Prizemny dom, 140m2, 5i+2g, moj sen?

Profilova fotka
Ahojte, tiez sa hram na architekta. Prizemny dom ~140m2 2 detske izby, 1 spalna, 1 pre hosti 2 kupelne s oknami, 2wc, ktore nesusedia so spalnou, 1 satnik. Dvoj garaz a prekryta terasa. Byvame na juhu FR, leto 35°, silne vetry, uprsana zima. Na kurenie mi odporucaju TC vzduch/vzduch (na povale) a TC na bojler. (v spajzi) Pracka a mrazak budu v garazi. Perie sa v noci. Predstavila som si tento dom, paci sa mi obyvacko-kuchyna do L. Je natocena na sever. Je ten sever taky strasny? Neviem kam umiestnit wc. Chcela som krb medzi tv a fr oknom, no povedali mi ze kvoli presahu komina cez strechu to nedoporucuju takze by mohol tvorit oddelenie medzi chodbou a obyvackou, preskleny z 3 stran... Stavat bude firma co ma vlastneho projektanta, s ktorym sa neviem pochopit... Ze chcem ist z garaze do zadveria; nechcem vchadzat cez obyvacku; nechcem master suite v pravom slova zmysle... Vstup n'a pozemok z juhu. Rada si precitam vase pripomienky.
Odpovedať
@lenkito10 poradím ti prečítaj blog Fera Lehotského na stránke inardex.sk, potom blog na semargl.sk aby si pochopila prečo sever nie je moc dobry. Asi aj ratas koľko ťa celý dom bude asi stáť. 1200e/m2 plus mínus keď píšeš o firme. Treba sa zamyslieť koľko ťa bude stáť aj réžia ako vykurovanie atd takého domu
Odpovedať
@lenkito10 na juhu FR by som uplne spokojne sla do obyvacky s oknami na sever.. Skor by ma trapilo, ako poriesit tienenie detskych izieb, aby tam deti neskapali.. Mne sa tento projekt paci..Nie som sice fanusik garazi, ale odhliadnuc od toho..za mna ok.. Su mi sice divne 2 oddelene WC, ale to uz je podla vasich preferencii, ja potrebujem WC aj v kupelni.. Tak isto suhlasim s tym, ze ziadna master suite, pride mi kupelna v nej total nevyuzita, takze to vase riesenie je podla mna super.. Terasa na sever je v juznych krajinach nevyhnutnost, takze aj to je ok.. Je absolutne zbytocne porovnavat SK klimaticke podmienky, a juh FR.
Odpovedať
@akvi nevšimol som si že Francúzsko, myslel som že Ilava keďže má v profile ilava
Odpovedať
Osobne by som si vedela takýto dom predstaviť, úplne v pohode. Ako ešte aj v tej oblasti si myslím že to bude fajn, len by som teda popremýšľala o vonkajších žalúzkach, aby sa deti cez leto neupiekli v izbách. Inak je to rozložené fajn
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. neda sa v profile vybrat ine ako sk mesto, preto Ilava, odtial pochadzam. @pepo3344 inardex som precitala, co publikuje mam uz precitane inde. Semargl je komplexnejsi, od nich by som si dala poradit ako by riesili dom na tomto pozemku s mojimi poziadavkami. Pri jeho prispevku o rekuperacii po roku som si spomenula ze som ho tu predtym citala. Super ze ma cas prist na forum a o tom diskutovat @jarosujo. 🙂 Teraz mame dve izby na juhu, dve na severe. Drevene okrnice. Presah strechy okolo 50 cm im staci. Ak by to boli fr okna, slnko by sa tam dostalo viac. Zaluzie/rolety alebo okenice (aj rekuperacia) je tu bezne davat, to je automaticke. Chudak manzel ked spal prvykrat na sk a rano svetlo v izbe o 4h. Aj francuzi davaju obyvacku na juh, a ich domy su poskladane garaz-spajza-kuchyna-obyvacka-izby. Bud pridu dovnutra cez kuchynu alebo cez vchod do obyvacky. Mne chyba vstupna hala kde sa vyzujem a nechcem chodit cez obyvku do izieb. A tu je moj problem poskladat dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?