Smrad v kupelni kanalizacia zumpa

Profilova fotka
Dobrý den mam problém z odpadom stale mi smrdi v dome ale je to take divne raz smrdi v kúpeľni niekedy sa smrad presunie do techn.miestnosti niekdy na chodbe ja uz fakt neviem, je to montovany dom napojeny na zumpu, v dome je rekuperacia , 2 zachody jeden kúpeľni tam bolo pôvodne robene odvetranie , na nase reklamcie ze v dome smrdi urobili odvetranie aj v technickej kde je druhé WC ale nepomohlo , rekuperacia je robena do stropu jeden nasavaci a jeden vyduchovy itvor v kazdej miestnosti , digestor je vyvedeny von zo spatnou klapkou , dakujem za vsetky rady uz sme fakt na nervy z toho a este jedno dmrad ide aj zo splachovacou podomietkoveho sistemu
Odpovedať
Profilova fotka
@jules_winnfield nie ste v tom sám, aj iní majú tento problém. Sú v tom špecifické podmienky preto len všeobecné rady. Žumpa by mala byť odvetraná cez kanalizáciu, ale lepšie je utrobiť odvetranie cez najvyšší bod žumpy a potrubím výšky aspoň 3 m. Musí byť ešte prívod vzduchu do žumpy. Treba sledovať sifóny, napr. v tech. miestnosti môže vysychať sifon pri kotli. Zápach sa šíri popri potrubí , preto ho cítiť z geberitu. Ten sa dá dodatočbe utesniť silikónom, mal byť zapenený popri kanalizácii. Krajný prípad je aj skontrolovanie zaústenia kanalizácie do žumpy, ak nie je utesnené , môže byť príčinou.
Odpovedať
@jules_winnfield máte vyvedenu stupačku nad strechu ? Proste máte vyvedené odvetranie kanalizácie ? Ak ano , tak je niekde netesnost ..ak máte len privzdušnovacie hlavice treba zistit či nie je niektorá zalepená , potom pozriet zaustenia wc do stupačiek -niekedy tam býva netesnost , potom pozriet či nevysychaju guličky , a či pri splachovaní nevytahuje vodu zo sifonu ..no a posledná možnost , či niekto niekde neprevrtal potrubie..
Odpovedať
Profilova fotka
@jules_winnfield Raz som v práci naháňal "páchnucu rybu" v miestnosti 3 mesiace. Smrad sa objavoval nepravidelne,krátkodobo a najčastejšie po dažďoch. Nakoniec bol problém v elektroinštalácii -nedotiahnutý kontakt na vypínači .
Odpovedať
Profilova fotka
@jules_winnfield mate v technickej gulicku?
Odpovedať
no treba zistit unik a zatesnit tmelom -na hulvata
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk ci ma spoločné elektroinstalacia z kanalizaciou a nedituahnuty kontakt na vipinaci ?
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 nemám
Odpovedať
Profilova fotka
no mal som tu majstra poradil mi upchať vonku odvetravacie potrubie tak som to upchal sedliacky silonovy sacikleoiaca páska a cuduj sa svete smrad zmizol 🙈🙏🙄, v techn. este troska citit ale je to minimum ale myslim ze ani to by nemalo byt cítiť ani trošku, tak idem kupit orig. štuple a zablendujem odvetranie poriadne
Odpovedať
Profilova fotka
@jules_winnfield Čo má spoločné ? Nedotiahnutý kontakt spôsoboval prehriatie vodiča,čo viedlo k pozvolnému horeniu,zhoreniu umeliny na vypínači,krabičke a prívodnom vodiči. Kedže krabička bola z bakelitu smrdelo to ako stuchnutá ryba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?