Diskusiu odoberájú 3 ľudia

Zdvihnuta vodomerna sachta

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim Vas mam mensi problem dnes som bok na stavbe a vyskytol sa problem vod.sachta sa podvihla cca o 40 az 50 cm tak som odstavil vodu v supaku len otazka znie preco po dvoch mesiacoch ju vydulo chapem asi prvy mraz ale je oddrenazovana a pod nou cca 3 lizyce makadamu... bude potrebne ju nanovo osadit ale co spravit aby nespravilo to iste 😄
Odpovedať
1
2
este raz , a teraz vazne. voda prenikne vsade skoro. treba zabranit mikrospojom. sachta sa da vybetonovat ako monolit z vodotesneho betonu. ma to svoje technologie a kumst. robil som bioplynky, niektore nadrze mali obsah aj 35000 m2, napoly zapustene niekde aj uplne. poziadavka vodotesnost, zvonka aj zvnutra. aj ine sachty, bazeny, nadrze atd. problem spodnej vody. vsade je. ak dokazeme eliminovat ju je po probleme, vsetko o podnych podmienkach a penezi. rieseni je nespocet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Tiež nám takto spodná voda vytlačila do polovice šachtu. Bola menená pred 2 mesiacmi, pretože tá pôvodná nám praskla. Voda porušila ventil a uniklo nám 125 kubikov vody. Musíme to zaplatiť aj keď je šachta ešte stále v záruke a nestalo sa to našou vinou?? Ďakujem za pomoc
Odpovedať
ja som sachtu okolo vybetonoval, spodok som nebetonoval. Kedsa mi tam natlaci voda, mam tam odtok. Neodvazil som sa dat plastovu sachtu, kvoli vytlaku..
Odpovedať
aj plastove sa daju obbetonovat 50 cm na vysku betonu staci
Odpovedať
@stankaboh A prečo by si to nemal zaplatiť? Vodárne nezaujíma, ze si mantak a ze si na to nemyslel. Oni ti vodu dodali, ty si ju minul, tak ju treba zaplatiť.
Odpovedať
125 kubikov vody ved to je 3 rocna spotreba jednej domacnosti
Odpovedať
@chrobak7 prosím? Oni ju zle zasadili a mne spôsobili škodu.
Odpovedať
@stankaboh cela sachta bola riesena dodavatelsky? Cize firma vykopala/osadila/(ne)zabetonovala? AK ano, tak by vsetko malo ist na naklady firmy, oprava + nahrada skody.
Odpovedať
@stankaboh Kto sú to "oni"?
Odpovedať
@epto nie nie sam som to robil ale uz je vsetko naporiadku obbetonovane a odrenazovane😉
Odpovedať
@epto Áno,robili nám to vodárne
Odpovedať
@stankaboh v tom pripade reklamovat odvedenu pracu a neplatit za vodu, ktora bola minuta vinou poruchy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
budeš to musieť zaplatiť, niečo podobné som riešil, reklamoval, prišli pozreli a reklamáciu neuznali a to som chcel len to, aby som nemusel zaplatiť stočné kedže voda neunikla do kanalizácie... druhá reklamácia bola uspešná, platil som len vodné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@majokx túto šachtu máme zakopanú už 3 roky môžem len odporučiť. Je od firmy Sineko z Hlohovca. Nevytlačilo nám ju ani pri veľkých dažďoch je stále v suchu.
Odpovedať
@lado2906 nám pri spodnej vody nevyplavilo. máme túto kupovaná v Sineko Hlohovec
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jujala:

prispejem do diskusie: znamy osadil 15t zumpu na…
@jujala aj u nas na ulici tak mali susedia osadenu zumpu nezakopanu a uz plavala po prvych dazdoch :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?