Ahojte! Máme možnosť kúpiť pozemok o výmere - 26m * 25m =650m2. Chceli by ste pravdepodobne tento projekt. Nemáte prosím niekto približnú veľkosť pozemku a domu? Nevieme si totiž dobre predstaviť, či bude dostatok priestoru za domom a okolo domu :( Chceli by sme na pozemku menšiu terasu a bazén...(prípadne malý skleník ) ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU!!
Tiež sme pôvodne mali mať pozemok 900 m2 no neschválili tam výstavbu, tak sme nakoniec kúpili 650 m2 a staviame tam linear 324. Bohato nám ten pozemok postačuje. Samozrejme budeme mať bazén, zrejme si zoberieme ten starý čo máme - priemer 4,57m a taktiež budeme mať aj skleník, bo priateľka má kvetinárstvo
@avantime no ja som vyrastala na 2000 metrovom pozemku a nemyslím si, že 650 m je "tak malý".
Kupoval si v dnešnej dome pozemok v tom rozmere v meste alebo pri meste?
@avantime podobne, cokolvek pod 20 arov je male:)
@stolverka pozemok 650m2 v meste je velky predovsetkym svojou cenou, ale urcite nie rozlohou. Druha vec je ze ak chce niekto iba maly domcek, terasku, nejaky ten bazen a minizahradku, tak 650m2 je dost na to, aby sa to tam vsetko pomestilo.
@cikitka18 Toto je diskusné fórum, takže poviem si svoj názor, aj keď ste už o čosi vyššie zavrhli poschodový dom.
Ak dodržíte nutné odstupy od susedov, tak s Vami vybratým domom zabijete celý pozemok.
Za boľševika sa dávali 4 áre, preto sa museli stavať tie poschodové kocky.
Podľa mňa - veď sadnite do auta a prevezte sa po developerských štvrtiach - zapracete celú parcelu a pôžitok z rodinného bývania s vlastným pozemkom bude minimalizovaný.
Mali by ste zmenšiť pôdorys domu buď tým, že pôjdete na poschodie, alebo tým, že ten dom trochu zjednodušíte, napr. aj takto: http://www.efektivnedomy.eu/dom-8/#!
Chce to trochu "vzdušnosti" do života... 8-)
my mame pozemok 20x33 m a dom 11x14 a nemam pocit, zeby bol zapratany. Stavat bazen na pozemku mne osobne pride zbitocne, pretoze je to len zrut casu apenazi :) Ak sa chceme s rodimou vyblaznit, skocime si do nejakeho aquaparku.
Skor si myslim, ze ten pozemok nema velmi dobre proporcie. pomer stran je takmer 1:1. Ak maju ulicnu ciaru 4 m od hranice, dom ma 11,25 tak za domom ostane cca 10m.
My mame za domom cca 16 m. Na druhu stranu im ostane pomerne velkorysa plocha na boku domu :).
Pochodovy rom by mal rozmere tak okolo 9x9. Az tak vela by neusetrili.
Pre tých čo sa im zdá malý pozemok...a radia autorovi stavať poschoďak....--------Aký je prosím vás rozdiel - či 650 m2 - 125m2 zastavanej plochy čiže mi ostane 525m2 alebo či tam dám poschoďák 650-80m2 a ostane mi 570m2 ?
Veď kúsok rozumu ....či je zastavaná plocha o 7,8% menšia....väčšia z celkovej plochy pozemku...nie je totálne dôležité...
A netreba porovnávat niekdajšie pozemky a terajšie....niekedy boli pozemky 10 - 12 m široké - na toto - skutočne bungalov s rozumne rozmiestnením okien - nejde.....stavali sa dlhé slíže ...Dnes sú pozemky diametrálne iné - malé - ale s dostatočnou šírkou - a je úplne jedno aký dom človek na ňom postaví - cenovo to je porovnateľné - zemiaky pestovať nebude pravdepodobne ani na 570 m2 ani na 525m2....( a ak tak to jedno vedierko rodina oželie ) - takže ide skôr o preferencie rodiny ..