Prosim Vas o skusenosti, s velkym bungalovom, mate niekdo o velikosti 250 m2 a více? Kolik pripadne vysla vystavba takehoto velkeho bungalovu? Nejako nam tie metre pri projektovaní naskákali, sice je tam 2 garáz, 2 x technická místnot, 2 velke detske pokoje, hostovska, pracovna, 2 koupelny, 2 wc, obyvak a kuchyn , jidelna... no nejako se to na metre štvorcove nafuklo a vychadza to velké...Ako sa vam byva v dome s velkou plochou? teraz mame byt 90 m2 a pride mi to nejak velky rozdil a to nam pribudla iba 2garaz, 2x technicka, koupelna navic i wc navic, detska navic...ostatne zůstava. Ktozvie ci radeji nezmensit ten dům, mame individualny projekt len zvazujem ci zmensovat ci nezmensovat...mame to vic ako 250 m2 radeji nepisem ze 300 :-( vcetne obvodovych murov. kde ubrat? ked mistnosti mi pridu plochov tak akurat...prosim o skusenosti s cenov vystavby dodavatelskym sposobom, a pripadne so zivotom na velkej ploche...
@neyaa Záleží na tom, zda všechno tohle potřebujete. Na zmenšení mě napadá - nestačila by 1x techn. místnost? Nešlo by pracovnu využít zároveň jako host. pokoj?
My teda máme bungalov "jen" 228 m2. Pro nás je to akorát - máme obývák, jídelnu, kuchyň, 2x dětský pokoj, ložnici, techn. místnost, šatnu,1 velkou koupelnu, 1 sam. WC, dvougaráž, dílničku, sklad a ještě malou koupelnu (jen se sprchou) spojenou s WC, která je přístupná ze zahrady.
Bydlí se nám fajn, jsme moc spokojeni. :-)
Jinak nedaleko nás je postavený bungalov, má skoro 400 m2. Když měli základ. desku, lidé mysleli, že se staví malý obchoďák. :-D
@neyaa Nechcem odhovarat, lebo urcite zavisi od financnych moznosti, sposobu vystavby. Ale pri takej ploche to urcite nebude lacne ani pri NED, stavba na kluc moze vyjst medzi 220-300tisic eur. (Osobne si myslim, ze v cene nie je az taky rozdiel medzi stavbou na kluc a dodavatelsky - za pracu musis stale zaplatit, akurat pri dodavatelskom sposobe stale zhanas vyhodnejsiu ponuku). Ale mozno to vo vasom pripade nehra rolu.
Suhlasim s tym, co pisala @aneri53. Urcite je tam priestor na zmensenie, ako naznacila. Dielnicka a sklad sa moze dat aj do exterieru (menej treba zateplovat).
My máme projek tna cca 250 m2 zastavanej plochy, ale je v tom terasa a nadkrytý vstup takže odpočítam cca 35 m2. Projektantka povedala že na kľúč by nás to stálo cca 150 000€. Ideme do toho svojpomocne plus určité služby dodávateľsky chceme sa dostať pod túto cenu . Ale sme len v štádiu začatia na jar tak budem informovať ako sa nám darí . :-)
@neyaa my sme si nakreslili bungalov podla nasix predstav a povedali porjektantke nex sa na to pozrie, zmeni co treba.. naprojektovala to... rozloha je 205m2, s terasami 248m2 .. zastavana ploxa 285m2!!! cena na kluc podla viaceryx firiem 200-230 000eur... po dlhom zvazovani sme dali na rady ostatnyx a ideme si dat spravit uplne iny projekt... :-S
moja rada, urcite zmensit!!
@mom3@mirooslav no my mame 185 zastavanej a katalogova cena na kluc je cosi cez 120 tis. cize nam to vychadza asi 650 € /m2. neviem posudit ci je to vela ci malo , ale tak podla katalogu sme aj my na tom s miroslavom podobne
@lucka1987 Realnu sumu by som rad pocul po dokonceni domu. Pri nacenovani na kluc firmy casto daju nizsiu cenu kvoli tomu, aby si ich ludia vybrali a potom cenu navysuju. A dalsia vec je, ze aky material a v akej kvalite je zapocitany.
@tigriatko dakujem za osobnu skusenost, prosim a aky projekt bungalovu uvazujete teraz ? v čom budete zmensovat dom vy? Nestacilo upravit ten Vas povodny na mensi rozmer? Je lepsie ist do noveho projektu? dakujem za skusenosti.
@aneri53 sama neviem ako ho zmensit uvidim co architekt povie, potrebujeme aj pracovnu, kedze pracujeme obaja s manzeloom z domu, casto i v noci takze tu nemozu spat hostia, Hostovsku zas pre rodinu ked chodi a chce prespat. Sice v panelaku spavaju v obyvaku na rozkladaciom gauci ale ked su tu viac dni, tak myslim ze lepsie padne cloveku sukromie. Ako to udelat s kotlem? A tepelnym čerpadlem? Kam ich dat? myslela som ze do malej technickej mistnosti pristupnej z vnutra domu. A do tej co je pristupna z vonka muzu ist kola, zahradni nabytek a pod...Neviem jestli teda kotle nedat do tej vonkajsej tech. mistnosti...hm neviem fakt.
@mom3 tak to ano, napisala som, ze sa tomu nerozumiem, a len to aku mi mame v katalogu cenu na kluc s dph. ;-) kazdy mame ine standardy niekto chce obklad za 40 € /m2 a niekomu staci za 7 niekto okná za 7 tis € niekto za 3,5 . kedze si davame rozne cenove ponuky robit ak skutocne v zavislosti od kvality idu ceny s rozdielom aj 150 % hore dolu....
cenu po dokonceni sa nedozvieme , lebo staviame svojpomocne.