Tapla voda v dome

Profilova fotka
Ahojte. Postavili sme dom byvame asi 3 tyzdne a mame problem s teplou vodou. Tahame ju zo studne mame bojler protherm. Neviem ja mestske dieta nevyznam sa v tom ale myslim ze ak raz zapnem teplu mala by tiect tepla. U naj je ti ale tak ze aj ked nastavim na max tepla voda kuhutik odtecie vlazna (co je ok) nasledne asi 20s horuca a postupne cim dalej chladnejsia nakoniec tecie len teplejsia vlazna. Na kupanie uplne nevhodna teplota. Ked zastavim a za 5-10m opat pustim vsetko sa opakuje akurat ta horuca tecie cim dalej kratsie… ale zda sa mi ze toto robi len sorcha a vana. V kuchyni mi tecie horuca voda normalne ….
Odpovedať
Profilova fotka
Bojler
Odpovedať
@deaneira toto nieje bojler, ale elektrokotol. Je pod kotlom zásobník na TÚV?
Odpovedať
@megdesign ak je to Gepard, tak je kondenzacny plynovy a ten moze byt s prietokovym ohrevom vody… Alebo je to Ray?
Odpovedať
@bigjamajko vyzerá to ako Ray podľa mňa...
Odpovedať
Profilova fotka
Nemáte v sprche a na vani termostatické batérie?
Odpovedať
Profilova fotka
@deaneira prva vec, pri kotli s prietokovym ohrevom je teplota TUV 45C malo, mala by si mat aspon 55-60C. Dalsia blbost je dat si prietokovy kotol pri vode zo studne. Jedine ak je to docasne riesenie kym dosetris na TC, vtedy sa to da pochopit. Tiez treba kontaktovat tvorcu systemu 🙂
Odpovedať
Je to elektrokotol Ray
Odpovedať
@mgx toto nieje prietokáč...
Odpovedať
@linear324 ja som tu len prechadzajuci sledovatel. 😀 Ale zaujala ma otazka na tie baterie. Co by znamenalo ak by mali termostaticke baterie?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tych 45c plati aj pre prietokovy, aj pre zasobnikovy ohrev.
Odpovedať
@mgx no nie tak celkom... Ja mam ohrev v zasobiku nastaveny na 45°C... A nie, legionelly sa nebojim, lebo sa voda obmiena dost pravidelne...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nehadam sa, kludne to moze fungovat v poriadku aj s 45c. Ale ak jej to ide zle, prva vec je zrusit eco rezim pre 45C s skusit, aby zistila ci je problem v dodavke TUV alebo v baterii, potom dalej. A to sa cez internet neda, resp. tazko. Vsak cislo na majstra urcite ma, nech prekona rodenu plachost a zavola 🙂.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx no škoda, že nedala fotku zostavy, či tam má pod kotlom zásobník. Napríklad môže byť aj problém v nezasunutým NTC snímačom teploty bojlera, že ho nemá úplne dole.. takže pri vrchu zásobníka voda teplá a dole studená...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign suhlasim. Ale popisuje, ze cyklovanie sa deje len v kupelnovej vetve, kuchyna ide v poriadku, takze kotol nemusi byt problem. Staci ze do baterie zapojili privody nespravne a deje sa presne to co pise.... takze tazko cez internet 🙂 Moja rada zvysit teplotu TUV z eco45 na 55 je kvoli tomu, aby zistila ako sa meni spravanie/cyklovanie na tej problemovej vetve a ci je problem s dodavkou, alebo miesanim.
Odpovedať
Profilova fotka
@solange7 Mám v kúpeľni v sprche aj pri vani termostatické telesá pod omietku Grohe Rapido T, ktoré mi vodári zle zapojili a robilo to presne to čo popisuje @deaneira . Nakoniec sa museli obe tieto opatrne obsekať a opraviť zapojenie, teraz to funguje správne. To je aj na margo toho, že v kuchyni jej tečie horúca voda normálne, možno tam nemajú termostatickú batériu.
Odpovedať
@linear324 fiha zaujimave, dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
casto to nemusi byt chyba vodarov, staci ze sa zamenia tepla voda zo studenou dakde. Opravovat sa to kludne moze aj tak, ze sa to na pristupnom mieste vymeni, ci uz je to vetva pod kotlom, alebo niekde kde nemusis zburat pol kupelne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?