Viete niekto ako sa riešil prívod vody do domu z roku 1970?

Ahojte, chcel by som sa opýtať ako sa rieši výmena rozvodov vody ktoré sú urobené pod domom. Rúry studenej vody vedú do zeme a predpokladám že rozvody vodu sú urobené v základovej doske - detaily netuším. Neviem si predstaviť ako má vyzerá výmena takýchto rozvodov. Teplá voda nie je problém, tak trasu viem, ale studená je riešená takto. Ďakujem
Odpovedať
Popod platňu zvykla byť voda ťahaná v čo najkratšej trase. Rúra prešla cez základ, cez platňu niekde v kotolni, kde býva hlavný uzáver a odtiaľ už v stenách, v poteri po dome. Na chalupe (<1960) nám praskla voda tesne pri základe, ešte z vonkajšej strany. Vnútri som si trasu domyslel - popod kuchyňu rovno do steny medzi kúpelňou a kuchyňou. Vonku v zemi to bolo vyše metra ale nepredpokladal som, že by v takej hĺbke išla popod celú kuchyňu. Rozbil som podlahu kúsok za obvodovou stenou a začal kopať. A mal som pravdu - za základom rúra vystúpala pár cm pod platňu a tak pokračovala ďalej. Vykopal som až pod základ a rúru vymenil. Neskôr som natiahol novú rúru až po vodomernú šachtu. Ešte zostala stará rúra popod kuchyňu - aj to ma ešte počká... 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?