Rozdelovač podlahového kúrenia k TČ

Ahoj majstri, mám taku dilemu alo zapojiť rozdelovač podlahového kúrenia. Prívod a spiatočka sú CU 28. Kúrenár dáva čerpadlo do rozdeľovača so štvorcestným ventilom a firma, ktorá bude montovať TČ, to čerpadlo s ventilom tam nechce. Neviete niekto spraviť foto rozdeľovača k TČ ako to máte napojené? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@youcom zapojenie s 4cestnym ventilom je vysokoteplotne pre kurenia, kde je kombinacia podlahovky a radiatorov a kurenie vysokym teplotnym spadom. Pre podlahovku a TC absolutne nevhodne. Zapojenie tvojho rozdelovaca je absolutne trivilalne, jedna rura vstup druha vystup a odvzdusnovaky, ventily a volitelne teplomer/tlakomer. Fotku davat nebudem, urcite niekde najdes.
Odpovedať
Aj od výrobcov sú dostupné doporučené schémy zapojenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@youcom zapojenie s 4cestnym ventilom je vysokote…
@mgx Kebyže je v systéme aj akumulačná nádoba zapojená ako anuloid tak sa asi hodí mať aj čerpadlovku s trojcesťákom, či? Ale štvorcesťák - no neviem, to som ešte nepočul.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@mgx Kebyže je v systéme aj akumulačná nádoba zap…
@toky1 a ma pri TC vyznam akumulacka, ked ono vie regulovat teplotu? Ci to niekto tak robi, ked ma FVE a uklada prebytky cez den rovno do vody? Ale ano, medzi AN a kurenim musi byt pred cerpadlom regulacny (3cest) ventil...
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 ak by som zapajal do TC akumulacku, zapojil by som ju s 3CV (ale chce to nejake riadenie). Ale to len v pripade, ze clovek uz nejaku AN ma, pripadne chce nechat aj nejaky drevo/uhlokotol. Pri novej instalacii sa treba drzat principu KISS (keep it simple stupid) a na tieto veci sa vykaslat. Jednoduche zapojenie, jedno cerpadlo, prietoky a ak sa da, netreba ani taktovaciu nadrz. Ak ano, staci 100L a da sa premostit (blahodarny vplyv na SCOP). Jeden 3CV a akumulacia TUV do 200-300l nepriamoohrevneho zasobnika s velkym hadom. Pekne, lacne, ucinne. A netreba zbytocnej bizuterie kade tade ako na jadrovej ponorke a namiesto toho radsej namontovat kalorimeter na spatnu vetvu a realne to SCOP aj merat certifikovanym meradlom a nie verit hausnumeram vyrobcu. Anuloidu sa snazim vyhybat, jednak nie je lacny, jednak kazi SCOP. Podobne ako 4cestny manifold.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?