Horúca

Norma STN 01 8020 - vyska dopravnej znacky

Ahojte, chcel by som sa opytat, pokial ma niekto pristup k norme STN 01 8020 o zvislom dopravnom znaceni, ze aka je potrebna minimalna vyska podnej hrany dopravnej znacky v obci a aka je vzdialenost od okraja vozovky? Vyska by mala byt 200 az 220cm, neviem presne a vzdialenost od okraja od 50 do 200cm. Vie niekto, ci sa vyska meria od vozovky alebo od chodnika? Pripadne, ak by vedel hodit fotku z daneho listu z normy 8020. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ecc:

Ahojte, chcel by som sa opytat, pokial ma niekto…
@ecc Si negramotný, či len lenivý? Napíš do vyhľadávača STN 01 8020 a hneď prvý zobrazený odkaz je spomínaná norma, ktorú si môžeš stiahnuť a prečítať. V čom je problém?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@ecc Si negramotný, či len lenivý? Napíš do vyhľa…
@chinatech 😲 no schvalne, daj sem ten link na stiahnutie co ti to vyhodilo ako prvy
Odpovedať

@chinatech jasne normy sa len tak povaluju na internete... 😃 Teraz sa bavme, kto je lenivy a negramotny
Odpovedať

@chinatech Dakujem za oznacenie. Vzhladom na to, ze su normy platene, tak si niektore potrebne kupujem, cena je tak 20-30 eur za normu. Mam tie, ktore potrebujem, dokonca z toho webu co som ja negramota nasiel v Googli ako prvy odkaz na ktory sa odvolavas. Kde sa vsak da norma zadarmo precitat alebo stiahnut, tak to netusim. Budem vsak rad, ak mi sem prilozis odkaz na stiahnutie alebo aspin spravis screen z jednej strany normy, kde sa udava vyska dopravnej znacky. Dakujem za pomoc.
Odpovedať

@chinatech Dakujem za oznacenie. Vzhladom na to, …
@ecc co tak zobrat meter a urobit si prechadzku? pomeras par znaciek a potom uvidis
Odpovedať

@ecc prvý odkaz bol len ukážka na normu. Ale v ďalších odkazoch bol aj nejaký technický popis s odvolaním na normu. Tak ak by sa nikto nenašiel, hádam toto pomôže a že je to správne.
Odpovedať
Technicky predpis a postup z webu Hakomu som si nasiel. Pani, ja som Googlil skor nez som sa opytal. Rapidek - Odmerane mam, len potrebujem vediet presne cisla z normy.
Odpovedať

Technicky predpis a postup z webu Hakomu som si n…
@ecc Tak si zavolaj na Dopravný inspektorát a nech Ťa spoja, alebo dajú kontakt ba dopravnèho inžiniera. To je osoba na DI, ktorá posudzuje a povoľuje žiadosti ako vjazdy na pozemok, umiestnenie autobusových zastávok, umiestnenie zvislého a vodorovného značenia. TenTi určite poradí.
Odpovedať

@ecc Tak si zavolaj na Dopravný inspektorát a nec…
@chinatech naco ma niekam volat? Hadam si dostatocne gramotny na to, aby si sem zvladol skopirovat ten odkaz co si spominal... a vec bude vybavena.
Odpovedať

@ecc Možno nájdeš tu niečo. https://www.ssc.sk/files/documents/te...
Odpovedať

@ecc Možno nájdeš tu niečo. https://www.ssc.sk/f…
@chinatech na toto uz len replika z jedneho dobreho filmu: Umis taky cist, xindl jednej negramotnej? Daj do prilohy normu a vsetko sa vyriesi
Odpovedať
Mna nezaujima co mi povie dopravny inzinier na dopravnom inspektorate z okresneho riaditelsrva policajneho zboru. Ja chcem tu jednu stranu z normy ciernu na bielom. Na zaciatju temy si ma tu oznacil za negranotneho a leniveho, radis mi tu volat ba dopravny inspektorat a davas tu technicke predpisy, pricom som jasne uviedol, ze patram po jednej stranke na ktorej sa uvadza minimalna vyska dopravnej znacky v STN 01 8020. Ty tu len pises uplne nezmysli a nic k veci. Bude lepsie, ak sa tu nebudes zapajat, pretoze evidentne nemas co napisat k veci.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Mna nezaujima co mi povie dopravny inzinier na do…
@ecc Dobre hovoríš.
Odpovedať
Profilova fotka
Normu sem nikto rozumný nedá, ani jej kúsok ako fotku. Su chránené. To len tak btw :)
Odpovedať

Mna nezaujima co mi povie dopravny inzinier na do…
@ecc normy su dostupne len za poplatok Skuste napisat na znacky.sk oni sa venuju projektovaniu dopravnych stavieb a ked su clenmi komory maju pristup aj k normam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?