Prosím názor na tento bungalov 1083

Ahojte poprosim nazor na tento dom http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... A aku cenu odhadujete ako holodom?
Odpovedať
@romis28dom malicka ubikacia pre nenarocnych suplujuca bytovku. Pre navzdy bezdetnych alebo max s 1 dietatom, dochodcov alebo ako chata ok.
Odpovedať
@snowy66 dom s troma izbami je podla teba pre dochodcov?
Odpovedať
@romis28dom Mozno sa Ti to bude zdat cudne, ale suhlasim so snowy66. V tom dome chyba ulozny priestor - nemas v nom ani satnik, ani komoru, ani kotolnu... Ludia vzdy hovoria, ze oni nebudu skladovat blbosti. A ja sa ich vzdy opytam, kam chcu uskladnit zimne oblecenie v lete, 5kilove vrece zemiakov, zopar zavaraninovych poharov, bednicku piva, vysavac, zehliacu dosku, susiak na pradlo, mop s kyblom, vianocne ozdoby... A to este nehovorim o lyziach, sankach, bicykloch, korculiach, prip. kosacke a zimnych pneumatikach... Asi chapes, kam mierim... ;-) Krom toho, denna cast (kuchyna + obyvacka) pre dajme tomu 4clennu rodinu s velkostou cca 5x5m je podla mna zalostne malo... Ved ludia sa stahuju do domu hlavne kvoli priestoru...alebo nie..? =-)
Odpovedať
Poprosim ak viete o nejakom podobnom projekte .Pozemok mam sirku 15m a dlzka 50m jedna sa mi aby aj cena bola rozumna .
Odpovedať
@romis28dom na taku sirku pozemku by bolo rozumne zvolit individualny projekt. Dolezite je orientacia co sa tyka svetovych stran. Otazka dalej je ci sa moze jednat i o uzavretu zastavbu, t.j. ci moze dom hranicit z hranicou pozemku na jednej, resp. na oboch stranach (tym padom okna a dvere len na dve svetove strany) , alebo aky je tam predpisany odstup. Potom sa da hovoit dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom stavaj to, naco mas. inych nepocuvaj....tak mi to tu casom doslo, ze vela ludi ti tu pomoct nechce. tvoj dom je maly...no a? vyhodu mas, ze bude lacny skor ho vykuris skor upraces skor splatis. ved si len zober kolko ludi zije v bytovkach...aspon 20% populacie a co pomreli? cim mensi dom, tym maju ludia v nom blizsie :)...a prinuti ich to z neho vypadnut na menej stiesneny priestor, cize von. dnes kazdy by chcel saunu, kino, posilovnu, velke kupelne, presklennu stenu do zahrady... co chcem povedat je, cim vacsie pohodlie si spravis doma, tym menej ta to bude tahat von. a von je tak kraaasne :D ber ma s rezervou
Odpovedať
Ludia ste sa zblaznili? Ze domecek pre dochodcov ? :-) ak dobre pozeram dom ma 100m, my byvame 4 v 65m byte, a mam tam este pivnicu aby som neklamala asi 2m2. a skladujem: lyze pre 4, korcule pre 4, sanky,vianocny stromcek, ozdoby, sezonne oblecenie a topanky , tenisove rakety, sqashove rakety, pinpongove rakety, lopty ( asi 5), nejake bezne elin veci a kufre a cestovne tasky a toto mam prosim pekne v 1 satniku na chodbe. Nehovoriac o tom ze mam 2dievcata co maju kopec handier a hraciek.... 100m? paradzina, len netreba skreckovat, niekomu aj 600m bude malo lebo s placom opusta aj uctenku z Billy @romis28dom domcek je sikovny, akurat z WC pri vchode by som si asi urobila kumbal / alebo teda techn miestnost
Odpovedať
pokial sa to tebe paci a financne vyhovuje tak budis. Mne sa zda prilis maly a vnutri vsetko je prilis na sebe nalepene. Ale tak kazdy mame iny vkus. Ine moznosti. ;)
Odpovedať
@segga Toto je taká klasika ... Dole to už v príspevku vystihli, ale kde asi všetky tieto veci majú obyvatelia 3 či 4 izbových bytov ? Dnes je bežné, dokonca až "nadštandardné" že v 4 izbovom byte žijú rodičia s 2 detmi ... Ten ani zdaleka nemá rozlohu tohto domu (vo väčšine starých panelákov) a ? Je to klasický bungalov zo sedlovou strechou, pri stavbe stačí spraviť pochôdzu povalu a jeden výstup na strechu a získajú minimálne 30-40 metrov odkladacej plochy ... Tam môžu v lete nahádzať všetko zimné a v zime všetko letné ... Ale aj bez toho by prežili ... Ja bývam v byte, tak si proste nekúpim bedničku piva, ale kúpim si pár pív do chladničky, prípadne si ich kúpim viac a nemusia byt v bedničke ... Namiesto 5 kilov zemiakov si kúpim 2 a pohodlne sa zmestia do spodného šuflíku chladničky ... Na pár zaváraninových pohárov a podobné veci sa snáď miesto v kuchynskej linke nájde ... Vysávač, mop, žehliacu dosku a kýbel má snáď každý obyvateľ aj garzónky v paneláku :D A znova opakujem, že nie každá rodina je multišportovo nadaná, že musím mať 4 párov lyží, 4 párov korčúl, 4 párov byciklov, neviem kolkatoré sánky a podobne ... PS: Na kosačku či bycikle sa dá vyriešiť záhradný domček ... M2 záhradného domčeka je X násobne lacnejší, ako m2 domu ... Alebo inak ... M2 domu na klúč vyjde zhruba na 800 Eur m2 (niekto uvádza skorej 1000 Eur) ... Za tie peniaze, si môžem nechať pneumatiky uskladnovať v pneuservise viac ako 30 rokov a bez roboty, tj bez toho, aby som ich musel zo servisu vláčiť a trepať si ich niekde domov, aby som ich o pár mesiacov vyťahoval ... Alebo ich môžem uložiť do záhradného domčeka, kde m2 vyjde napríklad na 200 Eur ... Snáď ich nepotrebujem mať v dome, či ? Písal som to mnohokrát = čím viac priestoru máš, tým viac kravín doma máš a zdajú sa ti neskutočne potrebné k životu. Poznám veľa ľudí, čo majú aj 4 sady lyží, no žial, niektorý členovia rodiny sa ich nechytili aj 10 rokov. To isté z ostatnými vecami. Aj ja mám v chabej pivnici paneláku 2 sady korčúl, na ktorých som stál naposledy pred 4 rokmi ... Proste, snáď chápeš, čo myslím ... Každý si necháva tie veci, veď keby niečo ... Väčšina z nás má v skriniach veci, ktoré nenosí, lebo sú napríklad malé (šak možno v budúcnosti schudnem) alebo veľké (čo ak v budúcnosti priberem) alebo sa nám vlastne moc nepáčia (ale nič im inak nie je) ... A mohol by som pokračovať ... Na Slovensku sa veľa ľudí stáva otrokmi svojho bývania. Vysoké hypo na domy, na ktoré reálne nemajú a život je zrazu o ničom. Nie je na poriadnu dovolenku, na koníčky, nemajú nič odložené, stále niečo dorábajú, a tak by som mohol pokračovať. Nie je to samozrejme prípad všetkých, ale žije tak čoraz viacej ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
tak je to trosku mensi dom a co? nie kazdy ma financie na to aby mohol mat neviem aky obrovsky dom v ktorom sa bude moct nahanat.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom Chcel by som vedieť koľký z ľudí čo ti tu radia bývajú v dome a koľký v byte ak teraz bývaš v byte a chceš tak fungovať ďalej tak ti to v pohode stačí ale v dome sa býva trocha iným štýlom, ale to ľudia čo žily celý život po bytoch nemajú odkiaľ vedieť, viem že mnohý sa tlačia v menších panelákoch ale myslím si že ak by mali stavať tak by si tiež postavili niečo väčšie a nie rovnako veľké alebo menšie každý sa tvári že jemu to stačí aj takto hlavne pre to že to nemôžu zmeniť, ale nik nepovie keby som staval dom urobím si to rovnako. Byt sa ťažko prerába a tá prerábka má svoje obmedzenia ale pri novostavbe ťa limituje len rozpočet a pozemok aký si si zohnal a ak máš na ruke 75 tisíc na tento dom tak zobrať si úver nejakých 15 tisíc ťa nezabije a ak si ideš požičať aj tých 75 tak ďalších 15 pri tejto sume nie je zas o toľko viac. A lepšie o pár rokov dlhšie splácať ako si potom možno do konca života nadávať že si mohol postaviť väčší u mňa je 100 m2 na 4 izby skrátka málo ak by ti stačili tri odporučil by som ti zrušiť spálňu za kuchyňou nejaké metre jej tým pridať a zo zvyšného priestoru urobiť technickú miestnosť prípadne aj malú špajzu ( a neboj sa záhradný domček budeš potrebovať aj tak ) ak potrebuješ 4 izby popozeraj sa po inom projekte pri rozmeroch tvojho pozemku by som skôr išiel do obdĺžnikového tvaru.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 preco tu nieje viac ludi ako ty ?! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@romis28dom este jednu zavaznu vec by som ti povedal...poradil.... ak ti bude niekto radit- daj projektantovy, nevyznas sa atd...vedz, ze je to nieje tvoj clovek. aby si pochopil....projektant si berie dajme tomu 10% z hodnoty domu...cize, ak ma dom hodnotu milion, prenho je to vacsi zarobok, ako keby mal hodnotu 80 000....co ti bude odporucat? spytaj sa sam seba. no zaplatis to ty! PS : nestan sa otrokom svojho domu....ktory ti ma, aj tvojej rodine...SLUZIT!
