Stary dom na pozemku

Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Na pozemku mame stary dom, ktory by sme chceli prerobit na garaz. Chceli by sme ponechat zadnu a bocnu stenu (bocna stena je spojena so susednym domom) a vytvorit pristresok pre auto. Stary dom ma eternitovu strechu, tu dame ostranit fitme.. Potrebujeme ale vybavovat aj buracie povolenie stavby? Resp. Co vsetko potrebujeme vybavovat? Uz vopred dakujeme za vsetky odpovede.
Odpovedať
Oficialne by to chcelo projekt,ale asi jednoduchšie bude búracie povolenie a prístrešok spraviť potom na ohlášku-teda drobná stavba do 25m2. Prípadne ak stavba nieje v katastri zapísaná tak nenápadne uviesť skutočný stav do súladu s katastrom-stavba nieje tak som ju nemohol zbúrať :-) a potom spraviť ten prístrešok do 25m2 na ohlásenie..
Odpovedať
@dejoi budete potrebovat projekt, nazvala by som to prestavba, tym ze to bude z domu garaz je to jednoduchsie. Projekt bude zrejme vyzerat takto: jestvujuci stav/buracie prace(zltou), murovacie prace(cervenou),ak budu/novy stav. Ano, eternit musi odstranit specializovana firma nakolko je to nebezpecny odpad. Buracie povolenie zvlast netreba, vy len prestaviate dom na garaz, cize postaci projekt ako som pisala vyssie. A to bola cast architektura, a este budete potrebovat aj profesie-statika urcite, poziarna ochrana pravdepodobne tiez, ak tam bude elektrina tak aj elektro, ale samozrejme zavisi od poziadaviek SU. Ked budete mat projekt tak ho podate so ziadostou o SP na SU (plus dalsie papiere podla poziadaviek uradu, ak budu mat, tvoriace prilohu k ziadosti o SU)
Odpovedať
Velmi pekne Vam dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to schovat pod udrziavacie prace za urcitych podmienok
Odpovedať
@wolodymyr za akych podmienok, prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@dejoi to ma kazdy stavebny urad po svojom. U nas som pod to skryl komplet rekonstrukciu ostali len mury vsetko islo nove ale uplne vsetko strcha elektrina podlaha fasada okna dvere komin...
Odpovedať
@wolodymyr oki, tak si to zistim. Dakujem moc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na tú likvidáciu eternitu už máte firmu? Zaujíma ma cena, lebo my sme to riešili a ceny boli brutálne.
Odpovedať
@mes1177 firmu aktuálne ešte zháňame. Máte nejaký tip? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?