Dobry den
Prosim o radu. Nejde nam navrtat diery do prekladu nad oknami, aby sme mohli pripevniť garníže. Dom má cca 34 rokov, a tažko sa tam vŕta skôr by som povedala, že sa nedá poriadne vyvŕtať diera. Prosím o radu aké teda mám dať na okná garníže, pretože by som chcela dať tam záclony, aby tie okná neboli prázdne a holé. Pôvodné garníže boli cez celú stenu, ja také ale nechcem chcem, aby boli len v dĺžke okna.
Ďakujem za rady
existuju aj garniže do stropu, tak vodiace listy.... daju sa kupit a zohnat, je to niec ako sa pouziva na japonske steny.... len neviem,z coho zase mate strop...
ja nam sa na byte zle vrtalo, uvidime co bude na dome, tiez su tam preklady... ale treba vrtacku ako do panelu.... tusim priklepovu, a silneho , ale fakt silneho chlapa. nastastie moj je taky, ale aj tak nadaval... :-D
a nedá sa navŕtať nad preklad, v starších domoch nebývali okná s prekladom priamo pod vencom a preklad nie je až taký vysoký, že by to bolo vysoko nad oknom....
.... k tej príklepke, ani netreba silného chlapa, treba dobrú príklepovú vŕtačku a na to vhodný ostrý vrták.... :-D viem, robíme prierazy betónových stien....
ale ja nemyslim tie kolajnickove, lebo ty si pisala, ze take vodiace listy...ja myslim normalne dva drziaky a rura. ci aj ty si myslela to? Lebo ja som si predstavila tie kolajnicky...
ja som len tak pozrela na nete a pozri si to napr. tu ako to vyzera http://www.imkotex.sk/gar15.html - držiak dvojity do stropu, na tom je to pekne vidiet...
ak máte doma kovové úchytky alebo doplnky ako luster tak sa da zladit aj kovová garníža ale ak nie tak radšej by som odporučil drevenné .... pre zaujímavosť 2m drevennej garníže stojí 12eur, a kovová vyde od 37 - 55eur