Zda sa vam vela 8500eur na zakladovu dosku?

Zobraz úvodný príspevok
Chcela by som vediet nejake infos od vas,ktori uz stavali a maju svoje byvanie. Mohli by ste mi povedat,ci cena za zakladovu dosku 8500eur na 180m2 zastavanej plochy je prijatelna alebo nie? Nikdy sme nestavali,preto som nasla tuto stranku lebo je tu vela tem a nasla som tu aj par dobrych rad :) Ak mate niekto skusenosti,ozvite sa,budem velmi rada :)
Odpovedať
1
2
Tak nemusi to byt cela pivnica vinna,len nejaky maly priestor,zvyzok by bol napriklad na skladovanie zemiakov a haraburd :)
Odpovedať
@ludmila86 Neviem aký máš profil terénu pod domom, ťažko sa mi k tomu vyjadrí.
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 cena je zodpovedná, ešte sa mi zdá aj nízka, s tými pivnicami to bude oveľa drahšie.
Odpovedať
Ak chce priatel Francuz mat vinnu pivnicku, urobte si radsej nejaku externu vela domu, popripade spojenu s altankom. Takto v nej bude moct mat aj uslachtile pliesne na stenach, ak by chcel, co v pivnici pod domom by asi bolo nevhodne.
Odpovedať
@ludmila86 Spraviť pivnicu pod domom znamená zmeniť dispuzíciu a prekresliť projekt, veď tam musí ísť schodisko, musí sa k tomu vyjadiť statik. Prečo sa neopýtate projektanta? Nech to prekreslí a podpíše sa pod to. To nie je sranda.
Odpovedať
No teren budeme viac sondovat ,ked sa vratime domov buduci rok,vystavbu este nemame predo dvermi takpovediac,informujem sa ale uz teraz od ludi ako vy-skuseni. Ved si hadam da vysvetlit :) Aj tak som rozmyslala ,ze postavit nejaku mensie pristavbu vedla domu. Ved to je to,ze ak to ma byt zbytocne predrazene,tak to asi nechame tak,zaklady nakoniec urobie svojpomocne,teda ak vyjdu za menej ako 10tis a priatel sa uspokoji s vinotekovou chladnickou a basta :) Dakujem vam vsetkym za rady :)
Odpovedať
@ludmila86 Pivnicu by som robil, iba ak by vychádzali veľmi vysoké základy na šikmom svahu. Na rovine je to trochu problém - zatekanie spodnej vody, ohrozenie podkopaných základov, vyššia teplota pod domom.... To sú otázky na projektanta, ak ich vie zodpovedať, tak je pre vás vhodný.
Odpovedať
Ano,aj to som si zistila,ze je to vacsi problem ked je rovinaty povrch pozemku,ze je to jednoduchsie pri domoch na svahu,velmi mi rady vsetkych tu pritomnych na fore pomohli,asi tu budem chodit castejsie :)
Odpovedať
Isto to nepostavite lacnejsie. U nas 90 m2 bez zateplenia, tvrdou svojpomocou cca 4200 eur a to nemame podpivnicene...
Odpovedať
Chapem,nasa cena je 10tis a tiez bez podpivnicenia,no a s podpivnicenim by to vyslo hadam aj na takych 14tis,mozno viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 ja keby som staval lahku stavbu (drevodom) tak velmi rozmyslam nad zakladmi na petkach,,,a cena je podla mna vysoka. ja staviam sam a treba mi uz len zaliat dosku a debnenie takze beton 30m3 + karisiete a som na 2500 eurach a to je doska zateplena 90 cm pod zemou s XPS aj so zemnym registrom pre vzduchotechniku. nepocitam benzin a zatial 80 hodin prace, 157m2
Odpovedať
To je to,ze kazdy ma ine skusenosti ,co sa tyka pouzitia financii,mne sa zdala suma 8500 fajn s tym, ze to bolo na,ako som porozumela,na 181,5m2 plochy domu,(to otcovi sa to zdalo vela)no len dnes som sa po uverejneni prispevku dozvedela presnejsi vypocet a cena bola vlastne len pod domom a nie pod terasou,tak to sa uz mohla dat finalna cena celej dosky dokopy pri nacenovani,nie len pod dom a pred vchod,a nie je ani zaizolovana tusim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nakoniec nebude ziadna pivnica,dohodli sme sa :D
Odpovedať
@diskuter predstav si, ja budem mat pod terasou vinnu pivnicu... Nemusi byt vysoka terasa... Staci, ked ju podkopes.. A ani metrom hliny nemusis prihrnat...
Odpovedať
@megdesign Nakoniec sme sa dohodli tak,ze ked si urobime garaz,tak si urobi taku mini pod zakladmi garaze a basta alebo niekde mimo domu :)
Odpovedať
@ludmila86 pozri moj fotoblog... Ja nemam podpivniceny dom, ale terasa za domom bude po celej sirke domu x 3 metre... Pod nou bude pivnica... Mna stali zaklady po dosku cca 4800€ - svojpomocne. A to som saloval dosku 12 cm XPS.... Jo a vedla domu bude pristesok na auta a ten tiez podpivniceny, na kosacku, zahradne naradie a pod. :)
Odpovedať
Sikovne si to vymyslel :)pozerala som tvoj fotoblog,fajn,ze mozme vidiet vsetky kroky od zakladov,diky za radu ;)
Odpovedať
@megdesign Potom napíš ako reálne funguje. Papier znesie všetko. A podkopávať základy domu by som nechcel.
Odpovedať
@diskuter Nebudeme podkopavat nakoniec,ja som tiez radsej za pristavenie nejakej stodoly vedla(pre skladovanie)drevo na to mat budeme,takze to je ok,a teda pivinicu vinnu si urobi pod garaz taku mini ;)
Odpovedať
@diskuter ty si expert teda. :-D Budem kopat vedla domu, nie pod zakladmi.... A to cca 80 cm, lebo 1,5 metra mam zdvihnuty dom.... A inak, bezne sa kopu pivnice pod domom, ktory podpivniceny nieje. To si este nepocul, ze? ;-)
Odpovedať
@megdesign Mne je jedno čo sa robí bežne a koľko domov je dojebaných. Hlina má roznášací uhol 45 stupňov, a keď si v ňom, podkopávaš základy.
Odpovedať
@megdesign K tvojej fotke sa radšej nevyjadrujem.
Odpovedať
@diskuter ani nemusis...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?