Stavia niekto bungalov 333?

Zobraz úvodný príspevok
Stavia niekto bungalov 333, resp. variantu s terasou alebo s garažou?
Odpovedať
@lilej dakujem za informaciu...a bude vamto robit jedna firma alebo zivnostnici? alebo svojpomoc? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@hexina nemáš zač...:-) všetko nám robia živnostnici...:-)
Odpovedať
@hexina tak pridavam aj ja info o streche CP 11 500e komplet bez dane..B333+T+G .. budu to robit živnostnici
Odpovedať
@norberts ahoj. teba som sa chcela spytat, kedze uz zariadujes... na zaciatku si pisal, ze sa cches zmestit do 70 tis.. stalo sa tak ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 ahoj, nie - to bolo asi nemožné, cca 110 000 €
Odpovedať
@norberts aha. dakujem.. je to trosku viac ako pocitam nas rozpocet.. kedze cena na kluc je uvedena 120 tis. no zalezi skutocne asi od toho, kto si kolko toho porobi sam. prave rozposielam cenove ponuky na tehlu tak som zvedava ;-)
Odpovedať
ahojte. Prosím vas ... moze mi niekto napisat par veci z projektu ? nemam ho doma a potrebujem par veci upresnit pre firmy koli cenovym ponukam .. pre verziu s garazou kolko kusov / alebo v m3/ obvodovych a kolko kusov prieckovych tehal je v projekte ? zadavala som dopyt na zaklade podorysov, no potrebuju aj tieto udaje a nemam doma nic z projektov momentalne . teda menime z projektovanej 37,5 na 30 tku obvoduvu a inak vsetko nam ostava, tak nam to prepocitaju.. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte.Stavia tu niekto 333-ku z Ytongu, alebo tehly Heluz. Ak áno, tak Vás prosím, dajte info, ktorý materiál je lepši na nízko energeticky dom. A ktorý z ných ma lepšie teplo izolačné vlastnosti. Dajte info z vlastných skúseností a nie z ich reklamných katalógov.
Odpovedať
@patrikasabi Dobrý deň. Tehál aj Ytongov je viac. Pozriete si stránky výrobcov. Každý typ tehly či Ytongu má medzi vlastnosťami uvedenú hodnotu lambda. Čím je menšie toto číslo, tým tvárnica viac izoluje. Tak nap. Ytong Lambda má lambdu 0,089, obyčajný ytong 0,12, tehly - tie lepšie izolujúce 0,12 a tie horšie izolujúce 0,16. Čo je však dôležité, ak použijete hoci aj Y.L. so super vlastnosťami, nemusíte NED postaviť, lebo či je dom nízkoenergetický, závisí od viacerých vecí. V reklamných letákoch toho popíšu o NED a pasívnych domoch... Treba pozerať technické listy a tak porovnávať. Najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti dosahujú tzv sendviče, kde drahé murivo je hr. 25-30 cm a na to sa dá lacnejšia izolácia hr. 20-25 cm. Tém tehla vs. ytong je tu viacero, použite vyhľadávač. Téma o B333 by sa zvrhla zlým smerom. ;-) Trochu teórie na osvetlenie a na odolnosť voči reklamným ťahom: http://pasivnydom.blog.cz/0904/i http://pasivnydom.blog.cz/0905/dychan... http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... x-) x-) x-)
Odpovedať
@patrikasabi No a či dom bude, alebo nebude NED, sa navrhuje výpočtom. Nielen výberom tehly. Už som si tým prešla... skončilo to tak, že po dlhom oblbovaní projektantmi a stav. firmami som náš dom navrhla sama.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr a z čoho staviate?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patrikasabi Rozhodli sme sa pre drevostavbu, kde sme mohli do stien napchať 40 cm izolácie. Ak by som stavala murovaný, tak tehla 25 cm a na to 25 cm šedého EPS. Alebo pozrite album mio23 - ten stavia z betónových tvárnic a na to zateplenie. Ak nechcete zatepľovať, treba potom dať tvárnicu hr. 50 cm a vyberať z tých s najmenšou lambdou. Treba sa ale potom zmieriť s cenou a menšou pevnosťou, lebo tieto lepšie izolujúce tvárnice obsahujú viac vzduchu ako pevného materiálu (aby mohli izolovať, lebo je to zrovna vzduch, ktorý izoluje v nich).
Odpovedať
halo , stavbari 333 nemate niekto doma projekt ? potrebujem tych par cisel :-S
Odpovedať
@lucka1987 luci a čo konkretne potrebujes z rozpočtu?
