Studňa - oprava/rekonštrukcia

Ahojte, Mám veľký problém so studňou a jej zatekaním - vysvetlím. Parametre studne: kopaná, betónové skruže 100cm, hĺbka 14m. Problém: zatekanie medzi 3-4 skružou z vrchu studne. Z jari v tomto roku som dával čistiť studňu, lebo z času načas do nej zatiekalo a riešil som zároveň problematické spoje skruží cez ktoré zatekalo. Prvý problém ale nastal už pri odčerpávaní studne keď zišiel sudniar do studne a oboznámil ma, že spodné skruže sú od seba oddelené (cca od 10tej hlbšie- cca 4-5 skruží). Následne kým sa odčerpávala voda studniar vyriešil problém so zatekaním (medzi 3-4 skružou) navrtávaním sond do kríža do jednej aj druhej skruže s následným vypenení v každej sonde. Vyzeralo to, že sa to podarilo. Následne sa prešlo na vyčerpanie a čistenie studne. To sa ale nepodarilo, keďže studňa ma taký silný prítok že to nebolo možné (už druhý studniar si s tým nevedel dať rady). Snažil sa to čo najlepšie vyčistiť dno studne ale nedalo sa. Potom resp. medzi tým sa udialo to, že sa posunuly všetky betónové skruže (od 4-tej zvrchu až po spodok - čiže 11 skruží "sadlo"). Takže medzi opravovaným vtekaním do studne medzi skružami 3 a 4 zvrchu vznikla medzra cca 15 cm! Je to provizórne vypenené penou, ale vtok do studne je silný. neviem odhadnúť ako to je so skružami nižšie. Takže po každom daždi/lejaku je voda silne zakalená hnedá. Je to jediný zdroj vody ktorý máme a ja neviem čo ďalej robiť ako postupovať resp. čo sa dá s tým robiť resp. či sa vôbec dá s týmto stavom niečo robiť. Prosím Vás o nápady, rady resp. odporúčania na koho sa obrátiť. Ďakujem
Odpovedať
podla toho co som si ja daval napr. nacenit len cistenie studne 25m a pod. bude asi naj, ak to je mozne navrtat novu studnu ... resp. ak je to len pocas dazdov, tak nejaku vacsiu nadrz plastovu ako zasobnik ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 007maki:

Ahojte, Mám veľký problém so studňou a jej zateka…
@007maki podľa spádu terénu a vlastností podložia potrebujete okolo studne urobiť na povrchu nepriepustnú vrstvu a ešte odviesť dažďovú vodu z terénu. A odstrániť to "zapenenie".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?