Samonasavacie čerpadlo prítlačná skrutka

Ahojte, potreboval som utiahnúť maticu viečka upchávky ale bola tak zhdzavená, že sa mi prešmikoval klúč. Nakonic som zistil, že sa matica otáča spolu so skrutkou, na ktorej je našrobovaná. Dneska by som to chcel teda rozobrať a opraviť, akurát by som vopred rád veďel ako je uchytená ta skrutka na opačnej strane? či to náhodou nebol ako jeden kus spolu s bočnou stranou čerpadla? druhá skrutka/matica je OK, ale aj tak to aktuálne dosť preteká a treba s tým niečo robyť.. čerpadlo je v pivnici a je na pitnú vodu, takže to nemôźem len tak odpojiť a na mesiac poslať do opravovne...zn. SIGMA, myslím če cca 5-6 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Malo by to byt toto https://www.sigmashop.sk/skrutka-m-8x... .Robili sme repas cerpadla 32sva
Odpovedať
@noobiq ....zdravim....asi bude matica prihrzdavena ku stiftu....,treba vysrobovat a vo zveraku oddelit....v horsom pripade strhnuty zavit na stifte a v najhorsom na telese cerpadla...vymen aj lojovu snuru na ktoru tlaci viecko upchavky....vela zdaru
Odpovedať
uff takze je to samostatna skrutka, to sa mi ulavilo, Velka vdaka. To by nemal byt vacsi problem. akurat ma napadlo ako tak vydim tu skrutku, nebolo by na skodu ju tam zalepit zavitovym lepidlom ?
Odpovedať
@noobiq načo by si to lepil? spôsobíš si akurát tak problémy s výmenou. Stačí zašróbovať na doraz. Inak z hen - takými čerpadlami je len oštara, furt to tečie (kvapkať to má), tak to len doťahuješ, meníš šnúry až sa zoderie oska,.... :-S Dal som ponorku a už som aj zabudol, že kde je ;-)
Odpovedať
nj asi mas pravdu, zbytočne lepiť.. mame takyto typ čerpadla odjakźiva tak som na to zvyknutý, a toto ešte otec kupoval a je mi ho škoda vyhadzovať.. predtým malo čerpadlo aj 20 rokov a v podstate fungovalo, iba motor občas haproval :d
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?