Francuzke okna na poschodi

Ahojte vyhody nevyhody francuzskych pkien na poschodi. Poradite, kto mate ci ich dat, alebo radsej obyc.okno?
Odpovedať
Na našej ulici si susedia prednedávnom vymenili na poschodí obyčajné okná za francúzske, a teda občas si večer zabudnú zastrieť, a z ulice je im vidieť úplne celú izbu, sú tam ako vo výklade.
Odpovedať
Máme a som spokojná. Izby sú pekne presvetlené
Odpovedať
@taana keď sme prerábali nás do toho chceli ukecať nech dáme, osobne sa mi to nepáči ak sú na prízemí klasické okná a na poschodí francúzske 🙂
Odpovedať
@taana My v projekte máme francúzske okná na poschodí, ale teda posúdiť reálne to ešte neviem. U mňa v albume mám vizualizáciu a klasické okná mi tam pripadali malé. Budeme mať vonkové žalúzie a ich ovládanie pri dverách, čiže akonáhle vojdem do izby večer, šťuknem vypínač a zastriem.
Odpovedať
@pukatchka dakujem, kde si si to prosim kreslila?
Odpovedať
@taana Mam program Live Home 3D, len je plateny.
Odpovedať
@taana no my francuzske okna na poschodi mame a okrem zmensenia priestoru som vyhodu nenasiel, iba ak to, ze ked zabudnem zatiahnut, tak sme ako vo vyklade, ale to je vlastne tiez nevyhoda.
Odpovedať
@taana Vyhody francuzskych okien na poschodi - ziadne. Iba co to predrazi, navyse budes musiet robit naviac nejake zabradlie, alebo bezpecnostne sklo - opat navysenie ceny. A nikdy to nebudes otvarat. Predpokladam, na prizemi budete mat obyvacku a vystup na terasu. Ta sa bude vyuzivat. Podobny nazor mam aj na balkony na poschodi. To si potom ludia obhajuju, ze budu mat muskaty 🙂 . A pritom tiez nevvyuzity priestor. Jednoducho, ked mas na dome terasu na prizemi, tak vsetky navstevy, grilovacky, ranne kavicky,... sa budu konat na terase a nie na poschodi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss ale to sto ludi, sto nazorov. Mnoho ludi si francuzske dava na poschodie aby mali viacej svetla hore, aby ten priestor bol presvetleny. Kamarat tak ma urobene a teda v pracovni co ma to je uplne super. Najma aj teraz ked sa deti ucili z domu, tak sa ucili z tej miestnosti a vela denneho svetla, co je parada.
Odpovedať
@lejak2 a pomoze to denne svetlo pri uceni? lebo najviac svetla je pri okne, kde by som logicky umiestnil pisaci stol. ak tam bude francuzske okno /fo/a pri nom stol, tak fo nema vyznam. Pri umiestneni stola k inej stene neprinasa fo ziadnu vyhodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek v miestnosti vdaka tomu oknu je vseobecne viacej svetla, cize podla mna je uz len to vyhodou, ale ako pisem nemusi sa kazdy s mojim nazorom stotoznit 🙂 Mne sa to paci.
Odpovedať
ako kludne by som do nich siel, no potom je fakt na zvazenie ake tienenie zvolite
Odpovedať
Článok sa načítava...
@taana výhoda je viac svetla, výhoda hlavne pre maliarov, majú tam viac súkromia ako na prízemí,takže do väčšej miestnosti , nevýhoda je zas väčšia strata tepla, vyber si čo viac potrebuješ, pre osvetlenie bielej miestnosti od juhu stačí 1/10 z plochy podlahy, fr. oknom to bude i 3x viac
Odpovedať
@lejak2 aj mne sa to paci, ale rychlo som otocil, ked som riesil nejake veci v zime, vcudzej novostavbe. Teplota v izbe 23st C a z velkoformatovych okien salal chlad, ked sa tam oprelo poludnajsie slnko, tak zase sauna.
Odpovedať
Profilova fotka
@taana ahoj, nemame, zalezi na co ma okno sluzit a v akej miestnosti. Ak na presvetlenie, okno s pevnou castou dole a otvaracou hore moze byt riesenie. Netreba k nim zabradlie, spodna cast moze byt mliecne sklo. Nie je to francuzske okno, ale francuzi ho pouzivaju 🤗
Odpovedať
pokiaľ budú dobre zatienené, tak ako prečo nie. volila by som vonkajšie žalúzie a ako ak je z okna aj pekný výhľad, tak potom ani nie je nejak o čom
Odpovedať
@lenkito10 inak nad niecim takym som uvazovala a ani nevedela, ze existuje 🙂
Odpovedať
@lenkito10 @taana A na poschodí ho ako umývajú? Len sa prehnú cez hranu? Ja som chcela francúzske na poschodí len jednu stranu otváravú a druhú pevnú, ale potom som rozmýšľala, že by som tú pevnú časť nedokázala poriadne umyť.
Odpovedať
Profilova fotka
@pukatchka ano, trochu sa prehnes, so stierkou s teleskopickou ruckou. Ak si chcela velke okno na poschodi, k nemu treba nejake zabezpecenie - zabradlie, tak tiez stierkou umyt fixne okno vedla skrz to otvorene. Myslim.
Odpovedať
@lenkito10 To ano, zabradlie tam bude. Aj tak som rozmyslala, ze ved stierkou okno pretriem, ale zvyknem aj ramy umyvat a to už sa mi pri tej predstave zdalo dost krkolomne 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@pukatchka to uz zalezi aka maniacka si na umyvanie okien. Tiez na prostredi, ako sa tam prasi a ako ho muchy os*. Pre mna by stacilo ho pretriet raz do roka a 3x v roku okno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?