Vak proti piesku na čerpadlo

Ahojte, skúšali ste niekto dať vak z netkanej textílie na čerpadlo aby neťahalo piesok ? Počul niekto o tejto vychytavke ?
Odpovedať
Ja nieco take planujem pre zahradne cerpadlo do dazdovky, poskladana kostra z pvc trubiek a,na to par vrstiev odolnej filtracnej textilie ci nieco alyernativne. Trysky zavlahy budu urcite len rady.
Odpovedať
@janopopovec aj si pozeral ze aku gramaz, aby to nebola zaataz pre cerpadlo, ale by aj zachytila zrnka piesku ?
Odpovedať
ved tie geotextilie ledva prepustia vodu, kdeze este dostatok aby islo cerpadlo ... ved si daj kus, nalej liter vody a schvalne, ako rychlonti "pretecie" no a potom sa pozries do specifikacie cerpadla a zistis, ze je to ako snazit sa naplnit bazen slzamy po tejto skuske 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Pri klasických domácich vodárničkách sa dáva na sanie 80 mikrónový filter na zachytenie piesku. Ak také dačo chcete spraviť , ja osobne by som sa ten vak snažil spraviť čo najväčší, aby mal maximálnu filtrečnú plochu. Treba popozerať aj tie najjemnejšie sitá a konštrukciu toho vaku , alebo koša spraviť čo najpevnejšiu.
Odpovedať
@tomcok Cerpadlo (tlqkove/studnove) ma v tech. liste max. pripustnu zrnitost piesku, tusim bezne do 1mm3. Nemyslim ze cerpadlu to vadi. Ja som mal na mysli koncove trisky aby sa casom nezaniesli. Ako pise @vladohe ak je velky povrch ochranneho kosa tak si cerpadlo ani nevsimne rozdiel. Povedzme kocka z PVC vodarensky trubok polepena na styl stavebnice o rozmeroch 70x70cm a na tom viac vrstiev filtracnej tkaniny/velmi jemna sietovina a vstrede cerpadlo. Mam to v plane pre podzemnu betonovu dazdovu 12m3 nadobu, miesta mam dost. Studnove tlako cerpadlo specialne zabezpecene v studni nenam, len v dome je seria filtrov od hrubych po posledny 5 mikronovy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?