Solárne panely - skusenosti

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, rozmýšľam nad inštaláciou solárnych panelov na dom. Staviat ešte len budeme. Ako ste s tým spokojní v práci? Kúrenie plánujem plyn. Solar by som využil na ostatne bežne používanie, klimatizáciu a pod. Pripadne rozmýšľam či by sa oplatilo kúpiť malé mestské auto na elektriku. Potiahne to solar? Čiže ak máte niekto skúsenosti. Pripadne aj rady a info kolko vás to stalo na bežne používanie ako som pomenoval, pripadne aj s tým autom. Vďaka za rady a odporúčania.
Odpovedať
1
13
14
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tamrar:

@mackatakaczova mozes si dat na strechu pokojne a…
@tamrar no celú strechu mať nimi zapratanú rozhodne nepotrebuješ, napríklad plochý kolektor TopSon F3-1, čo som pozeral, tak je veľmi pevný a spoľahlivý. ja osobne by som šiel touto cestou, vieš si ich uložiť na strechu pokojne aj priečne, sú variabilnejšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stempi:

@tamrar no celú strechu mať nimi zapratanú rozhod…
@stempi A musí byť plochý? Taký je lepší alebo na tom až tak nezáleží?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od danielitika:

@stempi A musí byť plochý? Taký je lepší alebo na…
@danielitika vsak je to len moznost, su rozne typy, ktore vies zvolit na svoju strechu. a dalsia vec, ze tam ide aj o typ strechy, aku mas.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
fotovoltaika je navratna iba v tom pripade ak si ju viete urobit sami inac nie ,lebo navratnost ked to urobi firma je 10 rokov no po 10 rokoch hrozi ze bude treba menit baterky takze pri tom navratnost nehrozi tak isto dotacie navratne je to jedine pre firmy a stát .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan123456789:

fotovoltaika je navratna iba v tom pripade ak si …
@jan123456789 to sa tak po desiatich rokoch od instalacie rano zobudis a povies, ze dnes ides menit baterky? takto to u teba funguje? plynovy kotol tiez menis len tak z pleziru? Vies ratat? Tak rataj s tym, ze si navratnost musis vypocitat vo viacerych scenaroch. Nezabudaj ze nie kazdy riesi navratnost, resp nieje to priorita.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@jan123456789 to sa tak po desiatich rokoch od in…
@rapidek nie návratnosť ale porovnanie ktorý zdroj je pre každého výhodnejší, pre parádu si to nikto nebude inštalovať,niekomu je najvýhodnejšia len čistá elektrina, nie len Jarka dokáže vykurovať s 2kW bojlera a niekto kúri len drevom no potrebuje k tomu kuriča
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@rapidek nie návratnosť ale porovnanie ktorý zdro…
@duzu vidis, a ja fv nemam primarne k tomu aby som vykuroval dom, alebo hrial teplu vodu.... hmmm..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@duzu vidis, a ja fv nemam primarne k tomu aby so…
@rapidek @duzu my máme FVE primárne na zamedzenie výpadkom dodávok elektriny a sekundárne na toto. Obrázkom väčšinou rozumia aj inak negramotní ľudia. Takže odkedy ju asi máme?
Odpovedať
Pozdravujem, idem vytiahnuť na strechu prívody na solár, zasekať to do múra? Alebo len na objímky a potom vyrezať do 20cm polystyrénu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sidthekid:

Pozdravujem, idem vytiahnuť na strechu prívody na…
@sidthekid úplne jedno...
Odpovedať
1
13
14
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?