Zabetónovanie dier

Dobrý deň, po rekonštrukcii rozvodov vody, kanalizácie, kúrenia a elektriny mi zostala v pivnici diera v strope, cez ktorú idú rôzne rúry. Potrebujem to zabetónovať. Nemám skúsenosť so stavebnými prácami, ale zarobiť suchý betón alebo nejaké jednoduchšie veci by som zvládol. Ako mám urobiť debnenie na betón, aby nevytekal zo spodku jamy ? Problém je, že diera v strope je nepravidelná a prerušená rúrami. Je tam veľa vedení na malom priestore. Keby tam neboli rúry, tak zospodu pripevním skrutkami nejaké dosky, ktoré by prekryli celú dieru, hore vylejem betón a je to. Čo sa medzerami, ktoré ostanú medzi doskami ? Ako ich mám zakryť tak, aby s tým nebolo veľa práce a výsledok bol profesionálny ?
Odpovedať
Zhora okolo rúr natlač kúsky polystyrénu alebo vaty, aby betón nepretiekol, dieru zhora zalej betónom. Zdola sa s tým pohráš trochu dlhšie, lepidlom do diery môžeš prilepiť napr. kúsky pórobetónu...
Odpovedať
@jankolar83 nahrubo sprav "salovanie" z tej dosky a skrutiek ako si pisal a na ostatne pomôže montážna nizkoexpanzna pur pena, stačí hadičkova. Čo bude peny naviac po zatvrdnuti betonu orezes odlamovacim nozikom
Odpovedať
Riešenie je v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=6Z65a...
Odpovedať
@jankolar83 Niečo podobné som mal ja.. Vystriekal som penou, zrezal, dotrel klebrom, hotovo. Zvrchu som dolial beton, položil dlažbu. Je to na mieste, ktoré nie je exponované.. Pod kuchynskou linkou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mám podobný problém ale zložitejší. Pri havari vody sme zistili ze pod podlahov mame neprístupnú hlbokú jamu. Ako opraviť takyto problém máte dáke rady ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?