Projekt. rodinného domu

Zdravím, chcem sa spýtať aký máte názor na takýto projekt rodinného domu? Vaše poznatky, rady, prípadne ďalšie dotazy. Vopred ďakujem.
Odpovedať
@ada96 Nemyslím si, že by tam trebalo niečo meniť. Je to celkom rozumne usporiadané. Jedine tie terasové dvere za jedálenským stolom mi prídu trochu navyše. Netreba toľko východov na terasu, stačí ten z obývačky a zo spálne. Prípadne by som trochu zmenšil to hosťovské WC (či technickú?) a zväčšil zádverie (predizbu). Ale len o pár cm (20 - 30 ).
Odpovedať
@chrobak7 Z jedálne bude iba fixné okno - iba na presvetlenie, to sme už zmenili. Bude aj menšie na 1,5 metra. Akurát ešte rozmýšľame v spálni zmeniť francúzske okno iba na klasické okno napr. 1,5x1,5 metra. Asi je zbytočný východ zo spálne na terasu. Keď tak nad tým uvažujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Dat pravootvaracie dvere medzi vstupom a jedalnou. Aku sprchu planujete vo vasej kupelni, a ako do nej vstupite? Je nejak moc blizko umyvadla aj WC. Naplanuj si uz teraz kuchynu, kde co bude, aka hlbka pracovnej dosky... V druhej kupelni je tiez WC nejak moc blizko vane a otvaracie dveri von z kupelne na malu chodbu, neviem, neviem.. Tiez by som porozmyslala o presunuti dveri do technickej. Ale celu tu cast, vasa izba, vstup, spajza a technicka by som skusila prerobit.
Odpovedať
@ada96 MY máme zo spálne terasové dvere na terasu. Za 3 roky sme ich prakticky ešte nevyužili - ak nerátam umývanie okien. Keby tam bolo okno, tak by sa nič nestalo. Ale ak ich tam dáš, nič sa nestane. Len to bude stáť o pár desiatok € viac.
Odpovedať
@ada96 vydarené, ak nevadí "chodba" v obývačko-kuchyni. Upravila by som viacero drobností. Napríklad okná. Aj v spálni a aj v obývačke, čo je na tej istej stene, dala by som ich bližšie k sebe. Keď pôjdeš s taniermi z kuchyne na terasu, aby si mohla ísť stále rovno. Posunúť možno o 30-50cm obe. Ak tá malá miestnosť pri kuchyni má byť špajza, dvere by som presunula rovno oproti "vchodu" do kuchyne, pre najjednoduchší prístup. V detskej kúpeľni by som vymenila sprchu a vaňu a okno posunula tak, aby nezasahovalo do sprch. kúta. Dvere by som volila posuvné do puzdra, alebo aspoň otváranie do kúpeľne nie do tej mini chodby. V dospeláckej kúpeľni by som tiež okno posunula, aby nezasahovalo do sprch. kúta a možno aj vymenila wc a umývadlo. Tú stienku za dverami do spálne by som zrušila. Alebo som nepochopila zmysel tej "chodbičky" v spálni. Zádverie by som trochu rozšírila na úkor TM, ale to tu už bolo spomenuté.
Odpovedať
To okno v spalni by som nechala rovnake ako v obyvacke, aby dom vyzeral dobre pohladovo z vonku
Odpovedať
@lenkito10 Ahoj. Áno, tie dvere sa budú otvárať na stenu. Kúpeľňu ešte nemáme úplne doriešenú tá sa navrhla iba do projektu, zatiaľ takto. Druhá kúpeľňa sa bude tiež upravovať. Nad dverami v kúpeľni ešte porozmýšľame. V technickej sa posunú dvere, aby sa otvárali na stenu. A ako inak prerobiť tú časť nevieme, keďže v technickej bude aj práčka aj sušička. A spálňu sme chceli oddelenú od detských izieb.
Odpovedať
@zltalienka Chodba v obývačko-kuchyni nevadí, nechceli sme zbytočne hluché miesta a skôr sme za otvorené. V detskej kúpeľni okno moc nemôžeme posúvať, aby to zvonka esteticky dobre vyzeralo. Dvere do kúpeľne, nad tými rozmýšľame. Stena v spálni nebude, tú sme zrušili na vašu pripomienku. To sa nám zapáčilo. 🙂
Odpovedať
@zuzcek1988 Táto strana je do záhrady, takže to budeme vidieť iba my a návšteve, ktorá bude na terase alebo v záhrade. Ale tiež ešte nad tým rozmýšľame.
Odpovedať
@ada96 vsak hlavne pre vas aby bol aj pohladovo pekny 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom vyvazeny projekt nejak tam ani nie je co menit, ono je aj tak hlavne, aby celkove riesenie vyhovovalo vlastne len vam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?