Bungalov 1379 - máte skúsenosti, nápady na úpravu?

Ahoj, vyzera to u nas na stavbu druheho domu a toto je aktualne nas favorit - Bungalov 1379 od Euroline v zrkadlovom prevedeni - http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Co nam vyhovuje: - Jednoduchy tvar - 5 izieb, pricom rozumne rozmery - Fajn prepojenie jedalne/obyvacky/kuchyne - Technicka miestnost po spojeni so satnikom dostatocne velka aj na viac zariadenia (TC, rekuperacia, kotol, ...) Je tu prosim niekto, kto ho staval, byva v nom? Skusenosti? Napady na zmenu? Alebo aj ostatni, prosim, co by ste zmenili/upravili? Dom budeme davat na pozemok 20x38 metrov, vychadza nam to na 400m plochy za domom, co sa nam zda prijemne vzdusne...
Odpovedať
1. Malá vstupná chodba, 2. Veľmi hlúpo riešená kuchyňa - mať na chodbe barové stoličke - ee. Ten bar by som zrušil a spravil tam klasickú priečku - trochu kratšiu ako je teraz bar - vznikla by L-ková kuchyňa + ostrov. 3. Presklenie v obývačke je zakryté sedacou súpravou - hlúposť - treba zmeniť tak, aby ste sa mohli zo sedačky pozerať do záhrady - o to pri takom presklední ide nie? 4. Krb - ak nemáte vlastné drevo alebo drevo k dispozícii za bagatel - zrušiť - zbytočne vyhodené peniaze - kúriť v ňom budete tak 3x za rok - vlastná skúsenosť. Zbytočne drahý špás. 5. Tie dve kúpelne pri sebe - no neviem - radšej by som spravil jednu vačšiu aj so sprcháčom a samostatné WC. - Práčka môže byť aj v technickej - nakoľko sa spojí so šatníkom - tým pádom by som vchod spravil oproti kúpelni. 6. Spojením kúpelní vznikne priestor pre šatníky v spálni a tej hornej izbe - resp. výsek na vstavané skrine - nakoľko až takú veľkú kúpelňu potrebovať nebudete (ak by sa spájala) Pri drobných úpravách má ten dom potenciál - páči sa mi - len ho treba obrúsiť :) Dúfam že pomôže. Ale sú to iba moje nápady nemusíš ich brať doslovne - všetko je subjektívne a treba dať najmä na svoje pocity a preferencie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martint Na 80 % sa aj ja podpisujem pod pripomienky @xr22 . Tým nechcem povedať, že ide o zlý koncept. Ale ono je to ako pri autách: urobíš väčšiu (komfortnejšiu) kasňu, zhoršíš jazdné vlastnosti, alebo zvýšiš spotrebu... Vždy je nejaký zásah na úkor čohosi. Čo by mne osobne nevyhovovalo na tomto koncepte je to, že "obývačko-kuchyňa" neprechádza naprieč celým domom. Ja preferujem (a tak som si aj nechal postaviť svoj terajší dom), ak z kuchyne vidím na predný dvor a prichádzajúcich a obývačková terasa je pichnutá do zadného dvora. Ak bývam v RD, nechcem byť odstrihnutý od pozemku (ako v činžiaku na 5. poschodí). To okno v kuchyni (kde Tvoja polovička bude tráviť niekoľko hodín denne), orientované do prístrešku s autom nie je celkom dobré riešenie. Čo sa týka kozuba - taký kategorický ako @xr22 by som nebol. Ja mám napr. elektrické podlahové vykurovanie a krbovú piecku mám vyslovene ako záložný zdroj pri 1/ výpadku elektriny, 2/ náhlom prudkom ochladení, 3/ návrate z týždňovej zimnej dovolenky, keď som dom kúril len v útlmovom režime a potrebujem zdvihnúť teplotu v dome...
Odpovedať
Profilova fotka
Síce je pravda že kúpelna o rozmere 4,4 m2 je v rodinnom dome dosť zvláštna, ale tu sa bavíme o dome, ktorý má 4 izby s potenciálom ubytovať nejaké osoby. A mať v dome, kde sa hoc aj nárazovo ocitne 6-7 ľudí, 1 kúpelnu so záchodom je už o hubu. Preto by som tam dve kúpelne ponechal. Čo sa týka kuchyne, tam plne súhlasím s xr22. Čo sa týka krbu resp. kachiel , ja by som si postavil aspoň komín. človek nikdy nevie čo sa môže stať a mať potenciálny záložný a ľahko dostupný zdroj kúrenia nie je na škodu. Okrem toho hlavne na jeseň a v zime kúrime v krbových kachliach často, je to proste iný typ tepla ;-) Ja by som však zvážil zrušenie terasy a vyrobenie luxusného priestoru v obývačko-kuchyni. Práve obývačka je priestor kde žije rodina a za najväčší benefit domu považujem to, že dcéra si môže v obývke urobiť piknik s bábikami a mať rozloženú železnicu a stále je tam priestor na pohodlné fungovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevosk 1.000 ľudí - 1.000 chutí... :-) Ja by som práveže terasu určite nerušil, pretože ak staviam dom, tak asi preto, že sa chcem priblížiť prírode a takáto terasa akosi organicky prepája exteriér s interiérom, keď bohato presklená obývačka je akoby už v exteriéri a - naopak - terasa akoby sa stávala súčasťou interiéru. Toto je práveže 1 z pekných benefitov tohoto domu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom :-) presne 1.000 ľudí - 1.000 chutí. Ale aby som to vysvetlil, skôr my išlo o koncept terasy zapustenej do telesa domu. Taká terasa vlastne uberá vnútorný priestor, ale cena domu je v podstate skoro rovnaká akoby súčasťou domu bola (strecha, obvodové múry, zateplenie - jedine sa trochu zdvihnú náklady na podlahu a strop, ale to sú v kontexte celkových nákladov drobnosti), druhou vecou je že za domom sa potom dá urobiť väčšia terasa, ktorá je investične podstatne lacnejšia a máš aj väčší vnútorný priestor aj prepojenie so záhradou. PS: sám mám okrem velkej terasy aj malú terasu zapustenú do domu a zo spätného pohladu je viac menej zbytočná
