Odpoveď na príspevok od mgx:
@frantisekca pevny vydrzi dlhsie, horsie sa s nim… @mgx Majú to v požiadavkách, takže to splním. Nejedná sa o vedenie od šachty k domu, ale od vodovodného rádu k šachte. Takže tam fláknem ten CY 4, nechám im tam 2m vo výkope a to samé nechám v šachte. Už aj tak som rád, že mi povolili plastovú šachtu a nie tu mega veľkú betónovú, čo majú uvedenú ako požadovanú. Dik.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@mgx Majú to v požiadavkách, takže to splním. Ne… @frantisekca 😂 ten vodič sa nikam nepripája. Ide o to, že prípojka je v dnešnej dobe väčšinou HDPE rúra a plast sa ťažko pípa nejakým detektorom kovov.... Čiže je teoreticky jedno čo tam dáš, len aby to bolo kovové... Inak, keď som robil prípojku ja, volal som vodárov a pípali, kde ide hlavné vedenie, aby som vedel, ako hlboko a kde mám kopať. Trafili sa na 5cm presne..... A áno, poväčšinou sa používa CY 4-6.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@frantisekca 😂 ten vodič sa nikam nepripája. Ide … @megdesign Hmmm, zmiatlo má to v tom opise....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@megdesign Hmmm, zmiatlo má to v tom opise.... @frantisekca to je somarina. To kto dal takéto zadávacie podmienky? Vodári, alebo je toto výmysel nejakého aktívneho projektanta? Edit: teraz pozerám, že ty si dal screen z podmienok vyhotovenia VV a vodovodných rádov. Tam to teoreticky môže mať opodstatnenie. Ale od navrtavacieho pásu k tebe do šachty tam normálne na zásyp rúry daj CY4, znova zásyp, fólia a zahrabať. Môžeš im nechať teda v šachte 2m CY (nestojí to majland) ale predpokladám, že po dopojení vody v šachte tam zostane len tak voľne visieť...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@frantisekca to je somarina. To kto dal takéto za… @megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fólie tam moc nedám asi 😀Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fóli… @frantisekca myslím že tam kde rovnaký vodič ako na plynovú prípojku. Ten len prilepili páskou o potrubie a tak pretlačili popod cestu.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fóli… @frantisekca tak jasné, keď tam ide pretlak, tak fólia je pasé