Odpoveď na príspevok od minoo:
Ja ti odporucam pri katalogovom projekte si skont… @minoo ďakujem takže všetko reálne rozmery aby sa dali zakomponovať. ĎakujemOdpoveď na príspevok od martin808:
Dobrý deň chystáme sa na stavbu malého domčeka na… @martin808 to ci by sa Vám oplatilo ísť do nosných stien ( podla dispozície by boli min 2 nosné steny potrebné, aby sa tam dal klasický krov), by ste si uz museli dat presne naratat rozpoctarovi Lebo nosna stena znamena viac betonu do zakladovych pasov, potom 25-tky nosne tvárnice, nosne preklady a aj plus cena dreva na klasický krov... je tam viac materialu a aj viac a drahsej prace Moj osobny nazor je taky, ze ten cenovy rozdiel bude oproti vaznikovemu krovu minimalny....ale cas vystavby bude kratsi a prace bude menejOdpoveď na príspevok od mellie111:
@martin808 to ci by sa Vám oplatilo ísť do nosnýc… @mellie111 Ďakujem za názorOdpoveď na príspevok od martin808:
Dobrý deň chystáme sa na stavbu malého domčeka na… @martin808 mám pocit že väzník si ľudia dávajú lebo to vychádza o niečo lacnejšie než krov, keďže ako bolo spomenuté pri väzníku nemusia byť vnútorné nosné steny čiže menej betónu, iba nenosné priečky čo im pridá aj pár cm priestoru. Ale za mňa platí že treba si dať naceniť väzník aspoň dvom firmám a keď sa dá tak aj ten krov kľudne. Pri krove by sa možno aj dal nejaký väčší priestor hore ešte vytvoriť, pri väzníku len menšia plocha na odkladanie vecí. A nepoznám nikoho kto by mal pri sebe krb aj kotol, takže možno nebude veľa skúseností ale hádam sa niekto nájde. Ak nie tak možno sa tiež rozhodnúť podľa ceny alebo či je tam nejaká výhoda.Odpoveď na príspevok od mucha999:
Tehlu mas lacnejsiu a nie je taka hakliva na pras… @mucha999 Ďakujem za názorOdpoveď na príspevok od martin808:
....ohľadom komína či vybrať ten Uni v ktorom sa … @martin808 nás 2 kominy s priemerom 200 o vyske 8,6m od firmy Stadreko vysli cenovo rovnako ako jednoprieduchovy komin s priemerom 200 o vyske 6,5m stoji od Schiedelu To je len postreh k cenam materialov od roznych vyrobcov Ja osobne by som na stavbu zvolila porobetonove tvarnice- rychlejsie a lacnejsie vydrazkovanie tras na vodu, odpad, elektrikuOdpoveď na príspevok od martin808:
Rozmyšlam či sa neoplatì viac TČ vzduch vzduch s … @martin808 Pri tak malom domceku by to aj mohlo fungovat. Otazka je ci s tym splnis energeticku triedu. Treba sa spytat projektanta. Rozhodne to bude lacnejsia verzia ako s TC. Ale zas budes musiet robit porealizacny projekt ku kolaudacii ked vela veci pomenis voci tomu co ti schvalia v st. povoleni. To je par tisic navyse. Ale to sa tyka len zmien, ktore vidno. Aky si dal krov vidno nebude, tehlu tiez nie.