Je 130 m2 obytná plocha komfortná pre 5 osôb?

Rozloženie : predsien 8 m2, 3 detské izby 11,5 m2 , 1 spálna 12,5 m2, obývačka 27 m2 , kuchyna 14 m2, špajza 1,5 m2, 2 WC, 1 kupelna 9 m2, 2 chodby 7 m2, kotolna 6 m2. Je to bungalov .Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
ano ,plne dostacujuca
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna uplne ale uplne staci
Odpovedať
Profilova fotka
tie detske izby su malinke, ale pre jedno dieta by mali stacit... je to celkom pekna plocha, ta kotolna ma dost velku metraz, tam mozes mat aj maly sklad...
Odpovedať
Uplne postacujuca hlavne mas na mysli ze ucty za tuto plochu budes platit ty. A tiez si zober ze ked deti odrastu budete zase nato sami...
Odpovedať
@lovacska uplne v pohode, teraz som prepocitavala moj byt a detsku mama 11,34m a musim do nej strepat deti 2 :-) , spalnu mam taku istu, obyvak tieza aaj kuchynu, nemam pocit ze by ( okrem detskej ale ty budes mat 2kusy) boli tie iizby male jedine co by som mozno zvazila kedze neviem podorys su 2chodby a predsien ) to je 8+7m=15m vela hlucheho miesta takto z papiera ak to nemas usporiadane nejak tak ze tam pojdu satniky ale 130m je az az, pre 5tich, najma ak to mam zmyvat ja :-D
Odpovedať
uplne stací.
Odpovedať
Áno.
Odpovedať
Profilova fotka
Škoda, že nie je pôdorys, ale 3 izbové byty v paneláku majú do 70-80 m2, tak si myslím, že vám to postačuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nie ste vasnivi zberatelia haraburd, tak bohato!
Odpovedať
@lovacska ak su izby kazda pre jedno dieta, je to dobre, spalnu by som dal minimalne 14-15 m2, tiez zalezi ako je riesenie skladovanie oblecenia, ci su skrine v kazdej miestnosti, alebo su celostenove satniky ... Ale aj tak vela zalezi od dispozicie a nie len rozmerov miestnosti. Ako su umiestnene dvere, okna, ako su miestnosti zariaditelne atd.
Odpovedať
......fantázia... :-x
Odpovedať
tak ja budem asi jedina, ale mne sa to zda malo :( Napriklad ta spalna je dost mala. Kde bude ulozny priestor, napriklad stavana skrina alebo satnik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to mozno tak akurat - ak kazde dieta ma svoju izbu cca tych 11.5, tak sa to da....Len pre mna je jedna kupalna na 5 osob malo. Zrusil by som samostane WC a spravil 2 kupelne s WC - druha mala so sprchou - na to stacia 4m2. Teda ak je to este len projekt a nie kupa hotovej nehnutelnosti.
Odpovedať
Optimálne. Ako už bolo písané, treba uvažovať aj do budúcna, aby to nebolo príliš veľké.
Odpovedať
ja odpoviem za seba takto: podla mna to komfortne nie je. je to malo priestoru. vyrastala som v 4-clennej rodine v 3-izbovom byte s rozlohou 100 m2 s vybornym dispozicnym riesenim a velkymi izbami a bolo to tak "na knap", mali sme so sestrou spolocnu izbu a v obdobi dospievania to bolo dost huste..ak niekto tvrdi ze 70m2 3-izbak je v poriadku, tak ja si to vonkoncom nemyslim. clovek potrebuje priestor, spolocny aj samostatny..teraz mame s manzelom dvaja 130 m2 na byvanie a vobec to nie je zbytocne vela..ani na byvanie, ani na upratovanie..ja sa lepsie citim v otvorenom velkom priestore ako v kobkach, ktorym niektori projektanti pokojne hovoria izby...
Odpovedať
Profilova fotka
hm.. . keď si spomeniem ako sme menili 2izbák 55 m2 za 4-izbák 80 m2 boli sme už 4tria a svokra že načo veď koľko ľudí tak žije a žilo :-) teraz máme bungalov 4 - izbový asi 120 m2 a úplne stačí
Odpovedať
Profilova fotka
detske izby su mensie, ale inak vo vseobecnosti, ani v cinzakoch nemas vacsie.. ze ano a ludia tam ziju 5 na max 80m2, takze 130m2 je super oproti tomu .. nie? .... nemas podorys ?
