Projekt - jednoduchý bungalov

Zdravím, prosím o názor na projekt, nejaké návrhy, pripomienky 🙂 najlepšie od ľudí, ktorí bývajú v podobne riešenom domčeku. Ďakujem 🙂
Odpovedať
@radzaradom Vyzerá to byť v pohode, tam netreba nič meniť. Ja by som ale oddelil nočnú časť od dennej dverami, ideálne posuvnými. Taktiež by som asi dal dvere medzi chodbou a zádverím. Inak asi nič.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nemohli by ste ho rozsirit o meter? Dvere na terasu posuvne. Chyba mi okno na stene za gaucom. UR premiestnit nalavo (teda napravo od drezu) nech nie je medzi drezom a varnou doskou. Prikladanie do krbu je z TM? Sirka chodby by mi stacila 1m a tych 20 cm by som pridala detskym izbam. V tom pripadne by som zmensila hlbku skrine v spalni vlavo na ~40cm, co staci na poskladane veci. Skusit premiestnit nabytok v izbach, napr keby sa stoly otocili kolmo na postele, vzniklo by viac miesta. V izbe napravo medzi skrinou a postelou to bude posobit stiesnene. Tiez tam okno zachadza do postele. V kupelni mozno vymenit vanu a sprchu. Vanu vpravo a pod oknom, okno posunut. a sprchu tak ako je vana. Svetlo by sa viac dostalo k zrkadlam.
Odpovedať
@radzaradom Ahoj, tiež si myslím, že by mali byť dvere medzi chodbou a zadverim a dvere na terasu posuvné, keďže to šetrí miesto a tie ceny už nie sú také veľké, ešte ak si to dáš s delením ako máš navrhnuté. Skrine by som nedávala menšej hĺbky ako 60, pokiaľ tam chceš mat vešanie. Chodbu by som tiež nechala ako je, mame tiež 1,2 a myslím, že menšia by nebola dobra. Ešte mi napadlo, ak robíte aj z domu, porozmýšľať nad umiestnením pracovného kútika, možno v spálni, kde je menšia vstavaná skriňa. Rozmiestnenie nábytku v detských izbách by som tiež zvazila, ale to už je vec finálnych realizácii. Nám s tým pekne pomohli dizajnéri. Izby majú pekne rozmery, ten priestor kuchyno obývačky je tiež rozmerovo fajn, už sa len pohrať s co najlepším rozmiestnenim nábytku.
Odpovedať
@radzaradom podla mna velmi pekny projekt , pri dnešnych cenach aj za stavbu aj za energie sa neoplati velke domy stavat.. akurat staviam viem co hovorim -🙂 akurat musim povedat, ze ja mam izby pre deti 15m2 a je to take akurat.. vy tam mate 10m2 to my pride trošku malo, ale ked to sikovne zariadite mozno by to šlo..inac fakt pekny projekt
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne 🙂
Odpovedať
Mne pride praveze ako celkom vydareny a takto by som tam osobne asi nic nemenila
Odpovedať
@nicholiacik vďaka 🙂
Odpovedať
@radzaradom Pekný deň, z vlastnej skúsenosti radím, ak je to teda možné, dať kuchyňu v jednej úrovni s technickou miestnosťou a kúpeľňou.
Odpovedať
@kathrin6 prečo, prosím?
Odpovedať
Profilova fotka
@radzaradom kvoli teplej vode, ak nebude v kuchyni samostatny bojler, ani okruh, nacakas sa na teplu vodu. A teda, rozvody vody treba tahat tam i tam.
Odpovedať
@lenkito10 problém s teplou vodou vyrieši cirkulácia. Dá sa nastaviť časovač, kedy zacirkuluje vodu ako len bude chcieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 cirkulacia = okruh, obeh (teplej vody,) to ja viem, zadavadel sa pyta.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkito10 pardon, nevšimol som si, že ste to písali vo svojej odpovedi. 🙂
Odpovedať
@lenkito10 kvôli rozvodom by bolo fajn mať to v jednej úrovni ale chcela som mať kuchyňu na južnej strane kvôli svetlu. Keby bola obývačka na južnej strane, muselo by sa zastierať, lebo by slnko svietilo do očí.
Odpovedať
@radzaradom v tejto obývačko- kuchyni budeš reálne zastierať okná tak v lete ráno (to okno na východ) a v zime okolo obeda to kuchynské, pokiaľ budeš práve vtedy variť. V lete toto okno nebude potrebné zastierať, stačí správny presah strechy. V čase keď sa bežne pozerá telka (podvečer, večer) nebudeš mať v dennej časti slnečné svetlo. Ak je toto jediný dôvod nemať obývačku s veľkým oknom na juh, tak to je dosť biedny dôvod. Ak ide o rozvody, vymenila by som v TM šatníkovú a technickú časť.
Odpovedať
@radzaradom presne kvôli tomu, @lenkito10 to super vysvetlila. Ja mám dom Laguna 22 od Promiprojektu a veru teplej vody sa v kuchyni načakám ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je juh dole, kde je kuchynske okno, zastierat budes velmi velmi malo. Takto bol orientovany nas predosly dom, kuchyna bola kde mas vstup, jedalen kde mas kuchynu, tiez okno. Sem tam som zatienila v kuchyni vnutornymi zaluziami. Z vychodu nikdy, prestresena terasa, 4m, strecha do A. Na severnej strane, kde mas gauc bolo tiez okno. V lete super, idealne, ale kolkokrat som si povedala, keby aspon to okno v jedalni bolo velke a po zem, nech nam tam slnko viac zasvieti. A to byvame na JZ FR. Zatienis lahko a roznymi sposobmi, ale ak raz slnko nemas, do domu ho nedostanes.
Odpovedať
inak aj mne sa navrh velmi paci 🙂 uz len aby sa byvalo vsak? 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna rozumne rozlozene, taky pekny domcek si pod tym projektom viem celkom dobre predstavit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?