Čo môžeme zmeniť pri stavbe domu oproti projektu?

Co vsetko si mozeme dovolit zmenit pri vystavbe domu oproti projektu??? Ked sme si navrhovali projekt, presli sme snad stovky projektov ako asi kazdy a vytvorili sme si pre seba najlepsie mozno reisenie. Teraz som nahodov objavila projekt ktory je uplne super rieseny a "vychytal" aj muchy ktore sa mi na nasom projekte nepacili :-) . Ide o to ze by sme zachovali rozmer domu, ale prehodili by sme obyvacku zo zadu domu do predu a izby namiesto obyvacky. Proste by sa len vymenilo usporiadanie izieb. Stavba je bez nosnej priecky. Mozeme si lubovolen pomenit izby?? Bude stacit ak nam to iba stavebny zaznaci do projektu ako zemeny alebo by sme museli vsetko davat vypracovat nanovo - realizacny, elektrinu, vodu... stavebne povolenie atd... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ma to byt murovany, alebo montovany dom? Stavba je bez nosnej priecky? Pridaj podorys, pozrieme sa na to. Kazdopadne by som sa prihovaral za vypracovanie noveho projektu, nie prehadzovanie len tak, pretoze co podcenis pri priprave, to sa Ti niekolkokrat vrati pri stavbe!
Odpovedať
@janzi ahoj, nemáte svoj stavebný dozor?? Niektoré nie moc prevratné zmeny stačí keď vám len váš stevebný dozor zaznačí do projektu, ktorý máte opečiatkovaný od stavebného úradu. Samozrejme to treba zo stavebným dozorom prejednať, aby vám to neovplivnilo ďalšie skutočnosti.
Odpovedať
@janzi ahoj. my sme mali v stavebnom povolení taký bod, kde bolo písané že všetky zmeny v projekte uskutočnené počas stavby nám musí schváliť pracovník stavebného úradu, tak som tam volala že do akej miery je potrebné hlásiť im zmeny, tak mi povedal že malé zmeny môžeme urobiť aj sami (posunutie okna, zväčšenie zárubní - to je len príklad) ale väčšie zmeny (napr. zvýšenie budovy - zdvihnutie stechy) to si musíme prísť odkonzultovať s nimi a tie drobné veci že stačí zapísať do stavebného denníka a potom sa už len zaznačia do opečiatkovaného projektu. takže je to na tvojom osobnom zvážení x-)
Odpovedať
Pridavam podorys povodneho porjektu a noveho navrhu. Podla man nejde o velke zmeny, ved prehodime len dve miesnosti :-N , uvidime aky nazor budu mat na to na stavebnom urade :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?