Špajza bez okna umiestnená za krbom

Dobrý den.Zaujimali by ma skusenosti ludi ktory maju umiesnenu spajzu bez okna za krbom ci tam nemaju moc teplo ked kuria v krbe a ci v nej maju nejako riesene vetranie
Odpovedať
Profilova fotka
Moja mama to tak má, a nie je spokojná. V špajzi má teplo, takže zaváranin tam veľa nemá, aby sa jej nepokazili. Ale možno existuju nejaké technológie, ktoré zabránia, aby bola stena v špajzi teplá...
Odpovedať
Ved prave preto by ma zaujimali skusenosti ludi ktory to tak maju ako ci sa to popripade da nejako izolovat alebo nieco podobne
Odpovedať
neviem ake teplo by tam bolo,nemame to tak, ale zavaraniny, muka,ryza.........................nepotrebuje extra chlad, v obchodochim nikto nechladi regale. Preto sa volaju trvanlive potraviny a konzervovane potraviny.
Odpovedať
tak ja si myslím,že špajzka by mala slúžiť aj v čase exponovaného varenia,teda Vianoce a podobne na odloženie velkých hrncov s jedlom,ked je chladnička plná. Napríklad aj upečený koláčik,ked nechceme aby bol v chladničke s údeným mäsom.....Na muku a riady si kludne kup skrinu...
Odpovedať
ale potom by musela byt teplota v tej spajzke do max.6st,ak tam mam odlozit majonezovy salat,ci kapustnicu. Ale ja nechapem tie "prezieracky" na sviatky, hory jedla,kremovych zakuskov.........ja mam skor problem v lete s uskladnenim cerstvej zeleniny. @staronova
Odpovedať
@bodecka321 mame to tak a nie je to dobre, fakt je tam teplo. Ale nie koli krbu z druhej strany (ten je celkom dobre odizolovany), ale preto, ze je v spajzi rozdelovac kurenia a vsetky trubky vedla seba v podlahe. Takze v zime spajzu tak trochu vykurujeme. Problem je skor ten, ze spajza je v strede domu a je v nej teda teplota taka ako v okolitých miestnostiach. Zavaraniny to vydrzia, ale cerstve jedlo tam nedavame. Odvetranie mozeme riesit len do chodby vyrezanim otvoru v spodnej casti dveri a vlozenim nejakej mriezky.
Odpovedať
Profilova fotka
špajzka nie sú len koláče ale napr. zelenina,zemiaky, čokolády, sladkosti. Ja by som ich za krbom určite neskladovala. Zemiaky ihneď naklíčia, zelenina zvädne, čokoláda stratí svoj tvar a teplo nerobí dobre ani zaváraninám. Potom tá špajza nemá zmysel. to by som tam radšej skladovala vedrá, mopy, vysavač a takéto prkotiny
Odpovedať
zemiaky naklicia aj pri +14st, cokolade nemoze nejakych 20st vadit, v obchodoch je aj viac a na zeleninu mame chladnicku.cibule a cesnaku tiez 20st nevadi. @janika22
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak ale potom je potrebné mať poriadne veľkú chladničku :) ak vám to vyhovuje, že máte v špajze väčšiu teplotu ako v celom dome tak ok, ja by som takúto špajzu nechcela, ale to je len môj názor
Odpovedať
nemame tam teplejsie,ale ani speci chladno. Co je to chladna miestnost? V dome bez moznosti vetrania v zime neklesne v nevykurovanej miestnosti teplota pod 17-18st. A ak ano, je to zly dom s velkymi energetickymi stratami. Chladnicku mam velku s nulovou zonou. @janika22
Odpovedať
Dakujem za nazory. Radsej prehodim wc zo spajzov lebo na wc chem mat okno a spajzu nejako ozeliem bez okna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?