Vodovodná prípojka - vyhľadávací vodič

Ahojte. V podmienkach vodovodnej prípojky mám aj vyhľadávací vodič. Nič viac, žiadna špecifikácia. Našiel som (cez Google), že snáď by to mal byť vodič CY 4 mm². Takze bude spolu s potrubím uložený a bude končiť v vodomernej šachte, čo ja viem cca 2 metre voľne? A v mieste napojenia na hlavné potrubie (HÚV) si ho vodári pripoja k pravdepodobne k existujúcemu, svojmu vodiču? Má to byť pevný, alebo zlanený vodič? To je všetko?
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca pevny vydrzi dlhsie, horsie sa s nim pracuje. vodari nemaju nic (vacsinou), takze si ho nepripoja nikde. Vyhladavanie je cisto fantazmagoria, ak vies kde si dal pripojku, vies kde si ju dal,ak nevies, existuje uz 10rokov georadar Leica a nie podobne blbosti :).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@frantisekca pevny vydrzi dlhsie, horsie sa s nim…
@mgx Majú to v požiadavkách, takže to splním. Nejedná sa o vedenie od šachty k domu, ale od vodovodného rádu k šachte. Takže tam fláknem ten CY 4, nechám im tam 2m vo výkope a to samé nechám v šachte. Už aj tak som rád, že mi povolili plastovú šachtu a nie tu mega veľkú betónovú, čo majú uvedenú ako požadovanú. Dik.
Odpovedať
Celkom fantasmagoria to nie je😉 Mám kamaráta hľadača, ktorý kedysi robil pre BVS, teraz súkromníči a už nám podľa vyhľadávacieho vodiča veru našiel trasu a hĺbku potrubia 🙂 @frantisekca Ak je šachta plastová s prechodkami, tak stačí skončiť pri nej, druhý koniec omotať okolo zemnej súpravy (tyčky v chráničke na hlavnom ventile) a nechať ho potom schovaný v poklope...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@mgx Majú to v požiadavkách, takže to splním. Ne…
@frantisekca 😂 ten vodič sa nikam nepripája. Ide o to, že prípojka je v dnešnej dobe väčšinou HDPE rúra a plast sa ťažko pípa nejakým detektorom kovov.... Čiže je teoreticky jedno čo tam dáš, len aby to bolo kovové... Inak, keď som robil prípojku ja, volal som vodárov a pípali, kde ide hlavné vedenie, aby som vedel, ako hlboko a kde mám kopať. Trafili sa na 5cm presne..... A áno, poväčšinou sa používa CY 4-6.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@frantisekca 😂 ten vodič sa nikam nepripája. Ide …
@megdesign Hmmm, zmiatlo má to v tom opise....
Odpovedať

@megdesign Hmmm, zmiatlo má to v tom opise....
@frantisekca to je somarina. To kto dal takéto zadávacie podmienky? Vodári, alebo je toto výmysel nejakého aktívneho projektanta? Edit: teraz pozerám, že ty si dal screen z podmienok vyhotovenia VV a vodovodných rádov. Tam to teoreticky môže mať opodstatnenie. Ale od navrtavacieho pásu k tebe do šachty tam normálne na zásyp rúry daj CY4, znova zásyp, fólia a zahrabať. Môžeš im nechať teda v šachte 2m CY (nestojí to majland) ale predpokladám, že po dopojení vody v šachte tam zostane len tak voľne visieť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@frantisekca to je somarina. To kto dal takéto za…
@megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fólie tam moc nedám asi 😀
Odpovedať

@megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fóli…
@frantisekca myslím že tam kde rovnaký vodič ako na plynovú prípojku. Ten len prilepili páskou o potrubie a tak pretlačili popod cestu.
Odpovedať

@megdesign Keďže sa bude pretláčať, tak tej fóli…
@frantisekca tak jasné, keď tam ide pretlak, tak fólia je pasé
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, zneužijem túto tému a mám otázku. Tiež idem riešiť uloženie vyhľadávacieho vodiča, ale keď pom pozeral CY4 tak tam píšu že nieje určený na uloženie do zeme... neriešiť to a dať ho tam? Riešim plyn od skrinky k domu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?