z demontaze starych dveri a zarubne. Nasledne navrtali do bocnych stien a stropu diery a natlkli tam hrube roxory. Nasledne osadili ADLO zarubnu, zobrali zvaracku a privarili vsetky roxory ku zarubni. Zarubna mala na to pripravu z vnutornej strany. Akonahle privarili posledny roxor, dali prelozky a vyliali to 30Mpa betonom a zhutnovali. Nasledne finalna omietka. Takto si predstavujem montaz dveri. Susedia oproti davali dvere od SECURIDO, som to musel pozerat cez kukatko. Tie ich tenke plechove dvere plne papiera len osadili do otvoru, zaistili drevennym kailikmi a vypenili PUR penou a isli na obed. Ked sa vratili z obedu zarezali pur penu a natiahli na nu omietku a hotovo. Nevravim o tom, kolkokrat ku nim isli ludia na servis zasekavajuceho sa zamku. Taketo dvere obrezem platkovym nozikom a ticho v noci vyberiem zo steny ... Tolko moja skusenost. V Trencine je predajna kde je mozne si kazdu triedu dveri, vyplni farieb ... manualne "ochytat"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomasndca:

Pripajam sa, na byte sme tiez davali ADLO. Montaz…
@tomasndca Áno, autor témy si vybral solídnych výrobcov a myslím, že ak sa rozhodne pre ktoréhokoľvek, chybu neruobí. Veľa ľudí čo poznám si nedalo povedať a rozhodli sa pre dvere čo spomínaš, typu Securido, Hi-Sec a podobne. Certifikát a nízka cena im stačili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@tomasndca Áno, autor témy si vybral solídnych vý…
@ralf364 ďakujem za reakciu, vybral som tých "bezpečnostnejších". Neviem veľmi presne aké sú tu rozdiely, tak zbežne viem 0.1mm na hrúbke, 1-2 istiace body +-, váha, kotvenie do steny, hrubka istiacich bodov. Ale rozdiely v cene sú tiež Teduo 1749 majú aj horný dolný istiaci bod(11 bodov) Fornox 1290-1440 majú navyše bočné, nemajú horné zamykacie čapy (prémiové 17bodov;inak 11) Sučanský ~1300 majú aj horné čapy(10bodov) Všetky sú III. trieda. Som naklonený všetkým možnostiam, hľadám už len tú "vyváženú".
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám adlo, montáž tak 15 rokov do zadu, úplne bez problémov a závad. Tak jedine Adlo odporúčam.
Odpovedať
Kedysi sa robili bezpečnostné dvere tak, že na ľavý bok (pánotvú stranu) sa dalo zopár bodov, 2-3. Na pravej strane boli 2-4 rovnomerne po celej výške rozložené výsuvné koly + hlavný zámkový. Tam bol buď bežný jazýček, alebo neskôr tri koly. Do stropu a zeme to bolo voliteľné. Mám pocit, že dnes výrobcovia šetria a body naháňajú hlavne na pántovej strane, kde ich je zbytočne veľa, ale sú lacné, keďže sú fixné. Ďalej naháňajú počet bodov na hlavnom zámku. Vo finále sa tak výrobca môže pochváliť 10 bodovým uzamykacím systémom, no v skutočnosti tam okrem x fixných bodov a viackolového hlavného zámku nič nie je. Keď chce človek body do stropu, zeme, a na pravom boku v spodnej aj vrchnej časti, cena takých dverí sa už začína šplhať riadne vysoko. Proti zlodejom ale postačí viackolový hlavný zámok + k tomu bod do stropu. Také dvere sa inak ako hydraulikou alebo inými elektrickými nástrojmi otvoriť nedajú. Teda dali by sa cez vložku, na tú treba dať tiež pozor. Dávnejšie Adlo montovalo Mult-t-lock vložky, ktoré sú už prekonané a dajú sa bumpingom bez poškodenia odomknúť (a aj zamknúť) za pár sekúnd. Nástroje na to sú dostupné na nete a ktokoľvek si ich môže kúpiť. Predpokladám, že väčšina majiteľov takýchto dverí o tom ani nevie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Kedysi sa robili bezpečnostné dvere tak, že na ľa…
@ralf364 podľa tohto potom ostáva iba Sučanský a Adlo. Fornox nemá horný a dolný pohyblivý kolík čo vidím ako "nevýhodu". Adlo 5 pohyblivých z toho 1 hore 1 dole 6 statických Platňa 1,5mm Aj zvislé aj vodorovne výstuhy Neviem akú vložku dávajú original Sučanský 6 pohyblivých z toho 1 hore a 1 dole 4 statické Platňa 1,25mm Iba zvislé výstuhy Vložka 4. triedy Uvidim, počkám ešte chvíľu, či sa nájdu aj členovia, ktorí používajú vyššie zmienených výrobcov a ich skúsenosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ešte som zabudol a dúfam. Že si to dobre pamätám... Adlo privarí zarubne o kotvy v stene Sučanský má skrutky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?