ahojte chcela by som sa spytat,ideme robit omietky len sa nevieme rozhodnut medzi roznymi firmami,nevedeli by ste mi poradit nejaku dobru firmu z okolia trencianskeho kraja? dakujem :)
Mne robil Papuča z PB. Oproti brachovi ktorý ma od fiorano je to neuveritelny rozdiel...a kto pride tak ich fakt chvali...ale aj ma preco lebo su fakt pekne. a bracho maloval 4x a ja iba 2x a mozno by aj stacilo keby som si dal viac zalezat, lebo oni robia omietku Profi a ta je od zaciatku biela a jemnejsia ako baumit
Caute ako ste riesili privod vzduchu do krbu? resp. aky typ kominu ste pouzili? Mne sa moc nelubi to ze by som musel tahat privod vzduchu v podlahe. Ale dat zase 1300 euro+ za komin ktory uz ma vstavany privod z hora je moc nemyslite?
@pecko84 My sme ho riesili v podlahe cez plechove obdlznikove potrubie. Urcite je to najlacnejsi sposob. Ale musis mat dostatocnu izolaciu v podlahe aby bolo nadokryte. Urcite by som za komin nedal taku palku
@pecko84 Nezabudni si dať na potrubie zvonku mriežku a zvnútra mriežku aj klapku aby si mohol prívod uzavrieť, keď nebudeš využívať krb. Izolácia by ti mala stačiť, aj keď ja dávam radšej 2 x 10 cm.
@miroslav117 zvnutra nepotrebuje klapku pokial bude mat krb s klapkou na privode. My mame klapku na vlozke aj na primarnom a aj na sekunfdarnom vzduchu. My sme davali izolaciu 2x9 cm.
Caute budem byvat na juhu slovenska a vraj mi staci v podlahe 5+5 izolacia. Nie je to malo? Ide o to ze vyska podlahy, teda jej stavba sa preberala uz pri tahani murov. Neviem na co to bolo murarom ale chceli vediet vysku. Tak teraz neviem ci sa to da este zmenit.
@pecko84 Ak sa nevmestí, tak sa nevmestí. Môžete akurát tak ešte zameniť biely za šedý EPS.
Či to stačí - záleží, aká je plocha podlahy a čím sa bude kúriť = koľko ročne prekúrite.
Nech zateplia sokel a základy asi 30-40 cm pod zem s hrubou izoláciou. Vykompenzuje tak slabšiu izoláciu v podlahe.
@pecko84 blacksr ma pravdu...stacit staci ale radsej daj styrodur po obvode stavby hlbsie. kedysi sa eps do podlahy nedavala a teraz riesime ci 10 cm staci.......
Ahojte
chcem stavať B 333 + T+G alebo B 333 XL + G
chcel by som sa opýtať na vnútorné rozmery garáže a kotolne pri B 333 T+G či sú postačujúce pre peletkovú pec plus dáka zásoba peletiek a bojler + akumulačná nádrž a v garáži či je miesto okrem auta aj na bicykel,kosačka a podobne ... ?
- lebo B 333 XL má väčšiu kotoleň o 3,40 m2 ale zasa sa my zdá obyvačka moc veľká :)
Caute aku podlahu ste davali a preco ste zvolili taku aku mate? Ja rozmyslam nad dlazbou v kuchyni aj v obyvacke ale ked som pozeral fotky na nete viac ludi dava plavajucu.
Ludia potrebujem poradiť ohladne omietok. Včera nám dokončili omietky na celom dome a keď som vošla do kupelne tak tam zostali hole mury bez omietky. Oddovodnili to tym, že tam aj tak idu obklady. Mam ich vratiť a nech to robia alebo to tak možem nechať? Ale zase obkladač bude mať asi tažšiu robotu.
@pecko84 my mame dlazbu a uz teraz nelutujem...pokial este nebyvame tak beham v topankach po nej a uplne pohoda...po plavacke by som nebehal. uvidime ako to bude ked budeme byvat ale zatial super
@wondgo to je pravda. Akorát člověk většinou počítá s tím, že v budoucnosti na tom bude finančně lépe. Většinou člověk řeší akutní nedostatek peněz teď, potřebu bydlet řeší teď, potřebu většího luxusu řeší následně
@1joki Ahoj, mozem este otázku k plotu? aký je vnútorný rozmer výplne (šírka výška) a kolko majú tie kovové časti hrúbku? Odkial máte plot? Mozem sa opýtať aj aký je vysoký? Dakujem
@lilac ahoj vyplne su z jokloveho profilu 50x30x2mm, a z predu domu maju vyplne rozmer 1650x600mm(Š x V) a z bocnej strany maju rozmer 1900x600mm. Plot nam robil moj kolega www.zvarame.sk a vysku ma roznu kedze mame svahovity pozemok.
Ahojte, včera sme sa pridali medzi Vás, čo staviate Bungalov 333. Objednali sme 333L+vysunutá strecha. Plánujeme v obývačke "otvorený strop". Nemáte to už niekto takto? Celkom by ma potešili nejaké fotky :-)
Ahoj ideme stavať Bungalov 333+T+G (zrkadlo) pri Zvolene, je tu niekto z regiónu, čo to má postavené alebo stavia? :) A koľko m je vhodné dať z prednej časti od budúceho plotu po dom, tak aby tam mohli stáť pred garážou napr. 1/2 autá? viď plánik (čierne šípky)