Odpovedať
podla mna byt tej veľkosti je akurat pre 5-člennú rodinu, tie rozmery izieb sú tak akurát, nič extra priestranné, ale postačujúce ... avšak píšeš, že ide o bungalov takže predpokladam že to bude rodinný dom no a na rodinny dom sa mi to zdá malé- v dome sa totiž nazbiera obrovske množstvo vecí, od kosačky na trávu a ostatné stroje potrebne na zahrade, náradie do dielne, náradie na záhradu, rebríky, hadice, musíš niekam dať bicykle, sánky, zavaraniny, trebars ovocie, v dome si zvykne človek kupiť vačší mrazak lebo obyčajne nebyva uplne pri obchodnych centrách ... no kopa vecí, ktoré k domu akosi patria a do bytu si ich človek niekedy ani neobstará... preto ak tych 130, tak potom ešte niečo vedľa- nejakú pivnicu, garáž, sklad, záhradný domček alebo nejako inak vyriešiť ukladanie množstva vecí ktoré súvisia s domom ...
Odpovedať
urcite juj to ste ludia narocni:-) my budeme mat 140 a sme 5 ;-)
Odpovedať
k uz znejucim odpovediam, by som chcela dodat ze je velmi dolezite ako zariadit interier tak aby bol kazdy cm efektivne vyuzity. Sama robim interier... takze viem ze aj rozlahle velke domy mozu byt male a naopak. Je to tym ako sikovne sa navrhne interier.
Odpovedať
je to postačujúce ,hlavne ked má každé dieťa svoju izbu,mi máme detské 13,2 sú také akurát-)
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí bohato ;-)
Odpovedať
izby su podla mna dost velke, obyvacka mozno privelka a spajza prilis mala. ale ked mate blizko obchod a nemusis vela potravin skladovat a zavarat nebudes, tak mozno staci.
Odpovedať
ahoj. ak ide o projekt tak by som na nom mozno este popracovala... My mame byt o velkosti 135m2, sme 4clenna rodina a teda byt je 3izbovy... nemame kotolnu ( teda ta je mimo bytu, mimo su este ulozne priestory o velkosti okolo 5m2 na haraburdy ) a chodby nam zaberaju o dost mensiu plochu ( asi 4 metre )... spalnu mame asi 20m2 ( vdaka tomu je tam walk in satnik ) a deti su spolu v jednej miestnosti tiez asi o velkosti 20m2... vaecsina rodinneho zivota sa u nas deje v spolocenskej casti bytu, ktora je teda velmi velkorysa - nam prave toto strasne vyhovuje ( mne pride 27 m2 na obyvacku strasne malo )...zije sa nam dobre, aj ked ja by som este jednu miestnost prijala ( hostovska, do buducna ked deti vyrastu druha izba ) cize podla mna je to v pohode velkost, ale prehodnotila by som podorys - tiez mozno jednu kupelnu zmensila a wc zvaecsila o sprchovy kut - to pre buducnost pre pokoj v rodine;-) a kotolnu mozno hodila nejak mimo obytny priestor - ten priestor by som pouzila ako satnik, lebo mi pridu tie miestnosti malinke na nejake velke ulozne priestory... tiez mozem napisat ze som vyrastala v byte o 80m2 - sme 5 clenna rodina - a bolo to v pohode... takze pokial sa neda tak sa da prezit aj v mensom;-) ale keby mam stavat rodinny dom tak idem uz aj do priestoru...
Odpovedať
izby su strasne male a spalna 12,5m2? to je malicke. my mame vsetky izby 16m2 a detske by som prijala aj vacsie, na spalnu je to akurat. obyvacka vobec nieje velka, zrejme tam bude aj jedalensky stol, lebo do 14m2 kuchyne sa nevojde. takze velke nemate nic.
Odpovedať
Máte veľmi malú predsieň. Pri takom počte ľudí, radila by som predsieň väčšiu - 8-9m2, aby ste si navzájom nezavadzali pre prezúvaní, prezliekaní , prechádzaní napr. počas rannej špičky. Pri takom počte ľudí by ste potrebovali ku predsieni takú komôrku, šatník na uskladnenie topánok a možno aj kabátov, tašiek, batožiny - možno aspoň vo veľkosti špajze /3m2/, ale radila by som 5-6m2 - aby tam mohlo byť aj napríklad odrážadlo, kolobežka či bicykel, hračky na von, tenisové rakety a podobne. Špajzu máte maličkú. Špajzu určite potrebujete väčšiu - aspoň 3,5m2 - v prípade núdze tam by ste mohli umiestniť aj mrazničku väčšiu. Radila by sa Vám zišli 2 kúpeľne a v každej sprchovací kút. Aspoň 1 šatník by ste potrebovali /3m2/. Kotolňu - technickú miestnosť by som radila s oknom, kde by bola pračka, sušička, uskladňovala sa špinavá bielizeň, kotol, bojler, kde by sa žehlilo a sušila bielizeň - teda min 6,5m2 - radšej by som zvolila 9-12m2. My máme detskú izbu 15m2 a nezdá sa mi to veľa. Deti sa hrajú veľa na zemi, po zemi si rozkladajú hračky, potrebujú kútik na učenie i na oddych, pokiaľ nie je šatník, tak miesto aj na uskladnenie oblečenia a takisto si tam neskôr budú pozývať kamarátov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?