Odpovedať
@xr22 Ahoj, dakujem za nazor, skusim odpovedat:-) 1) Prvu chodbu vnimame ako "vyzuvaren", nasledne je tam dalsia, kde odlozis kabat,...toto nam vyhovuje 2) Je to katalog, - skutocne nebudeme mat stolicky v chodbe a rovnako aj ta kuchyna bude do L ako pises:-) 3) Ano, sedacka bude inde - opat to je len obrazok z katalogu 4) Krb mame aj dnes, ano je to sialene draha zbytocnost a ano rovnako tu zbytocnost chceme v dalsom dome:-) 5) 2 kupelne ostanu, miesto pre kotol a satnik vedla sa spoja a tam pojde vsetko od pracky po VZT. K teme kupelni - dnes mame v dome jednu co ma 10 metrov a je tam vela nevyuziteho priestoru, preto si myslim ze jedna kupelna s vanou a sprchacom, druha len so sprchacom a WC. A na to tie metraze stacia:-) Nam sa na tom dome paci jedno jednoduchost a dobre clenenie na dve casti. V kazdom pripade dakujem za podnety
Odpovedať
@leonardom Dakujem za nazor:-) Dobra sprava je, ze pristresok na auto nebude a vyhlad z kuchyne sice nebude dopredu (kde prave budu stat dve auta:-) ale do bocnej zahrady, ktora bude dost siroka a patricne farebna. Kurenie bude teplovodne podlahove + rekuperacia, krb je mily, zbytocny ale obcas velmi dobre padnuci doplnok Ako hovorievam, uz aj za vacsie blbosti som v zivote utratil peniazky:-)
Odpovedať
@leonardom Terasa ostane, pretoze ma rozumnu velkost. Dnes mame 27 metrovu pri dome smer juhozapad a uprimne, je to prilis vela. Nehovoriac o tom, ze za domom bude altan s domcekom a kozubom, takze tato terasa pri dome je skor na rannu kavicku a na to presne staci:-)
Odpovedať
Az taky jednoduchy ten dom nieje. By ma zaujimalo kam tie kabaty zavesis? Ja by som si urobila spalnu z izby pri terase a kupelnu,satnik so vstupom zo spalne. Velka terasa ako je naznacena na podoryse je fajn, da sa rozne vysadit, predist klasickej zahrade s vysadbou iba popri plote.
Odpovedať
@atlaska V chodbe je priestor na dve vstavane skrine:-) Tam to snad vojde, najma ak aktualne sme dvaja
Odpovedať
v chodbe sirokej kolko? 120cm? naco je dvom tolko izieb?
Odpovedať
@atlaska Ahoj, ta prva chodba ma 180 cm, z toho ukusne 60 skrina. V tej druhej za dverami posunieme lavu stenu rovnako (zmensi sa izba napravo, ktora bude hostovska) a tym padom aj tam pekne vojde 60cm skrina a este ostane 120 cm pre chodbu:-) Dnes sme dvaja ale budeme 4 do buducna:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, nám sa tiež páči tento domček a buduci rok by sme chceli začať stavť. tiež mame par uprav. hlavne zrusenie jednej kupelne namiesto nej bude tech. miestnost s bočným vchodom, kedze planujeme kurenie na pevne palivo. dalej by sme chceli urobit WC pri vchode do domu a ubrat s izby. a este chceme predlzit polovicu prednej strany aby sa bol vchod nadokryty a zvacsenna izba z kotrej sa bude robit wc. tak to su nase napady.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj tak aj my sa pustame do stavby tohto bungalovu v zrkadlovom prevedeni no ideme stavat montovany.Mame uz projekt momentalne cakame na SP.Mame par zmien,napr. sme zrusili to sedenie v chodbe,spalnu budeme mat tu smerom na terasu a privlastnili sme si rodicovsku kupelku :-p .Zo satnika sme si urobili wc a v kuchyni mame velke okno.Uz nech sa to zacne moc sa tesime :-)
Odpovedať
Profilova fotka
momentalne aj moj favorit,ak by mal niekto fotky z vystavby sem s nimi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@andreahrklova dobry den,viete nam dat nejake rady ohladom stavby tohto domceka? My sme akurat kupili projekt,vybavujeme papiere ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Staviam 1379, aké máte otázky?
Odpovedať
Dobrý den, pokud má někdo z Vás fotografie z výstavby bungalovu. Prosím o zaslání na e-mail denda112@seznam.cz
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@matto_wednesday Ahoj, nemohli by ste mi zaslat nejaké fotky z výstavby a z interiéru, moc by mi to pomoholo. Dakujem. salanci.v@gmail.com
Odpovedať
Profilova fotka
@martint ahoj Martin zaujimalo by ma co vas stal tento domcek vo.finale a potesili by aj.nejake fotky z vystavby.na denisa.babej@gmail.com ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@matto_wednesday zdravicko :) chcela by som sa spýtať či už mate dostaviany domček? Vedeli by ste mi zaslať riešenie kúpeľní a kuchyne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?