Odpoveď na príspevok od erikg:
pozdravujem, existuje niekde presne vymedzená def… @erikg Od okolitého terénu... To znamená, od výšky terénu ktorý je (priamo) okolo domu. Situáciu plán nemáš? Tam máš kóty, napr. U.T = -0,300 a podobne. A potom máš aj rezy, pohľady, kde sú kótované jednotlivé výšky (až po hrebeň strechy).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@erikg Od okolitého terénu... To znamená, od výš… @frantisekca dom je v miernom kopci, geodet to bol zamerať, architekt to podľa toho navrhoval, ale pani argumentuje že "u nich" sa meria výška od podlahy v pivnici ... preto hľadám, zisťujem, či je niekde táto špecifikácia, ktorú uvádzate aj vy, písomne.Odpoveď na príspevok od erikg:
@frantisekca dom je v miernom kopci, geodet to bo… @erikg aj sem uploadneš ten rez situácie, alebo nie a budeš len opisovať situáciu? Tam sú mínusové aj plusové výšky, rovnako nula. Výška objektu sa počíta od nuly.Odpoveď na príspevok od erikg:
@frantisekca dom je v miernom kopci, geodet to bo… @erikg Treba naštudovať ÚP, kde to bude jasne definované, aké stavby v danej zóne môžu byť, koľko podlažné, tvar, sklon strechy, výška budov, atď.. Asi došlo k zlej interpretácií, pochopeniu.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@erikg Treba naštudovať ÚP, kde to bude jasne de… Nahral som rezy a ÚP - časť kde je špecifikovaná stavbaOdpoveď na príspevok od erikg:
Nahral som rezy a ÚP - časť kde je špecifikovaná … @erikg tu je nula. Odtiaľ sa ráta výška objektu.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@erikg tu je nula. Odtiaľ sa ráta výška objektu. @megdesign áno, to mi je jasné, ale tej pani na stavebnom úrade zrejme nie, lebo "u nich" sa vraj meria výška od podlahy v pivnici ... V ÚP nemajú definované, čo myslia výškou max. 9m, ale určite to nemôže byť tak, že ona si dodatčne zmyslí, že u nich je to od podlahy v pivnici, na toto predsa musí byť zákon, ktorý definuje od akého bodu sa VŠADE určuje výška budovy, nie ?Odpoveď na príspevok od erikg:
@megdesign áno, to mi je jasné, ale tej pani na s… @erikg všade sa meria výška budovy buď od UT alebo od nuly uvedej v projekte. Ak máš ty rozdielne výšky terénu, teta musí merať od nuly v projekte. Nemôže si teta zmyslieť, že bude merať od mínus 2,3m. Vyser sa na tetu a stavaj. Teta nevie, o čom točí.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@erikg všade sa meria výška budovy buď od UT aleb… @megdesign v podstate máš vo všetkom pravdu, s čím i ja súhlasím, len tá teta má v ruke pečiatku a nechce mi ju na tam pacnuť ... preto hľadám nejakú písomnú oporu, ktorú jej môžem položiť na stôl a povedať jej tak, že je ... aj bez slov :)Odpoveď na príspevok od erikg:
@megdesign v podstate máš vo všetkom pravdu, s čí… @erikg Vyhláška č. 392/2023 Z. z. § 2 Vymedzenie pojmov aa) regulatívom výšky zástavby - limit minimálnej alebo maximálnej výšky zástavby v metroch od najnižšieho bodu styku budovy s pôvodným terénom alebo minimálnym alebo maximálnym počtom štandardných podlaží od najnižšieho bodu styku budovy s pôvodným terénom, do počtu štandardných podlaží sa započíta aj podkrovie alebo ustúpené podlažie, ktorého podlažná plocha je väčšia ako 50 % podlažnej plochy najvyššieho štandardného podlažia nachádzajúceho sa pod nímOdpoveď na príspevok od frantisekca:
@erikg Vyhláška č. 392/2023 Z. z. § 2 Vymedzeni… @frantisekca ďakujem ti, presne toto som potreboval nájsť! Akonáhle je tam nejaké číslo, za tým Z.z. a minimálne jeden §, tak tomu musí rozumieť každý byrokrat :D