Odpovedať
@katarinka2010 ahoj. dakujem ale uz mm dosiel z prace ... mal tie projekty u seba.. potrebovala som pocty alebo v m3 tehly .. teda aspon niektore stavebniny si to vyziadali, ale uz som im to popisala.. uvidime ekdy sa ozvu.. napisala som na Leier, na heluz / do centraly a aj do stavebnin / , na porotherm do PL stavebnin ale aj do stavebnin nedaleko nas.. tak uvidime co mi pridu za ponuky
Odpovedať
@lucka1987 nam vyšla najlepšia ponuka na Heluz..Leier brusena vyšla drahšie ako Heluz :)
Odpovedať
@katarinka2010 uvidime teraz ako to vyjde. a porotherm si si zadavala ? vyskusali sme aj tie stavebiny v pl na porotherm tak uvidim co opdisu
Odpovedať
@lucka1987 Aj na porotherm.-.ale tam bola vyšia cena..nemusi byt drahši..len sme asi nedostali na nho dobru zlavu
Odpovedať
@katarinka2010 no ved to vela zalezi na zlave
Odpovedať
prišla mi prvá cenova ponuka na leiertherm Tehla LEIERTHERM 30 NF 2 112 ks po 0,600 .......... 1 267,200 Tehla LEIERTHERM 25 NF 1 008 ks po 0,708 ........ 713,664 Tehla LEIERTHERM 11,5 NF 840 ks po 0,575 .......... 483,000 Tehla LEIERTHERM 8 NF 120 ks po 0,483 ................ 57,960 Doprava 2.pasmo Doprava 1 kamión 3X 280,000 ...................................... 840,000 Celková suma bez DPH >>> 3 361,82 bez prekladov a komina
Odpovedať
@lucka1987 Luci prosím ťa keď budeš mať ďalšie ponuky hoď ich sem, ak Ti to nebude prekážať. Ďakujem :-)
Odpovedať
@ivetbal ahoj, nie nebude.. zajtra cakam mail z porothermu.. ostatne neviem kedy sa ozvu, tie pl stavebniny akosi kaslu na nas.. este im skusim napisat raz. pritom nie su tak daleko od nas =-)
Odpovedať
@ivetbal ponuka na heluz : 1 HELUZ P15 30 brúsená, 2016 ks 2 438,35 evri vsetko bez DPH 2 HELUZ P15 30 brúsená, 37 ks 53,70 eur 3 HELUZ PLUS 25 brúsená, 576 ks 832,61 eur 4 HELUZ PLUS 25 brúsená, 30 sk 52,04 eur 5 HELUZ 11,5 brúsená, 720 ks 760 6 Preklad HELUZ 11,5 - 7 Preklad HELUZ 11,5 - 8 Preklad HELUZ 23,8 b - 9 Preklad HELUZ 23,8 b - 10 Preklad HELUZ 23,8 a - 11 Preklad HELUZ 23,8 a - 340 eur za preklady bez DPH ZAKLÁDACIA MALTA V HODNOTE 196,20 EUR ZDARMA ! Cena celkom bez paliet za výrobky HELUZ v EUR: 4 724,70 bez DPH vrátane DPH 5 669,64
Odpovedať
@lucka1987 Tak to je viac než dosť. A dala si dopyt aj na nejaký pórobetón?
Odpovedať
@lucka1987 my sme mali trochu viac tehiel, Heluz STI, 30 atd, aj 17 tku myslim a aj lepidlo v cene s dopravou a asi 8 paliet tvarnic myslim a cena bola 5.300 s DPH, s tym, ze v cene boli aj zalohy za palety v hodnote asi 400 eur, to si treba este zistit, to vam zarataju taktiez a nie je to mala polozka,a le nasledne vratia sumu po vrateni paliet. Ale kupovali sme vo februari v nejakej akcii, tak si myslim, ze to mate este vcelku slusnu cenu.
Odpovedať
@nina1205 palety su zvlast :-S tiez sa mi to zda dost vysoka cena.. na to ze tam cesta nebola vobec pocitana.. ale zas su tam aj preklady .. ja som pocitala tak 5 tis eur aj s pekladmi aj s cestou . pockam, co este porotherm posle..
Odpovedať
@ivetbal nie porobeton sme uplne vyciarkli. teda mm ho nechce, ale zaniesiem projekt aj do stavebnin , jedneho znameho a dam si nacenit nejaky porfix, alebo nieco tomu podobne.. ak to bude s riadnym rozdielom... tak nedbam..
Odpovedať
@lucka1987 no ved prave, my sme v tej cene, co som pisala mali to vsetko a aj preklady..a neviem ci nie aj viac prekladov, nas vysli viac v tej sume len uz neviem kolko a nemam teraz doklady pri sebe.. neviem, z akeho si kraja, resp. okresu, ale v NR okrese - stavivo Nové Sady nám dali najlepšiu cenu, a nielen na tehly. tak ak si z okolia, skus este ich..ale moze byt, ze ceny uz nie su take ako v zime :-|
Odpovedať
@nina1205 no ved toto, ze je leto. ja som okres povazska bystrica. vyskusam, este inch.. no dalsie vec, je ze zalievat deku planujeme na zaciatku septembra.. teraz si robim, len taky prehlad, takze mozno na jesen to pojde nadol trosku
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?