Odpoveď na príspevok od superstarec:
Ahojte.Poradte ako sa vyhnut v projekte rekuperac… @superstarec Len tak rozmýšľam😉 čo tak lokálne klimatizácie ktoré po kolaudácii sublimuju? Ale či to bude postačujúce...Odpoveď na príspevok od superstarec:
Ahojte.Poradte ako sa vyhnut v projekte rekuperac… @superstarec To ze musi byt jeden obnovitelny zdroj je fat. Ale je jedno aky. O rekuperacii nevies nic a aj to co si si nastudoval su blbosti jpp.Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@superstarec Len tak rozmýšľam😉 čo tak lokálne kl… @profistavbari to by bolo riesenie,dakujem za raduOdpoveď na príspevok od palo18:
@superstarec To ze musi byt jeden obnovitelny zdr… @palo18 tak daj tie pozitiva,rad sa vzdelavam,tiez som ju chcel,ale vahamOdpoveď na príspevok od superstarec:
Ahojte.Poradte ako sa vyhnut v projekte rekuperac… @superstarec tak trapnu fotovoltiku chceš, ale rekuperaciu, o ktorej vieš veľké.... nechceš. Zaujímavé.Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@superstarec Len tak rozmýšľam😉 čo tak lokálne kl… @profistavbari Vieš mi vysvetliť prosím ťa pojem "lokálne klimatizácie" a ako presne by mali akože zadávateľovi témy pomôcť pri získaní stavebného povolenia a kolaudácie? Dík.Odpoveď na príspevok od toky1:
@profistavbari Vieš mi vysvetliť prosím ťa pojem … @toky1 Ospravedlňujem sa. Autor témy riešil rekuperácio a ja som omylom napísal klimatizáciu. Myslím že sa to už niekde riešilo al či to bude postačujúce...Odpoveď na príspevok od superstarec:
Este info ktore som nedostal od superstrecharov,.… @superstarec My rekuperáciu nemáme a to sme riešili projekt domu v 5/2022 a právoplatné stavebné sme dostali v 11/2022Odpoveď na príspevok od radzaradom:
@superstarec My rekuperáciu nemáme a to sme rieš… @radzaradom tak to mas super projektanta,Ja som sa asi sekol a lutujem,ze som nekupil katalogovy projekt,lebo ten co mam je na zaplakanie.predrazuje a komplikuje stavbu.A to su mladi manzelia,projektant a architektka.navrhnute 30cm vnutorne nosne steny na bungalove 11x14m..rovina,6m spodna voda,vaznikova strecha,no prechadza ma chut stavat.Poradil lokalnu rekuperaciu aby nemusel robit vzduchotechniku projekt.Dnes vystuduje kazdy,ked ma dobreho sponzora.Tak bacha nato.Tento ma asi vystudovane atomove bunkre.Teraz cakam kolko zadre zakladove pasy.Ze mozno sa zmesti do 60x100cm.Ze ked chcem menej mam doniest geologicky prieskum.Pred tym nez som mu zaplatil,to bol inac ochotny projektant.Tak radim bez zmluvy dobrej nikomu nic nezaplatte.Je to banda darmozracov.Teraz si vsetko musim riesit sam a hladat .Po tejto skusenosti ho donutim naprojektovat kompletnu vzduchotechniku rekuperacie,elektrokotol na vodnu podlahovku a fotovoltaicku elektraren.Ziadne tepelne cerpadlo a komin nebudu.to chcel on presadit.Predpokladam,ze mas t.c a fotovaltaiku ked nemas rekuperaciu,to asi sa da.Odpoveď na príspevok od superstarec:
@radzaradom tak to mas super projektanta,Ja som s… @superstarec o tej rekuperacii samé bludy... Čoho sa tak strašne bojíš? Mám tiež kuriča suseda a keď volí papeža, rekupka sama vypne keď zdetekuje dym. Zapne až keď je dovolené... Keby rekuperácia fúkala studený vzduch, musela by ísť stále na bypass.. ano, fúka o niečo chladnejší ako je dnu, ale teplejší ako je vonku. Samozrejme v zime. V lete ju mám 90% na bypass. Hlavne v noci, aby vychladila dom..Odpoveď na príspevok od superstarec:
@radzaradom tak to mas super projektanta,Ja som s… @superstarec máme na mieru robený projekt, mali sme super projektanta, ak by si chcel, môžem ti dať kontakt, vybrali sme si ho na základe pozitívnych recenzií a super ceny(!), všetko nám ochotne vysvetlil, poradil.. na stavebnom úrade nebol jediný problém. Nemuseli sme mať rekuperáciu, nakoľko energetické hodnotenie má dobré výsledky, veľa spravila správna orientácia domu voči svetovým stranám. Máme tepelné čerpadlo vzduch - voda a krbové kachle.Odpoveď na príspevok od superstarec:
@radzaradom tak to mas super projektanta,Ja som s… @superstarec Ani my nemáme rekuperáciu, ibaTČ a krb. A všetko ok.Odpoveď na príspevok od heluska008:
@superstarec Ani my nemáme rekuperáciu, ibaTČ a k… @heluska008 do tesného domu dieru pre komín na krb? ked sa ním nekúri stále bude tadiaľ unikať teplo a ked nemáš rekuperáciu vetráš otvorením oknom a strácaš tiež drahé teploOdpoveď na príspevok od samkiis:
Neviem kde každý berie tie "drahé TČ", montujem s… @samkiis A ako si zistil, že 9kw TČ bude postačovať?Odpoveď na príspevok od duzu:
@heluska008 do tesného domu dieru pre komín na kr… @duzu aký je to tesný dom? My máme len obyčajný 😁Odpoveď na príspevok od somecheck:
@samkiis A ako si zistil, že 9kw TČ bude postačov… @somecheck tak robí mi to známy ,ktorý robí celý život s vecami ako tieto, takže určite vie čo robí...Odpoveď na príspevok od heluska008:
@duzu aký je to tesný dom? My máme len obyčajný 😁 @heluska008 obyčajný je aký? aká tep. strata,čím je zateplený aké okná , je prievzdušný?Odpoveď na príspevok od duzu:
@heluska008 obyčajný je aký? aká tep. strata,čím … @duzu zateplený je minerálnou vatou a okná sú drevohlinik. Nič špeciálne. Tú tep. stratu veru netuším. A prievzdusný je keď otvoríme okná 😁 Tak podľa mňa to je obyčajný dom.