Slabý tlak vody v systéme pri nezmenenom vstupnom tlaku

Zdravim ... byvame v dome postavenom v roku 2014 (1.poschodový), na vstupe vody do domu mame redukcny ventil nastaveny na 3 Bary. Dlhe roky, co tu byvame nebol problem s tlakom vody, ale cca posledny rok, pokial je otvoreny este jeden kohutik, alebo napusta pracka/zachod/umyvacka, tak je citelny pokles tlaku napr. v sprche. Aj ked ide samostatne, tak citit slabsi tlak, ako to bolo predtym. Na manometri, ktory je na redukcnom ventile je tlak stale rovnaky. Za redukcnym ventilom mame filter na hrube necistoty. Poradte v com moze byt problem. Dakujem.
Odpovedať
@martinke01 mali sme niečo podobné. Tlak 5 barov a v dome slabý prietok. Upchalo sa potrubie na prípojke vo vodovodnej šachte, pred vodomerom. To je časť, čo spravujú vodárne. Takže sme volali poruchovu službu, presvedčili ich, že je problém na ich strane a bola tam tzv. krusta - upchatý prívod. Odvtedy je to ok.
Odpovedať
@martinke01 Problémov môže byť viacero; od popisovaného, po znečistený filter, až po "unavený" redukčný ventil. Najprv kontrola manometra - odstav prívod vody a odpusti tlak až na nulu. Ak ručička manometra neklesne na nulu, je manometer "natiahnutý" a treba ho vymeniť. Filter je, predpokladám, vyčistený. Urob pokus - sleduj manometer a niekto iný nech ti otvorí napr. batériu v sprche. Ak bude pokles tlaku prudký, bude na výmenu redukčný ventil. Iné pokusy musí urobiť už človek znalý a na mieste, nie cez MS... 🙂
Odpovedať
Skusil som zdvihnut tlak na 4 Bar a pustit vodu na poschodi. Zda sa ze to velmi nepomohlo, po pusteni vody spadol tlak na manometri na 2 Bary. Je to prudky pokles?
Odpovedať
@martinke01 ako je tu spomínané vyššie, v tvojom prípade ide o znížený prietok niekde v potrubí, na ventile, na filtri.. . Môže byť už na vstupe do domu od vodární, alebo niekde u teba za počítadlom. Zvýšenie tlaku pomôže len minimálne, treba nájsť, kde je zúžené hrdlo. Tento problém zvykne byť často na železnom potrubí, hrdza vytvorí spolu s vodným kameňom krustu zvnútra potrubia.. Pomôže iba výmena potrubia.
Odpovedať
Ak padol tlak až na 2 bary, to už má redukčný ventil spočítané. Zváž výmenu...
Odpovedať
@dedo758 Moze aj redukcny ventil sposobovat znizenie prietoku? Mozno by som skusil aj vodarne, neviem ale na kolko by to vyslo, ak by zistili, ze nie je problem v sachte.
Odpovedať
@martinke01 Pochopiteľne môže. A má už svoje roky, nevydrží večne.
Odpovedať
@kejsix Myslels som, ze redukcny ventil, ked odchadza, tak sa sprava presne opacne - neredukuje, ale prepusta vyssi tlak ako je nastaveny.
Odpovedať
Pomohla vymena regulacneho ventilu, uz je opat vsetko v poriadku. Dakujem vsetkym za tipy a rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?