Vyznačenie právoplatnosti stavebného povolenia

Chcem sa opýtať, ako ste sa dozvedeli, že stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť? Pri územnom konaní - rozhodnutie o umiestnení stavby - mi telefonovala zamestnankyna stavebného úradu, že územné konanie nadobudlo právoplatnosť a mám si to prísť vyznačiť na povolenie. Pri stavebnom povolení, ktoré mi bolo odoslané mi netelefonoval nik a stavebná dokumentácia sa mi opečiatkovaná vrátila poštou zo stavebného úradu. Mám povinnosť si dať právoplatnosť vyznačiť na stavebnom povolení? Kde sa píše o tejto povinnosti? Dakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Právoplatnosť si dajte vyznačiť, lebo od dátumu právoplatnosti za dva roky môže povolenie prepadnúť. Zavolajte na úrad, či už majú všetky doručenky, ktorými sa povolenie účastníkom zasielalo a či sa nik neodvolal. Ak sa neodvolal, dajte si na úrade vyznačiť právoplatnosť na Vašom stavebnom povolení. Podľa ust. § 67 ods. 2 stavebného zákona stavebné povolenie platí dva roky. Stráca platnosť, ak sa so stavbou nezačalo do dvoch rokov odo dňa, keď nadobudlo právoplatnosť, pokiaľ stavebný úrad v odôvodnených prípadoch neurčil na začatie stavby dlhšiu lehotu. Stavebný úrad v stavebnom povolení určí dlhšiu lehotu na začatie stavby obvykle na žiadosť stavebníka, ktorý musí svoju požiadavku odôvodniť.
Odpovedať
Volala som alebo pisala mail na urad, kedy bude pravoplatne rozhodnutie. Dostali sme ho minuly rok v maji, ked boli obmedzenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?