Menší pozemok 26*17,5m, bungalov?

Dobrý den, chceme stavať bungalov, no šírka pozemku je 17,5 m, bolo by to možné? Má niekto bungalov na menšom pozemku? Uvažujeme nad indiv. projektom 8m * 15,5m. Zároven však nechceme byť z každej strany nalepený na plote, ani mať dlhé a úzke izby. vdaka
Odpovedať
Myslim ze 17,5 m siroky pozemok nieje az taky problem - hladajte bungalov max na sirku cca 11,5 m po stranach Vam ostanu este 4m + 2m (ak by ste nemali suhlas od suseda dat to blizsie)- myslim ze takychto projektov najdete kopu alebo samozrejme individualny.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme bungalov Ewi, 7,5m x 17m, pozri foto v mojom albume, pôdorys nájdeš na stránke aphouse ;-)
Odpovedať
Je to dost maly pozemok, nechcete radsej poschodovy?
Odpovedať
@michalpd1977 len pozor,že vraj SU nechce povolovať žiadne výnimky aj ked máš podpísané od suseda, musí byť dodržaná vzdialenosť medzi domami.Tak radšej SU,aby sa ti to zbytočne nepredražilo,vid diskusia pár dní dozadu.
Odpovedať
@cache sme rozhodnutý pre bungalov, najlepšie bezbarierový.
Odpovedať
@inusa22 dakujem, váš dom vyzerá veľmi dobre.
Odpovedať
@michalpd1977 Kuk na G Servis,Iris-4 izbový 16,75 x 8,25 najlepšie daj tu pozemok s rozmermi a s.strany,záleží aj kde musí byť vchod,alebo či kocka,alebo obdlžnik alebo ..........
Odpovedať
@inusa22 ak sa možem ešte spýtať kolko máte metrov od domu k plotu?myslím tú vnútornú časť s velkými oknami.
Odpovedať
@michalpd1977 napis aku mas ulicnu ciaru, susedov, ich okna k tvojmu pozemku a potom sa da napisat aky bungalov by sa tam hodil, resp aby splnal podmienky stavebneho uradu..
Odpovedať
Pri takomto pozemku by som osobne volil poschodový aj keď ste rozhodnutý pre bungalov. Ono ľahko môže vzniknút situácia že SU nákaže, 5 M od chodníka, nedovolí plný ani vysoký plot (tj na pozemok bude vidieť) a razom pri 15,5 m bungalove Vám ostane vzadu záhrada 4,5 metra od domu po plot. To je také "nijaké" ... Zato pri nejakom rozumnom obdĺžniku, napríklad 10,5 x 7,5 s minimom okien do ulice Vám môže ostať aj slušná záhrada, aj priestor pre garáž a aj oveľa väčšia dávka súkromia. V každom prípade je to na Vás, len ja osobne by som na takýto bungalov hľadal pozemok o niečo väčší ...
Odpovedať
http://www.navrhinterieru.sk/planner/... SV - ulica JV- zahrada JZ - zahrada SZ - betonové garáže pozemok je v meste a máme ho už kúpený, šírka projektu max 8,5 m..do cca 15-17 m na dlžku.
Odpovedať
načrt sa mi nepodarilo vložiť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nejakých 7m
Odpovedať
ja mam tiez sirku 17.5, ulicna ciara 3.5m a rozhodolo som sa pre bungalov 961 s upravamy. obetoval som garaz :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
skoc sa na stavebny urad spytat, kolko % zastavanost pozemku vam povolia, aby sa ti nestalo, ze najdes bungalov a nepovolia ti ho postavit
Odpovedať
@larker mám to v pláne
Odpovedať
ešte sa chcem spýtať na koeficient zastavonosti je len 25%???..tak to znamená, ak by som zastaval plochu 100m2, pozemok musí mať min. 400m2? existujú aj výnimky?dakujem.
Odpovedať
@michalpd1977 koeficient zastavanosti je podla mna dobra vec, pretoze toto co sa deje na Slovensku v niektorych lokalitach nema obdoby, zastavane minipozemky obrovskymi hebedami, jak to vyzera? Nezabudni ze do toho koeficientu sa rataju vsetky zastavane plochy, takze aj pripadne zahradny domcek k tomu. Ja mam koeficient 30 percent cize do 210 m2 aj cosi som sa musel zmestit, co sa aj s domom spolu so zahradnym domkom zmestim.
Odpovedať
@michalpd1977 nas pozemok ma len 12 metrov a bude tam bungalov 7,4 x 18 m. Takze sirka 17 metrov je uplne v pohode :-)
Odpovedať
@martuska to zavisi aj od toho aky je tam predpis. Ak mozu osadit dom tak ako v klasickych zastavanych jadrach obci t.j. domy su vedla seba na hranicach pozemkov, mozu mat pri pozemku sirokom 17,5 m dom rovnakej dlzky 17,5 m. Treba zistit ake su moznosti osadenia domu na pozemok. Ja (by) som kludne na jednej strane domu okna aj oželel, hlavne aby mi dom velkostne pasoval. Cize napriklad pri sirke pozemku do 17,5 metrov moze mat dotycny dom dlhy 13,5 metrov a este mu naboku ostane miesto na garaz, alebo z tej strany moze dat nejkake okna do vedlajsich miestnosti. Vela ludi nad tym ohrna nos, ale ma to aj svoje vyhody taketo spojene domy, vidavam to aj v okraovych stvrtiach BA kde developeri nasukali male pozemky a domy tam povodne si ludia upravili, ze so susedmi sa dohodli a rozsirili si byvanie tak, ze sa spojili na hranici pozemku, trebars aj s garazami to tak robia, ma to aj iner vyhody, zahrady su uplne izolovane od ulice, vietor neprefukuje pomedzi domy, atd atd. len treba mat neproblematickych susedov.
Odpovedať
Profilova fotka
@michalpd1977 mame podobny rozmer pozemku. Kuk v mojom fotoblogu. ;-)
Odpovedať
@snowy66 a kde sa dá zistiť ten koeficient priamo na náš pozemok,.. známi si postavil moderný dom v mestskej časti a zastaval 80% pozemku, je aj toto možné? my máme pozemok 17,5 *26m, pokukávame po domčeku -bungalovu s rozmermi 8,5 * 16m, bez terasy, bez garáže..
Odpovedať
Profilova fotka
@michalpd1977 ja mám pozemok 9.5široký a dlhý 200m, tu tiež každá rada drahá ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?