Odpoveď na príspevok od tamrar:
@mackatakaczova mozes si dat na strechu pokojne a… @tamrar no celú strechu mať nimi zapratanú rozhodne nepotrebuješ, napríklad plochý kolektor TopSon F3-1, čo som pozeral, tak je veľmi pevný a spoľahlivý. ja osobne by som šiel touto cestou, vieš si ich uložiť na strechu pokojne aj priečne, sú variabilnejšie.Odpoveď na príspevok od stempi:
@tamrar no celú strechu mať nimi zapratanú rozhod… @stempi A musí byť plochý? Taký je lepší alebo na tom až tak nezáleží?Odpoveď na príspevok od danielitika:
@stempi A musí byť plochý? Taký je lepší alebo na… @danielitika vsak je to len moznost, su rozne typy, ktore vies zvolit na svoju strechu. a dalsia vec, ze tam ide aj o typ strechy, aku mas.Odpoveď na príspevok od jan123456789:
fotovoltaika je navratna iba v tom pripade ak si … @jan123456789 to sa tak po desiatich rokoch od instalacie rano zobudis a povies, ze dnes ides menit baterky? takto to u teba funguje? plynovy kotol tiez menis len tak z pleziru? Vies ratat? Tak rataj s tym, ze si navratnost musis vypocitat vo viacerych scenaroch. Nezabudaj ze nie kazdy riesi navratnost, resp nieje to priorita.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@jan123456789 to sa tak po desiatich rokoch od in… @rapidek nie návratnosť ale porovnanie ktorý zdroj je pre každého výhodnejší, pre parádu si to nikto nebude inštalovať,niekomu je najvýhodnejšia len čistá elektrina, nie len Jarka dokáže vykurovať s 2kW bojlera a niekto kúri len drevom no potrebuje k tomu kuričaOdpoveď na príspevok od duzu:
@rapidek nie návratnosť ale porovnanie ktorý zdro… @duzu vidis, a ja fv nemam primarne k tomu aby som vykuroval dom, alebo hrial teplu vodu.... hmmm..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@duzu vidis, a ja fv nemam primarne k tomu aby so… @rapidek @duzu my máme FVE primárne na zamedzenie výpadkom dodávok elektriny a sekundárne na toto. Obrázkom väčšinou rozumia aj inak negramotní ľudia. Takže odkedy ju asi máme?Odpoveď na príspevok od sidthekid:
Pozdravujem, idem vytiahnuť na strechu prívody na… @sidthekid úplne jedno...