Projekt O120G/EKO120G

Zdravím vás, chcel by som sa poradiť. Rozmýšlame nad týmto projektom, lenže chcel by som aby sa dalo dostať z garáže do domu a spálnu orientovať smerom na terasu. Robili ste niekto taketo úpravy? Ak áno ako ste to riešili. Ďakujem
Odpovedať
@milan_myto ja som zrušil rodičovskú kúpeľňu, lebo 2 wc nám stačia. Z toho priestoru som urobil práčovňu a zároveň prechod do garáže. Takže z chodby vojdeš do práčovn a odtiaľ pokračuješ až do garáže.. Spálňu si môžeš urobiť v izbe susediacej s terasou, tá izba je dosť veľká aj na spálňu. Prípadne si necháš dokresliť ďalšie dvere na terasu. Je to fajn projekt, dajú sa robiť rôzne kombinácie.
Odpovedať
Prepojenie garáže a domu by sa hodilo, len sa mi nepáči nosenie nákupov cez celý dom + mať gráž vedľa kľúčovej časti domu. Preto navrhujem presunúť kuchyňu s obývačkou vedľa garáže, ale zrkadlovo. Izby na okraj domu. Ďalšou výhodou je, že si môžeš nechať rodičovskú kúpeľňu alebo priestor použiť na wc. PS: Vstup z garáže do obývačky minimálne dvoje dvere 😉
Odpovedať
pouvažujte aj nad vhodnosťou WC okna rovno pri vchodových dverách 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to vyriešila tiež tak, ako ti radia vyššie 🙂 otočila by som to zrkadlovo, tým pádom by vľavo bol kuchyno-obývačka, hneď vedľa obývačky by som dala vašu spálňu(akurát že za mimo kúpeľňa by už nebola pri vašej spálni), jedna detská by bola vedľa vás, akurát by bola menšia ako máte teraz navrhnuté(jedine, že z tej technickej pred garážou by sa dalo trochu “odrezať”, aby bola izba väčšia) ďalšia detská by išla miesto pôvodnej spálne a tretie wc by som zrušila, alebo to v kúpeľni
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo takto, a miesto vašej spálne by vznikla menšia izba a vznikla by tým pádom aj dalsia chodbička, aby ste sa dostali do garáže, len neviem či je dobrý nápad prechádzať z garáže do vnútra cez nočnú časť..
Odpovedať
Presne ako píšeš: "len neviem či je dobrý nápad prechádzať z garáže do vnútra cez nočnú časť". Vôbec nechápem prečo je originál projekt O120G má graráž pri nočnej časti a nie vedľa obyvačko-kuchyne. Vie mi to niekto objasniť ???
Odpovedať
@webcam ja ti vysvetlím ako je to u mňa. Orientáciu domu mám tak, že terasa je na južnú stranu a teda dlhá stena medzi kuchyňou a obývačkou je situovaná na západ. Nechal som si tam dokresliť ešte jedny dvere, takže aj západné slnko mi ohreje a presvetlí ten priestor. Garáž mám teda z východnej strany, kde mi "kryje" steny od detskej a spálne. Veľké nákupy nechávam v sklade za garážou, s malým nákupom v pohode prejdem cez chodbu. Ak ti priveľmi vadí tá orientácia v tvojom prípade, daj si prekresliť tú garáž na druhú stenu. Mne dokreslenie tých dvier urobili grátis.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Přeji Všem krásný den, s manželkou jsme se rozhodli pro stavbu EKO120G a to svépomocí. Chtěl jsem Vás touto cestou poprosit, zda má někdo zkušenost se stavbou svépomocí a popřípadě na kolik- jakou částku ho dům vyšel. Předem díky. Franta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?