@katarinka2010@lilej@barcaman
Ďakujem za odpovede, ešte by som sa chcela opýtať koľko Vás vyšla krytina? Nám nacenili Mediteran čiernu na 3700€. Je to dobrá cena?
@ivetbal Myslim že to maš dobru cenu.. my sme mali tiež cenovu relaciu od cca 3800 - 5800e ..(Leier, Mediterran, Bramac, Tondach - ceny od najnižšej po najvyššiu v takomto poradi)
@barcaman@lilej@katarinka2010
Chcela by som sa Vás opýtať či je to dobrá cena za prácu: vytiahnutie múrov a hlavnej priečky, urobenie venca a betónových prekladov a postavenie komína = 1500€
@rstupka Nepísala som o prekladoch nad oknami. Budú to také preklady, ktoré pôjdu nad celým domom a budú zároveň s vencom. Nebudeme robiť keramický strop, tak statik nám urobil takúto alternatívu. Na tie železobetónové preklady pôjdu už len drevené trámy.
och ludia ..... uzemne konanie je uz hotove.. povodne sme to mali mat spojene so stavebkom... ale to boli len sluby. a teraz.. k ziadosti o stavebne povolenie / uz tri tyzdne to tam mame/ nam prislo, ze mame dolozit projekt a povolenie dopravnej stavby / k dobudovaniu komunikacie cca 50 m / ... ]-(
no toho sme si boli vedomi, ze to bude treba, ale predtym sme sa dohadovali s pani na stavebnom urade, ze to bude az po odklepnuti povolenia.. a teraz natesení, ze zacneme max na konci sept. nam pridala dalsie papiere ... zajtra idem volat, ze co a ako .. ale fakt uz som z toho kolotoca unavena... keby aspon narovinu povie hned , co vsetko ziada a nie po castiach.. a vzdy ked pridem si vyziada nejaky posudok, ci papier , pri ktorom aspon 300 eur nam ide von oknom ... ]-(
@katarinka2010 no u mna je to podobne.. akurat ze to stavebne povolenie na cestu. az teraz nam o tom povedala, ze to potrebuje pred odklepnutim stavebneho povolenia na dom, a k stavebku na cestu si ziada stanoviska " elektrikarov, plynarov, vodarov, zivotne prostredie, t com, orange a obce " no skoro to co na dom... keby mi to povie predtym, by som to vybavovala subezne s domom a takto to musim odznovu
tak tiez sme uz asi rozhodnuti pre b333...aj ked bol nas favorit b963..:-)..tesiiim sa..tolko rad a napadov som tu nasla od Vas,ze radost stavat...Dakujem..:-)
Ak by sa nasiel niekto z okolia,komu by sme mohli prist pozriet domcek,budeme radi...dakujeme...:-)
@hofo1999 ak si len v štadiu rozhodovania...myslim si že každy kto stavia ti detailne poradi aj bez toho aby musel porušit autorske prava...popripade kontaktuj autora..možno ti poskytne material ktorý by ti pomohol rozhodnut sa
@hofo1999 no divno to veru znie :-N presne ako napisali nadomnou.. konkretne otazky ohladne projektu sa mozes spytat bud tu, alebo priamo pana Fasangu. co sa tyka podorysu a inych veci, dost nas tu ma v abumoch tento domcek.
Uvazujeme nad tymto projektom - jeho zakladnou variantou. Nerobili by sme ziadne dispozicne zmeny, strecha samonosna, podstresny skladovaci priestor nepotrebujeme. Stavali by sme s partiou zivnostnikov, interier uz svojpomocne. Nabytok okrem kuchyne mame kompletne vratane svietidiel, elektriku by spravil znamy. Rozpocet - 70 - 80 000 eur. Realne? Murovat? Drevostavba?
@katarinka2010 veru ze da...najidealnejsie su novostavby bez povolenia a vsetkeho mozneho vidiet vacsinou ked
su 3/2 domy za sebou vacsinou ked predny dom je rodicovsky a 2 je novostavba synacik tzn vyuzije napojitelnost,postavi
a neriesi ;-) museli by byt iniciativny susedia co cely den nic nerobia a len riesia naokolo co kto kedy,treba si od zaciatku
urboti štít a nik sa neozve...