Odpovedať
@romis28dom ahoj tiez mame taky rozmer pozemku..upravili sme Lagunu 30n...a vojde tam v pohode...kukni album
Odpovedať
@lubk0 Jasne...vo vela veciach mas pravdu... ALE....keby si sa rozhodol postavit domcek, asi by nemal uzitkovu plochu 3izbove bytu v akom byvas teraz...alebo snad ano? Je samozrejme, ze ked clovek musi, tak sa "priestorovo prisposobi." Aj my sme byvali v byte, predtym, ako sme poslavili domcek... Ja len - moj osobny nazor je taky, ze ked uz investujem do niecoho tak velkeho akym stavba domu bezpochyby je, budem riesit aj ulozny priestor a aj jeho velkost tak, aby som sa v nom citila prijemne - nie "natlacene a tesne" ako v byte... to je vsetko :-)
Odpovedať
@segga Aj sa dá, aj nedá súhlasiť. Ľudia podľa mňa idú do domu kvôli pozemku a nie kvôli domu. Milión ľudí býva v byte a dokážu žiť bez úložného priestoru. Čiže podľa mňa, ako dom tento bungalov stačí. Úložný priestor na zimné / letné veci a na haraburdy sa dá urobiť na povale. Plus na pozemku sa dá urobiť garáž so skladom, alebo kumbalom. Sto ľudí sto názorov, ale podľa mňa pre troj člennú rodinu úplne stačí.
Odpovedať
@mmates1 Zdravim tento dom by splnal moje predstavi, je krasny .Ale cena domu pre mna nerealna, je to nad moj rozpocet .Tam sa neda zmestit do 80 tisic ako mam ja v plane dat do domu .
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom Neviem či si to chceš dať postaviť na kľúč ale ani v tomto projekte čo si sem dal nieje nacenené všetko väčšinou tam nebývajú zahrnuté prípojky alebo základová doska alebo dom nieje v štandarde A1 a ak to je cena za holodom tak tešte pôjde pekná suma navyše na obklady dlažby dvere kuchynskú linku sanitu. Viem že martin153 ťa odhováral od projektu na mieru lebo viem že on má vlastnú zlú skúsenosť ale ak by si si našiel niekoho poriadneho povedal mu čo chceš a akým máš rozpočet možno by ti vedel niečo za tie peniaze navrhnúť ale asi by to nebolo väčšie ako toto ale radšej utratiť tisícku navyše teraz ako niekoľko tisíc potom Ešte čo sa týka toho úložného priestoru pod strechou moc by som sa naň nespoliehal strecha nevyzerá byť moc vysoká takže sa tam bude dať vystrieť možno niekde v strede a čítal som že to je väzníkový krov a s tým že strecha je valbová neviem ako sa niekto plazí pomedzi väzníky aby niečo odložil alebo si niečo zobral nehovoriac o tom že ak tam bude nejakých 40 cm tepelnej izolácie priestor bude ešte menší.
Odpovedať
@martosko A mozem ta poprosit kolko teba stal tento dom ?Myslim cenu za holodom, plus samozrejme aj zaklady domu. A ak mozem poprosit nejake fotky zo stavby domu.Budem rozmyslat aj o tom to tvojom dome aj ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom Asi sme sa zle pochopili ja som ti len hovoril že dom čo si sem dal ty s tou jeho cenou na kľúč to ešte nemusí byť finálna cena rôzne firmy sa tak snažia nalákať zákazníkov na nízke ceny a až dodatočne človek zistí že v tom nieje sú zahrnuté niektoré veci ak by si chcel vedieť čo ich uvedená cena konkrétne obsahuje musel by si sa informovať u euroline. Už sa tu stalo že si tu ľudia našli nejaké stránky s lacnímy domami na mieru pekné drevenice za super ceny a dole v poznámke bolo že stavba na kľúč neobsahuje a už to išlo a cena domu do obytného stavu bola niekde úplne inde. Preto som ti skôr odporúčal toho projektanta aby ti vyhotovil niečo na mieru s prísnym dohliadaním na rozpočet, by bol drahší ako katalógoví projekt ale lepšie prispôsobený tebe a tvojím potrebám.
Odpovedať
Poprosim ak viete poradit podobny dom http://www.djsarchitecture.sk/projekt... .Myslim rozlozenie, len aby nebol na sirku ale na dlzku kedze ako som vravel mam pozemok 15m x 50m dlzka.Za tento dom mi ponukla jedna firma cenu za holodom 80 tisic .Neviem ako by to vyzeralo na takom to uzkom pozemku.
Odpovedať
Tu mam aj pozemok, druhy od hlavnej cesty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?